Αρχική » , , , , , » Ενημερωτικά σημειώματα συνταξιούχων: Πότε θα εκδοθούν-Τι είπε ο Βρούτσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερωτικά σημειώματα συνταξιούχων: Πότε θα εκδοθούν-Τι είπε ο Βρούτσης (ΒΙΝΤΕΟ)


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Γ. Αυτιά, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες του υπουργείου είναι οι απλήρωτες συντάξεις» και το χαρακτήρισε ως το πιο ντροπιαστικό ζήτημα το να ταλαιπωρούνται οι απόμαχοι της δουλειάς.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε «αναζητώ τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών συντάξεων. Η μέχρι σήμερα καταγραφή των εκκρεμών συντάξεων και υποθέσεων είναι 430.000. Και μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός. Από αυτές είναι 105.000 κύριες, 160.000 κύριες και υποθέσεις του Δημοσίου Τομέα, 100.000 εφάπαξ και επικουρικά και 68.000 συντάξεις χηρείας».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «τον Νοέμβριο του 2019 η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία, την "Άτλας Ψηφιακή Σύνταξη". Τον προσεχή Ιούνιο το 43,44% των συντάξεων θα βγαίνουν ηλεκτρονικά και τον Ιούνιο το 2021 θα αυξηθεί το ποσοστό αυτό στο 90% των συντάξεων. Το 2021 οι συντάξεις θα βγαίνουν μέσα σε τρεις μήνες. Φανταστείτε τι δεσμευτικό είναι αυτό για μένα για να το λέω».Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας «μάλλον ήταν ιδεοληπτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην ολοκληρωθεί ο "Άτλας"».

Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ακόμη ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση στις υπάρχουσες συντάξεις, αλλά βελτιωτικές κινήσεις στο ασφαλιστικό. Θα αλλάξουμε παρεμβατικά όλον τον νόμο Κατρούγκαλου. Οι συντάξεις χηρείας θα έρθουν στο ύψος του 2014 και θα ικανοποιηθούν τώρα. Η νομοθετική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν άδειο πουκάμισο. Προσπαθούμε μέσα στον χρόνο αυτό να πληρωθούν οι συντάξεις χηρείας».

Ο κ. Βρούτσης είπε επίσης ότι αμέσως μετά την αλλαγή της διοίκησης του ΕΦΚΑ θα εκδοθούν τα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων ενώ σχετικά με τον ΕΦΚΑ είπε ότι «τα πλεονάσματα του ήταν πλασματικά, δεν υπήρξαν ποτέ».

Δείτε το σχετικό βίντεο:


(ΠΗΓΗ: real.gr)

1 σχόλια:

  1. Καλά τα περί σημειωμάτων, αν τα δούμε, όπως και του ελέγχου του επανυπολογισμός. Όμως για τον επανυπολογισμό που στηρίχθηκε σε συντάξιμες αποδοχές κριθείσες αμετάκλητα ως παράνομες, δεν ακούγεται κουβέντα. Από κανένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ