Αρχική » , , , , , , , » Ταλαιπωρία με Κρίσεις Σωματικής Ικανότητας Στελεχών από ΑΣΥΕ. Τι προτείνει η ΕΣΠΕΗΠ

Ταλαιπωρία με Κρίσεις Σωματικής Ικανότητας Στελεχών από ΑΣΥΕ. Τι προτείνει η ΕΣΠΕΗΠ


Η Ένωσή μας έχει γίνει δέκτης αναφορών για το σοβαρό θέμα της Κρίσης Σωματικής Ικανότητας των στελεχών από την ΑΣΥΕ μετά τη λήξη μακράς αναρρωτικής άδειας.

Συγκεκριμένα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 29 του ν.δ. 1400/73, τα στελέχη των οποίων έληξε η μακρά αναρρωτική τους άδεια καλούνται να παρουσιαστούν εντός πενθημέρου (από τη λήξη της) στην ΑΣΥΕ. Στη συνέχεια, εισάγονται στο νοσοκομείο το οποίο τους παρακολουθεί. Τα στελέχη που παρακολουθούνται από περιφερειακά νοσοκομεία πρέπει να ταξιδεύουν στα νοσοκομεία αυτά, να κάνουν εισαγωγή, να δημιουργείται Υγειονομικός Φάκελος για την κρίση της σωματικής τους ικανότητας από την ΑΣΥΕ, να ταξιδεύουν στην Αθήνα και τελικά να επιστρέφουν στον τόπο διαμονής τους.Η παραπάνω διαδικασία υποβάλλει σε ταλαιπωρία τα στελέχη και, ταυτόχρονα, επιβαρύνει τα ίδια αλλά και την Υπηρεσία με έξοδα τα οποία θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Μάλιστα, αρκετά στελέχη για να μην υποστούν την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση επιλέγουν να δημιουργηθεί ο Υγειονομικός τους Φάκελος στο 401 ΓΣΝΑ και όχι στο νοσοκομείου το οποίο τους παρακολουθεί.

Για την αποφυγή της ταλαιπωρίας και οικονομικής επιβάρυνσης των στελεχών καθώς και την οικονομία πόρων της Υπηρεσίας, η Ένωση προτείνει τα στελέχη μετά την Μακρά Αναρρωτική τους Άδεια να εισάγονται στο νοσοκομείο της επιθυμίας τους, να δημιουργείται ο φάκελός τους και στη συνέχεια να λαμβάνουν Φύλλο Πορείας για την ΑΣΥΕ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Θεοδώρου Γεώργιος
Στρατσιάνης Παναγιώτης
Λγός (ΠΖ)
ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

1 σχόλια:

  1. ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ! ΚΑΛΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ?;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ