Αρχική » , , » Απόστρατοι Αξιωματικοί ζητούν να επιστρέψουν στο Στράτευμα λόγω πενιχρών συντάξεων

Απόστρατοι Αξιωματικοί ζητούν να επιστρέψουν στο Στράτευμα λόγω πενιχρών συντάξεων

Από τους 50 αποστράτους φέτος, οι 26 θέλουν να φορέσουν στολή

Ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού, βαθμών από Ταγματάρχη έως Συνταγματάρχη, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν τα τελευταία χρόνιά, ζητούν με... επιστολές τους από το ΓΕΣ να τους επαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία, καθώς αδυνατούν να τα βγάλουν πλέον πέρα με τη σύνταξή τους που έχει υποστεί απανωτές «μαχαιριές» ελέω Μνημονίων, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν ακόμη εισπράξει το εφάπαξ όπως υπολόγιζαν!

Πληροφορίες από το ΓΕΣ αναφέρουν ενδεικτικά ότι, από τους 50 Συνταγματάρχες και Αντισυνταγματάρχες που αποστρατεύτηκαν από την υπηρεσία (όχι παραιτήθηκαν) το 2015, οι 26 έχουν ζητήσει να φορέσουν και πάλι τη στολή. Παρόμοια στοιχεία υπάρχουν και για το 2014. Κάτι τέτοιο πάντως δεν είναι σήμερα εφικτό, εκτός και αν στο Ασφαλιστικό προβλεφθεί ρύθμιση όπως είχε γίνει στο παρελθόν. Ένα άλλο στοιχείο, που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που υπηρέτησαν για πολλά χρόνια τον Στρατό και την Πατρίδα υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα από τον Έβρο έως το Καστελόριζο έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, είναι το γεγονός ότι πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί σκέφτονται να παραμείνουν στο Στράτευμα, κάνοντας χρήση της παράλληλης επετηρίδας σε περίπτωση που αποστρατευτούν.

Κάτι αδιανόητο για προ Μνημονίου εικόνες. Ο λόγος είναι οι συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις και αυτά που έπονται.

Ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης είπε χθες ότι ο λειτουργικός προϋπολογισμός του Στρατού έχει μειωθεί από τα 700.000.000 ευρώ στα 200.000.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι μεγάλες ανάγκες καλύπτονται από την αυταπάρνηση και το φιλότιμο του προσωπικού.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 22/10/2015 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ - akoutras@e-typos.com)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

25 σχόλια:

 1. να επιστρεψουν το εφαπαξκαι τα μερισματα που πηρανε ομως....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν ακόμη εισπράξει το εφάπαξ όπως υπολόγιζαν".. Ας διαβάσουμε προσεκτικά κάτι πριν σχολιάσουμε.

   Διαγραφή
 2. Οι ανωτεροι και ανωτατοι αξιωματικοι εχουν υποστει μαχαιριες και πεινανε ε;Ας ρωτησουν κανενα αποστρατο κατωτερο η ανθση ,να τους εξηγησει τι εστι πειναι και μαχαιρια!!!Μας δουλευετε ρε σεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάνω από 60 είναι οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί φέτος από τέλος Ιουλίου έως και σήμερα και αφορούν τους στρατιωτικούς που αποστρατεύθηκαν βιαίως κατά τις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου (99 άτομα). Φυσικά οι περισσότεροι που θα λάβουν αρνητικές απαντήσεις (απόρριψη της προσφυγής) θα κινηθούν κατόπιν δικαστικώς, διότι πιστεύουν ότι αδικήθηκαν κατά τις τακτικές κρίσεις και αποστρατεύθηκαν με λίγα χρόνια υπηρεσίας, όπως 31, 32, 33 και 34. Μάλιστα ορισμένοι πιστεύουν ότι, η αποστρατεία τους προήλθε εσκεμμένα για να μην αποστρατευθούν άλλοι που είχαν πάνω από 35 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας αφού έπρεπε να καλυφθεί η μείωση 20 % των ανωτάτων που είχε καθορίσει το ΥΠΕΘΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγω παντως που εφυγα κατωτερος δηκαδη λγος ουτε για πλακα δε θελω να γυρισω πισω!! Εφυγα και ηρεμησα!! Και πολυ αμφιβαλω αν λεω αν καποιος που εφυγε παραιτουμενος θελει να γυρισει!! Να γυρισει που???? Ελεος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φέτος στις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου έγινε του κουτρούλη ο γάμος, αποστρατείες Συνταγματαρχών με 31, 32 και 33 χρόνια υπηρεσίας, προφανώς για να μην αποστρατευθούν Συνταγματάρχες με 35, 36 και 37 χρόνια και Ταξίαρχοι οι οποίοι είχαν 3, 4 και 5 στον αυτό βαθμό, έτσι εξυπηρετήθηκαν συμφέροντα κουμπάρων, κολλητών και κομματόσκυλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τον Μάρτιο ο κύριος Α/ΓΕΣ αποστράτευσε μαζικά συνταγματάρχες με 30, 31 και 32 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς βασικές αιτίες και μάλλον για την καρέκλα του, φυσικά δεν τον ενδιέφερε ότι τα μετοχικά ταμεία χρειάζονται εισφορές και όχι περισσότερους απόστρατους για να επιβιώσουν. Ο Φεβρουάριος είναι κοντά και έρχεται η σειρά του διότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο ΥΠΕΘΑ για αρκετέ ενέργειες του. Ο προηγούμενος αρχηγός ΓΕΣ, ο κύριος Μανωλας ήταν αρκετά καλύτερος αξιωματικός, ήταν τραγικό λάθος η αλλαγή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κύριε Κούτρα, συντάκτη του παραπάνω άρθρου, πρέπει να σας γίνει γνωστό ότι μόνο συγκεκριμένα στελέχη και κάτω από προϋποθέσεις που πληρούνται από την νομοθεσία μπορούν να επανέλθουν στην ενεργό υπηρεσία. Αυτοί λοιπόν είναι οι ίδιοι (πολύ λίγοι) και από την ίδια ''κάστα'' που ''λυμαίνεται'' τόσα χρόνια τα πολιτικά γραφεία. Δυστυχώς είναι οι ίδιοι που αντέδρασαν στην ΜΗ νομοθέτηση της προαιρετικής παραμονής στα 58 και ευτυχώς για όλους εμάς δεν πέρασε αυτή η διάταξη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πάνω από 65 είναι οι ανακληθέντες από την εφεδρεία τα τελευταία 3 χρόνια. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξηθεί δραματικά ο αριθμός αυτών από το μικρό κόμμα και ένας από τους λόγους που δεν πέρασε το ηλικιακό όριο των 58 ετών, είναι και αυτός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πρόσφατα ο Α/ΓΕΣ είπε ότι ‘’μεγάλος αριθμός αποστράτων ακόμα και χαμηλών βαθμών για παράδειγμα, σε βαθμό λοχαγού κτλ., που είχαν παραιτηθεί, ζητούν πλέον να ξαναγυρίσουν στο ΣΞ, αλλά δεν υπάρχουν κονδύλια για να απορροφηθούν" Ρωτάμε κ. Α/ΓΕΣ για τους 65 ανακληθέντες και άνω υπάρχουν χρήματα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κανείς δεν έχει λάβει απάντηση μέχρι σήμερα επί των προσφυγών που έχουν καταθέσει και αφορούσαν τις αποστρατείες κατά τις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου, προφανώς ο αριθμός των προσφυγών είναι μεγάλος και υπάρχει αμηχανία στα επιτελεία τι να απαντήσουν επί αυτών ή φοβούνται τυχόν αντιδράσεις από το ΥΠΕΘΑ όταν προωθηθούν οι δεκάδες φάκελοι προς υπογραφή στο υπουργείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Λεφτά για τα μαϊμού πτητικά επιδόματα υπάρχουν ; λεφτά για να αυξηθεί ο αριθμός αυτών που μετατίθονται στο εξωτερικό υπάρχουν ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ.
  ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΙ ΩΣ ΕΚΛΕΚΤΟΙ, ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΟΑΣ.(ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΑΦΑΓΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ).
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ (ε,ε και ε.α ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ 50%{ ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 (100%)ΠΛΗΡΕΣ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙΤΟΙ ΙΣΧΥΕ Ο ΝΟΜΟΣ 4093/12(ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ) ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ 1/8/2012.
  ΕΚΕΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΑΝ ΟΧΙ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ.(ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ)-.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ισχυρίζονται ορισμένοι ότι, τον Μάρτιο που μας πέρασε εκτελέσθηκαν εντολές προκειμένου να αδειάσουν θέσεις ώστε στις αρχές του 2016 να επιστρέψουν ως ανακληθέντες απόστρατοι, (κομματόσκυλα, κοινός τα δικά τους παιδιά) αληθεύει ; Γιατί μέχρι σήμερα ουδείς έχει πάρει θέση για τους ανακληθέντες και το μεγάλο αριθμό που υπάρχει στο ΥΠΕΘΑ ; Ούτε ο κύριος Υπουργός έχει ποτέ μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, αλλά φυσικά ούτε και ο κύριος Α/ΓΕΣ ; Πόσος είναι ο συνολικός αριθμός των ανακληθέντων απόστρατων στο ΥΠΕΘΑ ; Πριν από 8 μήνες γνωρίζαμε ότι ήταν 65 άτομα, σήμερα πόσοι είναι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Παρακαλούμε τον κύριο Α/ΓΕΣ να μας απαντήσει, πότε θα αποστρατευθούν οι Ταξίαρχοι που έχουν 4 και 5 χρόνια στον βαθμό, όταν πεθάνουν, γι’ αυτούς χρήματα υπάρχουν να πληρώνονται ; για τους άλλους που αποστρατεύθηκαν το Μάρτιο που μας πέρασε με 30, 31, 32 και 33 χρόνια χρήματα δεν υπάρχουν ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τι να γράψω - θέλω ολόκληρα κατεβατά.
  Κύριες και κύριοι για αυτή την κατάντια φέρουμε όλοι την ευθύνη μας. Αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν συμβαίνουν. Στις ανεπτυγμένες χώρες δεν υφίστανται τέτοια ζητήματα καθόσον:
  Η πλειονότητα των αξιωματικών παίρνει ένα τουλάχιστον δεύτερο πτυχία. Οι μισθοί και οι λοιπες παροχές είναι τέτοιες που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όποιος παρατείται ή αποστρατεύεται μετά από 20-25 χρόνια υπηρεσίας δεν έχει ανάγκη τη σύνταξη ή το εφάπαξ με αυτά που έχει μαζέψει. Λόγω του δεύτερου πτυχίου βρίσκουν εύκολα εργασία στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα κλπ κλπ
  Αλλά εδώ μας έφαγαν οι κάθε λογής παράγκες και τα κόμματα και οι τελείες.
  Πλέον τίποτα δεν μπορεί να γίνει καθώς έχει χαθεί κάθε νομιμότητα (ποιό Σύνταγμα, ποιοί Νόμοι) οι ηγέτες (πολιτική ή στρατιωτική ηγεσία - ο θίασος του Καραγκιόζη είναι πιο ικανός), τα κύματα λαθρομεταναστών και όποιων προσφύγων ατελείωτα, ο δημόσιος πλούτος (όποιος είχε απομείνει) ξεπουλήθηκε, ο Ελληνικός πληθυσμός μειώνεται, και ............
  Ο Θεός να μας βοηθήσει, που δεν είμαστε πλέον άξιοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ρωτάμε τον κύριο Α/ΓΕΣ, γιατί τον Μάρτιο που μας πέρασε στις τακτικές κρίσεις δεν εφάρμοσε την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 2439/1996) για τους υποστράτηγους των σωμάτων που είχαν 1 χρόνο και άνω στον βαθμό ; δεν προβλέπεται αποστρατεία μόνο ; γιατί παρέμειναν 2 και 3 χρόνο ορισμένοι εξ αυτών ; γιατί εφάρμοσε τον νόμο μόνο σε αυτούς που είχαν 30, 31, 32 και 33 χρόνια υπηρεσίας ; λεφτάς υπήρχαν τότε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Να μην πάμε μακριά για τους ανακληθέντες!Ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. EΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 58 ΧΡΟΝΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΣΤΑΡΤΕΥΤΕΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΒΑΘΜΟ/ΕΠΟΜΕΝΟ/ΠΑΡΑΜΕΝΩΝ κλπ μια προταση πολυ καλη-ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΙΖΟΝΤΕ ΔΡΑΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩ δεν φταιει το ΥΠΕΘΑ αλλα καλο ειναι να βοηθαει με τις αποφασεις του -ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ορισμένοι από αυτούς που αποστρατεύθηκαν τον Μάρτιο που μας πέρασε, στις επιστολές που τους έστειλαν για ποιο λόγο αποστρατεύθηκαν τους γράφουν για σωματική ικανότητα, είχαν βαθμολογία χαμηλή το 1995 !!!. Φυσικά ορισμένοι έχουν μια απορία, στις κρίσεις πάνω από 16 ελαφράς υπηρεσίας κρίθηκαν διατηρητέοι !!! πως είναι δυνατόν να αποστρατεύονται αυτοί γιατί είχαν πριν από 20 χρόνια χαμηλή βαθμολογία στα σωματικά προσόντα !!! Μάλλον ο κ. Α/ΓΕΣ τα έκανε σαλάτα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Τελευταίες πληροφορίες, πάνω από 80 είναι οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο ΓΕΣ από τους στρατιωτικούς που αποστρατεύθηκαν βιαίως στις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου που μας πέρασε. Ο αριθμός αυξάνει κάθε βδομάδα που περνά διότι φτάνουν και άλλες προσφυγές στο ΓΕΣ/ΔΙΜΣΠΡΟ, υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο αποστρατεύθηκαν 99 στελέχη. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει λάβει απάντηση, μάλλον υπάρχει έντονος προβληματισμός τι θα πει το ΥΠΕΘΑ όταν πάνε οι φάκελοι για υπογραφή. Προφανώς πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος αριθμός προσφυγών που έχουν κατατεθεί τα τελευταία 20 χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Οι ταξίαρχοι που έχουν 4 και 5 χρόνια στον βαθμό πότε θα αποστρατευθούν κύριε Α/ΓΕΣ ; όταν τους κάνετε τα σαράντα τους θα εκδόσετε εγκύγκλιο αποστρατείας, επιτέλους στοιχειώδη δικαιοσύνη θα εφαρμόσεται ; ή να ΣΗΚΩΘΕΊΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΎΓΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Μόνο ένα πράγμα θα πω γι' αυτούς που θέλουν να γυρίσουν πίσω στη θέση τους,και,με το βαθμό τους(είναι σίγουρο):ούτε ο ήλιος τους έχει κάψει,ούτε η υγρασία τους έχει τρυπήσει τα κόκκαλα.Και φυσικά,περιμένουν να μη γίνει αυτό όταν ΘΑ ξαναμπούν.
  Ας επέστρεφε κάποιος με το πρώτο κατώτατο βαθμό(δεκανεας-λοχιας)που ισχύει σήμερα στο στρατό,για να υπάρξει και πραγματικό όφελος,και τότε θα το συζητούσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Καμία προσφυγή από τους αξιωματικούς που έκαναν πρόσφατα λόγω των βίαιων αποστρατειών τον προηγούμενο Μάρτιο δεν έχει φτάσει στο ΥΠΕΘΑ αν και αριθμός αυτών έχει ξεπεράσει τις 80, μάλλον το επιτελείο του ΓΕΣ έχει μπλοκάρει από τον μεγάλο αριθμό αυτών και δεν ξέρει τι να κάνει, προτιμάει να τις έχει κριμένες στις ντουλάπες και να περιμένει να έρθει ο Δεκέμβρης ή λέτε να τις μεταβιβάσει στην νέα ηγεσία μετά την ολοκλήρωση των νέων κρίσεων του Φεβρουαρίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καμία προσφυγή από τους αξιωματικούς που έκαναν πρόσφατα λόγω των βίαιων αποστρατειών τον προηγούμενο Μάρτιο δεν έχει φτάσει στο ΥΠΕΘΑ αν και αριθμός αυτών έχει ξεπεράσει τις 80, μάλλον το επιτελείο του ΓΕΣ έχει μπλοκάρει από τον μεγάλο αριθμό αυτών και δεν ξέρει τι να κάνει, προτιμάει να τις έχει κριμένες στις ντουλάπες και να περιμένει να έρθει ο Δεκέμβρης ή λέτε να τις μεταβιβάσει στην νέα ηγεσία μετά την ολοκλήρωση των νέων κρίσεων του Φεβρουαρίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ