Αρχική » , , , » Λαμία: Αναστάτωση από πυρομαχικά που βρέθηκαν στη Ροδίτσα. Τα εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί της 695 ΑΒΠ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Λαμία: Αναστάτωση από πυρομαχικά που βρέθηκαν στη Ροδίτσα. Τα εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί της 695 ΑΒΠ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Λαμία και ειδικότερα στην περιοχή της Ροδίτσας, μετά την ανεύρεση πυρομαχικών σε παλιά αποθήκη που χρησιμοποιούνταν ως στάνη.

Τα πυρομαχικά, 29 χειροβομβίδες και 6 οβίδες του Β' ΠΠ, ήταν... θαμμένα σε χώρο του ποιμνιοστασίου και ανακαλύφτηκαν όταν οι ιδιοκτήτες του πήγαν να καθαρίσουν το χώρο. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας, του στρατού ακόμη και της Αντιτρομοκρατικής, αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από το μακρινό παρελθόν και το 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Ειδικοί πυροτεχνουργοί της 695 ΑΒΠ έφτασαν στο χώρο και στις 13.45 ολοκλήρωσαν την εξουδετέρωση των παραπάνω με ειδικό υποοξικό μίγμα, αφού πρώτα πήραν τις απαραίτητες προφυλάξεις όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες. Στο σημείο παραβρέθηκε και ο Διοικητής της 695, Συνταγματάρχης Γιώργος Μουρουζίδης που επέβλεψε την επιτυχημένη επέμβαση των ανδρών του.

Τα πυρομαχικά είχαν βρεθεί την Πέμπτη το πρωί κάτω από σωρεία κοπριάς, καθώς σε εκείνο το σημείο συνήθιζαν να μεγαλώνουν 1-2 ζώα και αποθήκευαν στο σημείο τις τροφές τους. Τα πυρομαχικά πιθανότατα είχε φυλαγμένα από τον πόλεμο ο πατέρας του ιδιοκτήτη που ποτέ δεν είχε αναφέρει το παραμικρό για την ύπαρξη τους. Μάλιστα στο σημείο συνήθιζαν να παίζουν παλαιότερα χωρίς να γνωρίζουν τον κίνδυνο! Λένε επίσης ότι κάποια κομμάτια των οβίδων είχαν κατά καιρούς αποκαλυφθεί χωρίς να δίνουν σημασία αφού πίστευαν ότι είναι σκασμένες.

Ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε κάποια κακό όπως έχει συμβεί σε δεκάδες περιπτώσεις στην ελληνική ύπαιθρο και έτσι τα συγκεκριμένα πυρομαχικά, οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο πεδίο βολής στην Αγριελιά για καταστροφή.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
(efthia.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ