Αρχική » , , » Παράβολα μέσω Διαδικτύου για οκτώ υπουργεία και φορείς του Δημοσίου

Παράβολα μέσω Διαδικτύου για οκτώ υπουργεία και φορείς του Δημοσίου

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2013 ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ 100.000 e-ΠΑΡΑΒΟΛΑ

ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να λαμβάνουν τα απαιτούμενα παράβολα μέσω Διαδικτύου έχουν πλέον οι Έλληνες πολίτες για τις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες άλλων οκτώ υπουργείων και φορέων του Δημοσίου. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έθεσε... από τη Δευτέρα 27/1/2014 σε πλήρη παραγωγική λειτουργία την εφαρμογή για την ηλεκτρονική έκδοση παραβόλων, μετά την επιτυχή πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής με τα παράβολα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Μέσω της εφαρμογής εκδίδονται πλέον ηλεκτρονικά τα παράβολα που αφορούν σε συναλλαγές με υπηρεσίες των παρακάτω υπουργείων και φορέων του Δημοσίου:

1. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 2. Υπουργείο Τουρισμού. 3. Υπουργείο Εξωτερικών. 4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. 5. Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού - ΕΟΤ. 6. Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού - ΑΣΕΠ. 7. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας. 8. Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στην εφαρμογή και παράβολα που απαιτούνται από άλλους φορείς του Δημοσίου.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας (από τον Σεπτέμβριο 2013) έχουν εκδοθεί 100.000 ηλεκτρονικά παράβολα και έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη 52.000 παράβολα στις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Για τη χορήγηση ηλεκτρονικού παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-Παράβολο».

Τα e-παράβολα είναι διαθέσιμα για κατάθεση στον αντίστοιχο φορέα δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή τους. Από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουάριου 2014 θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για την πληρωμή του e-παραβόλου και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στο φορέα.

(Ε.Τ. 29/01/2014 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - gpalaitsakis@e-typos.com - Σ.Λ.)


__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ