Αρχική » , , , , , , , , » Νέα αυτόματη εκκαθάριση σε 80.000 φορολογικές δηλώσεις συνταξιούχων Δημοσίου

Νέα αυτόματη εκκαθάριση σε 80.000 φορολογικές δηλώσεις συνταξιούχων Δημοσίου


Με αυτόματη εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβάλει περίπου 80.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και αφορούσε λάθη στις αρχικές βεβαιώσεις συντάξεων που είχαν παραλάβει οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανάρτησε νέες διορθωμένες βεβαιώσεις αποδοχών μετά τον εντοπισμό του λάθους. Ωστόσο για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συνταξιούχων αυτών και για να μην χρειασθεί να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, με βάση τις νέες βεβαιώσεις, η εκκαθάριση θα γίνει αυτόματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Μάλιστα, θα ενημερωθούν σχετικά για το αποτέλεσμα της νέας εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης.

Το πρόβλημα είχε προκύψει, καθώς στις βεβαιώσεις συντάξεων για το 2017 που είχε εκδώσει αρχικά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε υπολογίσει λανθασμένα την επιστροφή των διαφορών εισφοράς υπέρ ασθένειας σε πλασματικά ποσά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και όχι στις πραγματικά καταβαλλόμενες συντάξεις. Το λάθος εντοπίστηκε και έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα αφορά μόνο τις βεβαιώσεις αποδοχών των συνταξιούχων του Δημοσίου και όχι των άλλων ταμείων (πρώην ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ).

Το θέμα εξετάστηκε σε χθεσινή σύσκεψη στελεχών του ΕΦΚΑ και της ΑΑΔΕ, όπου αποφασίστηκε μετά τη διόρθωση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών να γίνει αυτόματα νέα εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τους περίπου 80.000 συνταξιούχους που έχουν υποβάλει ήδη τη φορολογική τους δήλωση. Για τους υπόλοιπους συνταξιούχους του Δημοσίου δεν υπάρχει πρόβλημα αφού οι βεβαιώσεις αποδοχών τους αναρτήθηκαν μετά τον εντοπισμό του προβλήματος.

Στο μεταξύ, έως και χθες είχαν υποβληθεί 1,6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο άνω των 6 εκατ. δηλώσεων που υποβάλλονται κάθε χρόνο. Από τις δηλώσεις αυτές, οι 1.583.787 έχουν ήδη εκκαθαριστεί. Απ αυτές το 33,85% είναι χρεωστικές, το 13,33% είναι πιστωτικές και το 52,82% είναι μηδενικές. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα λήγει στο τέλος Ιουνίου.

(dikaiologitika.gr)


1 σχόλια:

  1. Αυτά που γράφετε δεν ισχύουν,δείτε την σχετική από 5/6/2018 ανακοίνωση της Α.Α.Δ.Ε., όπου αναφέρεται ότι οι συνταξιούχοι που ήδη έχουν υποβάλει την δήλωσή τους και έχει αλλάξει το φορολογητέο εισόδημά τους στην νέα βεβαίωση αποδοχών τους,θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τροποποιητική δήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ