Συμβολισμοί...


Ο όρος ΚΥΣΕΑ, ήτοι Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, στο μυαλό των περισσότερων φέρνει τη δεκαετία του 1980 και την άσκηση πολιτικής στους ευαίσθητους τομείς των Εξωτερικών και της Άμυνας της διακυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Κάθε φορά που ακουγόταν το αρκτικόλεξο όλοι περιμέναμε τις αποφάσεις του, αφού, έστω και με αποκλίσεις, το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού κατά κανόνα ομονοεί στα ζητήματα που αφορούν στην εθνική κυριαρχία.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή προφανώς την τουρκική προκλητικότητα και τις γενικότερες διεργασίες στην περιοχή, συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ. Πληροφορίες για το σύνολο των θεμάτων που συζητήθηκαν δεν διέρρευσαν, υπάρχει, ωστόσο, κοινή αντίληψη ότι για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκαν οι βασικές «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά μας ζητήματα. Η συμπόρευση της ψύχραιμης στάσης με την ετοιμότητα για απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις αποτέλεσε τον καμβά πάνω στον οποίο φαίνεται ότι κινήθηκαν συμφέρον οι συζητήσεις τόσο για τα γενικά όσο και για τα επιμέρους ζητήματα. Σε μια τόσο δύσκολη και ιδιότυπη συγκυρία για τη χώρα μας, η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και η προοπτική της μηνιαίας συχνότητάς της δείχνουν, αν μη τι άλλο, επαγρύπνηση και σοβαρή αντιμετώπιση.

Τα καλά νέα όμως δεν ήρθαν μόνο από την κυβέρνηση. Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα δείχνει μια μετακίνηση από τη μέχρι τώρα πορεία του. Η παρουσία του σε επετείους Εθνικής Παλιγγενεσίας, οι «γέφυρες» στο εσωκομματικό πεδίο με αυτούς που υπεραμύνθηκαν των εθνικών συμφερόντων και η συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυ­μο είναι οπωσδήποτε μικρά βήματα σε τομείς που αφορούν στο κοινό αίσθημα. Ειδικά αν θυμηθούμε ότι είχε αφήσει ελεύθερα στελέχη της παράταξής του να επιτίθενται ή και να λοιδορούν ακόμη τους επικεφαλής της διπλωματίας και της άμυνας της χώρας. Στελέχη που είχαν «μεθύσει» από το σύνθημα «εκλογές τώρα» και χτυπούσαν επί δικαίους και αδίκους. Στελέχη που έβαζαν και βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από αυτό της Ελλάδας. Αριβίστες της πολιτικής που δεν κατανοούν ότι, ναι, υπάρχουν θέματα-ταμπού στην πολιτική συμπεριφορά και αυτά είναι πρωτίστως τα εθνικά.

Πάγια θέση μας στα «Επίκαιρα» αποτελεί ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω απ' όλους και όλα. Οι συμβολισμοί, πέρα από εργαλείο πολιτικής, είναι επίσης συγκολλητική ουσία γι' αυτά που αναγνωρίζονται ως κοινό συμφέρον. Η προηγούμενη εβδομάδα, επομένως, ευτυχώς σημαδεύτηκε από καλούς οιωνούς...

[ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Editorial)-28/04/2017]

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ