Αρχική » , , , , , » Καταυλισμός δίπλα σε μονάδα της ΠΑ

Καταυλισμός δίπλα σε μονάδα της ΠΑ


Ετοιμάζουν ΚΕΠΑ στο «Στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στις ΕΔ. Με τις διαθεσιμότητες των κρίσι­μων για την εθνική ασφάλεια μέσων να βρίσκονται σε κρίσιμο επίπεδο, εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων, το ΓΕΕΘΑ αναλίσκει τον -πολύτιμο- χρόνο του για την κα­τασκευή Κέντρων Παραμονής Αλλοδαπών (ΚΕΠΑ).

Πρόκειται για την ανέγερση ενός ΚΕΠΑ στο «Στρατό­πεδο Ευθυμιόπουλου», στο Κουτσόχερο Λάρισας. Το ΚΕ­ΠΑ θα έχει τυπική χωρητικότητα 1.700 ατόμων, στην ου­σία όμως αυτή αναμένεται να ξεπεραστεί κατά πολύ. Η δημιουργία του ΚΕΠΑ έρχεται κατόπιν συμφωνίας που υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ μεταξύ του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της... ερυθράς ημισελήνου των ΗΑΕ.

Με αυτόν τον τρόπο, τα ΗΑΕ, τα οποία ουσιαστικά δέ­χονται στο έδαφος τους με το σταγονόμετρο εκτοπισμένα άτομα από τη Συρία και μετανάστες και αυτά κάτω από αυ­στηρότατους ελέγχους και διαδικασίες, βρήκαν στην Ελ­λάδα «πεδίον δόξης λαμπρόν». Το θέμα, όμως, έχει και συνέχεια.

Το «Στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου», στη Λάρισα, απέ­χει περί τα 2 χλμ. από τη νευραλγικότερη μονάδα της ΠΑ και αυτή είναι το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρή­σεων (ΕΚΑΕ). Από το ΕΚΑΕ διευθύνονται, συντονίζονται και επιτηρούνται όλες οι πτήσεις της ΠΑ, όπως και οι αναχαιτίσεις. Από το ΕΚΑΕ ασκούνται η διοίκηση όλων των αποστολών αναχαίτισης των μαχητικών της ΠΑ και η επιτήρηση όλου του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) από τα ραντάρ της ΠΑ. Είναι σαν οι ΗΠΑ να έχουν δημιουρ­γήσει λίγο έξω από την ΑΒ Πίτερσον, στο Κολοράντο, έδρα του κέντρου αεράμυνας Βόρειας Αμερικής (NO­RAD), καταυλισμό Σύρων, Ιρακινών και Αφγανών σε απόσταση 2 χλμ. ή οι Γερμανοί στο αντίστοιχο κέντρο αε­ροπορικών επιχειρήσεων, στο Δυτικό Βερολίνο. Ασφαλώς πρόκειται για μια καινοτομία «πρότυπο» σε πανευρω­παϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ούτε 2.000 μέτρα μακριά από την είσοδο του ΕΚΑΕ να βρίσκονται μαζεμένοι χιλιάδες αλλοδαποί, με τις διαδικασίες εισόδου τους στη χώρα να είναι γνωστές ως προς την ασφάλεια.

Τέλος, ίσως το πιο ανησυχητικό από όλα όσον αφορά το μνημόνιο συνεργασίας με την Ερυθρά Ημισέληνο των ΗΑΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, είναι ότι η κατασκευή του ΚΕΠΑ αποτελεί «αρχικό» και μόνο μέρος της συμφωνίας, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να σημαίνει δημιουργία περαιτέρω καταυλισμών μουσουλ­μάνων αλλοδαπών σε ευαίσθητες, για την άμυνα της χώ­ρας, περιοχές.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/05/2016)

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΨΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΝΕΙ Ο ΜΕΤΑΝΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΝΑΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ Ο .....ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ-ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ-ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΘΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 56 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΑΡΑΙΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΕ ΕΔΩ ? ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωριζουν πολυ καλα γιατι τους φερνουν για δουλους,υπολογιζαν οτι θα παρουν εκατομυρια απο την ΕΕ εν τω μεταξυ μονο εξοδα μεχρι στιγμης συμφωνα με δημοσιευματα πηραν 130 εκ σε μικρο χρονικο διαστημα θα χρωστσνε παντου , δεν καθονται ενας ενας βρισκουν τροπους και φευγουν για την Ιταλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ