Αρχική » , , , , , » Ο Καμμένος, ο Τσίπρας, ο Μουζάλας και η «μαύρη τρύπα» τον Σκοπιανού

Ο Καμμένος, ο Τσίπρας, ο Μουζάλας και η «μαύρη τρύπα» τον Σκοπιανού

Οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να δώσουν πολλά «δώρα» στην Τουρκία και πολλή πίκρα στον Αλέξη και στους Έλληνες. Ούτε τα σύνορα πρόκειται να ανοίξουν ούτε θα δώσουν... εκτεταμένη ανθρωπιστική βοήθεια ούτε θα ανακουφίσουν τον ελληνικό λαό από το δυσβάσταχτο χρέος και τα νέα μέτρα τα οποία θέλουν οι Γερμανοί και το ΔΝΤ.

Μπορεί, τελικά, να μη φαγωθεί ο Μουζάλας, αλλά το γυαλί των σχέσεων Τσίπρα - Καμμένου έχει ραγίσει. Πόσες φορές, άραγε, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. θα καταγγείλει κυβερνητικό στέλεχος και θα ζητήσει την αποπομπή του, χωρίς να τον γράψει ο πρωθυπουργός στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Ήδη το κοντέρ γράφει δυο περιστατικά. Ένα του Γιάννη Ρουμπάτη και ένα του Γιάννη Μουζάλα. Από την άλλη πλευρά, όμως, για να λέει ο συνέταιρος ότι πορεύεται «αριστερά» και με ηθικό πλεονέκτημα, τρία από τα στελέχη του Καμμένου (Χαϊκάλης, Δημήτρης Καμμένος και Σγουρίδης) παραιτήθηκαν ουσιαστικά διά ασήμαντον αφορμή. Για την ακρίβεια, επειδή δεν έπρεπε να είναι μόνο «τίμιοι», αλλά και να «φαίνονται».

Μπορεί να γουστάρει μέχρι τρέλας την καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα θυσιάσει το κόμμα του και την πολιτική του καριέρα εμφανιζόμενος συνεχώς σαν τη «Φιλιππινέζα» του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που ξεκίνησε να διαφωνεί δημόσια και να ζητεί παραιτήσεις, εάν τρώει όλο πόρτα, κάποια στιγμή θα γελοιοποιηθεί και αυτό σε καμία περίπτωση δεν το θέλει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Εάν, πάλι, θέλει να το τραβήξει ο Τσίπρας πολύ μακριά και να βρεθεί στη Βουλή χωρίς τον ίδιο παρτενέρ, πρέπει να έχει προετοιμάσει την άμεση αντικατάστασή του, γιατί τόσο το Βερολίνο όσο και οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν να δούνε αν δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ θα κολλήσει ο Σταύρος, η Φώφη ή ο Βασίλης, που δείχνει να είναι ένας πολιτικός άνδρας... έτοιμος για όλα!

Με κάποιους χθες εισέβαλε η πονηρά σκέψη ότι όλα αυτά τα «επεισόδια» γύρω από τον Μουζάλα και τις γκάφες του γίνονται για να καλύψει πυκνή ομίχλη το Φορολογικό και τα ανθρωποκτόνα μέτρα που ετοιμάζεται ο Τσίπρας να περάσει από τη Βουλή. Άλλωστε, οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να δώσουν πολλά «δώρα» στην Τουρκία και πολλή πίκρα στον Αλέξη και στους Έλληνες. Ούτε τα σύνορα πρόκειται να ανοίξουν ούτε θα δώσουν εκτεταμένη ανθρωπιστική βοήθεια ούτε θα ανακουφίσουν τον ελληνικό λαό από το δυσβάστακτο χρέος και τα νέα μέτρα τα οποία θέλουν οι Γερμανοί και το ΔΝΤ. Και, παρά τα πλατιά χαμόγελα και το χάζι που έκαναν στο Μαξίμου με την επίσκεψη της διάσημης Αντζελίνα Τζολί, θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω για το αν θα καταφέρει η φιλάνθρωπος και πανέμορφη καλλιτέχνιδα να φέρει στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες.

Ο Αλέξης ενδεχομένως πιστεύει ότι είναι υπερβολική η αντίδραση του Πάνου Καμμένου και πως ο Γιάννης Μουζάλας είναι ένας σοβαρός και χρήσιμος άνθρωπος. Όπως και να ’χει, το περίφημο «Μακεδονικό» ή «Σκοπιανό» είναι «κατάρα» για τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς που έπεσαν στη δίνη του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πίστευε ότι οι Έλληνες είναι αμνήμονες, αλλά δεν περίμενε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αναβαθμίσει την πολιτική καριέρα του ιδρύοντας την Πολιτική Άνοιξη και ανατρέποντας τη μητσοτακική Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη στάση της στο «Μακεδονικό». Αυτό το θέμα εξακολουθεί να φθείρει ή να ρίχνει, όποτε αναβιώνει, πολιτικούς ή κυβερνήσεις. Ο Κώστας Καραμανλής πήγε πολύ πατριωτικά στο Βουκουρέστι και είπε ένα πελώριο «ΟΧΙ» μπροστά στον Μπους, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι τα Σκόπια πρόκειται την ίδια ημέρα να ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία. Ο Καραμανλής έβαλε βέτο και εξήγησε στην ομιλία του την άρνηση της Ελλάδος να περάσουν οι γείτονες την πόρτα του ΝΑΤΟ. Κανείς δεν ξέχασε τη στάση του. Ούτε Τζορτζ Μπους ούτε τα κέντρα εξουσίας στην Ουάσιγκτον. Εάν θυμάμαι καλά, κάπου στη μέση του Μαρτίου του 2009, τον επισκέφτηκε ένας κύριος ο οποίος του είπε πως «είναι αδιανόητες ανεξάρτητες σχέσεις χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ με τη Μόσχα». Ο πρώην πρωθυπουργός κουράστηκε ξαφνικά και ανέφερε την κόπωσή του σε μια συνέντευξη προς τον Νίκο Χατζηνικολάου. Έπειτα κατάλαβε ότι η οικονομία του κράτους είναι πλήρως υποθηκευμένη. Ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμφωνήσει σε κάποια μέτρα, αλλά πήρε αρνητική απάντηση από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που φώναζε «λεφτά υπάρχουν!».

Μόνο ο Σημίτης, γερμανοτραφής και με αδερφό αρχηγό γερμανικής μυστικής υπηρεσίας, ήταν ιδιαίτερα πονηρός στην υπόθεση του «Μακεδονικού». Έστησε μια «ενδιάμεση συμφωνία» και άφησε μέσα στη σιωπή και την αδιαφορία του ελληνικού κράτους δεκάδες χώρες να «αναγνωρίσουν» τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Κανένα από τα συγκροτήματα Τύπου επί των ημερών του Σημίτη δεν κραύγασε ή δεν διαμαρτυρήθηκε, όταν γίνονταν αυτές οι αλλεπάλληλες «αναγνωρίσεις». Ούτε μονόστηλο δεν έβαλαν στις σελίδες τους τα περίφημα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Προτού έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία, όταν ο Σαμαράς ήταν ακόμα ένοικος στο Μαξίμου, το Βερολίνο πίεσε πάρα πολύ και ήταν έτοιμο τόσο να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ όσο και να αρχίσουν να μιλάνε για την περαιτέρω πορεία τους προς την Ευρώπη. Όταν επισκέφθηκε η Μέρκελ τα Σκόπια, δεν έχασε ευκαιρία που να μην υπογραμμίσει ότι βρίσκεται στη «Μακεδονία»! Θυμάμαι ότι ο Δημήτρης Σταμάτης φώναξε στο Μαξίμου τον Γερμανό πρέσβη και τον παρακάλεσε πολύ δυνατά να μη συμβεί αυτό το πράγμα, γιατί θα πέσει η κυβέρνηση! Πράγματι, ο Σόιμπλε πήρε το μήνυμα και έβαλε λίγο πλάτη για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση της αποικίας.

Τώρα έχουμε τον Μουζάλα. Έχουμε το ρήγμα (επιφανειακό ή βαθύ, δεν έχει μεγάλη σημασία) μεταξύ Τσίπρα - Καμμένου. Έχουμε την αντίδραση της Ν.Δ., η οποία, όμως, δεν παίρνει καμία θέση για το όνομα. Αν ο πρωθυπουργός χειριστεί το θέμα με την ίδια προχειρότητα με την οποία συνάντησε τον Νταβούτογλου στη Σμύρνη, τότε σίγουρα θα νιώσει ότι απορροφάται από την ίδια «μαύρη τρύπα» που έφαγε άλλους στο παρελθόν...

Υ.Γ.: Ουδείς Έλληνας πρωθυπουργός, κάνοντας μπίζνες με Ρώσους και Κινέζους, διαμαρτυρήθηκε ποτέ σε Μόσχα και Πεκίνο για την αναγνώριση των Σκοπίων!

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ» 17/03/2016 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

7 σχόλια:

 1. μεγάλος γκουέλα ο χονδρός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ρε δεν πας να φυλάξεις τα σύνορα που οποιος θέλει μπαίνει και βγαίνει στη χώρα, επιτέλους διαφορετικά φύγε από υπουργός εθνικής άμυνας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ > Ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες είναι γνωστό. Από την πρώτη στιγμή ο Σουλτς το είχε στηλιτεύσει.
  Τώρα λοιπόν πόσο τυχαίο είναι ότι το Ποτάμι που ζητούσε στη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών την αντικατάσταση Μουζάλα ξαφνικά τον υπερασπίζεται λέγοντας ότι οι υπουργοί δεν παραιτούνται για ένα σαρδάμ και επιτίθεται στον Καμμένο για εθνικισμό;
  Πόσο τυχαίο είναι ότι η Φώφη Γεννηματά μίλησε για «λάθος» και «ολίσθημα» Μουζάλα αλλά πρόσθεσε ότι «έχει ζητήσει συγγνώμη» οπότε κατά την ίδια «ο Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα» και «η κρίση της κυβέρνησης δεν μπορεί να μετατραπεί σε εθνική κρίση… η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος και χωρίς προοπτική», καλώντας τον Τσίπρα να δώσει λύση.
  Κάλλιστα θα μπορούσαν να ερμηνευτούν οι δηλώσεις αυτές του Σταύρου Θεοδωράκη και της Φώφης Γεννηματά και ως σήμα προς τον Τσίπρα «διώξε τον Καμμένο και εδώ είμαστε εμείς».
  Αυτά για να μην μας πουλάνε φούμαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. στα σύνορα με τα Σκόπια δεν υπάρχει κανένας, ούτε στρατός, ούτε συνοριοφύλακες, μόνο οι σκοπιανοί φυλάνε τα σύνορα ξεφτίλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πριν από 3 χρόνια έκαναν αναδιοργάνωση στο Στρατό, έκλεισαν σχηματισμούς, μονάδες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία διότι δεν χρειάζονταν, ταυτόχρονα παρέμειναν όλοι οι σχηματισμοί και οι μονάδες στην Αττική και στη Πελοπόννησο. Τα σύνορα με τα Σκόπια και την Αλβανία σχεδόν έμειναν χωρίς μονάδες και Στρατό. Τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα με την κρίση λόγω μεταναστευτικού, στα σύνορα με τα Σκόπια, σχεδόν όποιος θέλει μπαίνει και βγαίνει. Δυστυχώς τα συμφέροντα κυριαρχούν χρόνια ολόκληρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Επιτέλους πότε θα γίνει μια σωστή αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί θα πρέπει να υπάρχουν σχηματισμοί και μονάδες στην Αττική και στην Πελοπόννησο ; και όχι στα σύνορα ; Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να βλέπει πλήρη απουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου και στα χερσαία σύνορα με τα Σκόπια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Περί αναδιοργάνωσης ο λόγος....Λοιπόν έχουμε και λέμε: η αναδιοργάνωση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις Ε.Δ, αναδιοργανώνει την αναδιοργάνωση που είχε αναδιοργανωθεί με άλλη αναδιοργανωμένη αναδιοργάνωση....(χιούμορ)Τι καθόμαστε και λέμε?????Αναδιοργάνωση???Ας γελάσουμε όλοι μαζί να το ευχαριστηθούμε, διότι πως να γίνει σωστή (κατά το δυνατόν) αναδιοργάνωση όταν δεν μειώνεται δραστικά ο αριθμός των ανωτάτων (όλοι κάτι πρέπει να διοικήσουν η να διευθύνουν).Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν οι εθνοπατέρες δεν κλείνουν Μονάδες και Σχηματισμούς που δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο παρά μόνο κομματικά συμφέροντα που όλοι ξέρουμε?Τα παιδάκια (υποψήφιοι οπλίτες τρομάρα τους) να μην έχουν το τάδε ΚΕΝ η ακόμα καλύτερα την Μονάδα τους ,δίπλα στο σπίτι τους? (την μαμά με το ταπεράκι εξω απο την Πύλη ποιός θα την σκεφτεί?)Για να τελειώνει αυτή η ιστορία της περίφημης αναδιοργάνωσης χρειάζονται κότσια απο΄όλους τους εμπλεκόμενους.ΌΛοι πια ξέρουμε τι ένέργειες χρειάζεται να γίνουν και απο ποιούς.Όσο καθυστερούν αυτές οι ενέργειες, τόσο μπλέκεται το ζήτημα της αναδιοργάνωσης.Ιδέες και προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι άπειρες.Αξιολογήστε σωστά, κλείστε μάτια και αυτιά σε συμφέροντα που μόνο ζημιά κάνουν στην αποστολή των Ε.Δ .Δεν είναι δυνατόν να έχουμε Μονάδες εκεί που δεν πρέπει.Κλείστε ότι δεν χρειάζεται, ΧΘΕΣ!!!Καρατομήστε αν χρειαστεί οποιονδήποτε.Πάνω απο όλα και όλους μας η Πατρίδα μας.Κανένας ποτέ δεν μας χαρίστηκε και ούτε πρόκειται να το κάνει.Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας πλέον δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ανάλυσης απο τον κάθε τυχάρπαστο, ωχαδερφισμού και ότι άλλο ...Μαζέψτε τον κόσμο και το υλικό εκεί που πρέπει,και σε όποιον δεν αρέσει η δεν αντέχει τον Έβρο η τα νησιά μας ,να τον στείλετε στις παραμεθορίους της ενδοχώρας να περιμένει τις ορδές των βαρβάρων.......Αυτά τα λίγα, και όποιος κατάλαβε ,κατάλαβε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χρόνια πολλά στη Φιλιππινέζα των λαθρομεταναστών, κύριο Πάνο, γιορτάζουν σήμερα οι ψεύτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ