Αρχική » , , , , » ΟΙ 595 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

ΟΙ 595 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη

Ως γνωστόν, μια από τις πολλές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, και η μοναδική ίσως που υλοποιήθηκε, ήταν η επαναπρόσληψη των 595 αδίκως... απολυθεισών καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Σε μια επινίκια φωτογραφία βλέπουμε... τον σημαιοφόρο της επαναπρόσληψης, σημερινό Υπουργό Εργασίας κ. Γεώρ. Κατρούγκαλο, περιστοιχιζόμενο από τις επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες, οι οποίες με τα δάκτυλα της ανυψωμένης χειρός σχηματίζουν το σήμα της νίκης, έχοντας ως φόντο πανό που αναγράφει τα εξής: «Οι 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες νίκησαν και συνιστούν 595 super active (υπερδραστήριες) κατά των λεκέδων της υποκρισίας».

Από το σύνθημά τους αυτό και μόνο θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς, ότι πέραν των «λεκέδων της υποκρισίας», οι 595 «υπερδραστήριες» καθαρίστριες θα επαρκούσαν για τον καθαρισμό όχι μόνο των λεκέδων που άφησε στο πολύπαθο υπουργείο ο ανεκδιήγητος Γιάνης με το ένα νι, αλλά και την κόπρο του Αυγείου. Όμως τίποτε απ’ τα παραπάνω δεν επρόκειτο να καθαρισθεί από τις εν λόγω, καθ’ ότι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος έκρινε  ότι τέτοιου βεληνεκούς αγωνίστριες άξιζαν καλύτερης τύχης. Με αυτό λοιπόν το ...ακλόνητο επιχείρημα τις προήγαγε σε Γραμματείς των Δικαστηρίων. Όσο για τον καθαρισμό του υπουργείου; Κανένα πρόβλημα.

Λίγες ημέρες μετά την αναβάθμιση των «αγωνιστριών» προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 165 νέων. Δεν γνωρίζουμε σε τι φάση βρίσκεται η πρόσληψη των νέων καθαριστριών, προφανώς φίλων του κόμματος. Εκείνο όμως που γνωρίζουν οι πάντες είναι ότι και ο  έτερος υποστηρικτής των επαναπροσληφθεισών Υπουργός Οικονομίας κ. Γεώρ. Σταθάκης ανέθεσε τον καθαρισμό των κτιρίων της οδού Νίκης 5-7 και Ερμού και Κορνάρου 1 στην εταιρεία «Υάδες Α.Ε.» έναντι μηνιαίου μισθώματος δέκα τριών χιλιάδων οκτακοσίων είκοσι επτά ευρώ και τριάντα έξι λεπτών (13.827,36).

Και το σκάνδαλο δεν έγκειται μόνο στο ότι οι κομματικές «595 αγωνίστριες» δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που επαναπροσλήφθηκαν και στη θέση τους προσλαμβάνονται άλλες, κι ούτε ότι το εν λόγω υπουργείο υπόκειται σε μία εντελώς αδικαιολόγητη οικονομική αφαίμαξη, αλλά και στο ότι ενώ το Υπουργείο Εργασίας, για τον καθαρισμό πολύ μεγαλύτερης επιφάνειας και για διάστημα εννέα μηνών, θα πληρώσει το ποσό των 16.772,68 ευρώ, το γενναιόδωρο -με ξένα κόλλυβα- Υπουργείο Οικονομικών πληρώνει το αστρονομικό ποσό των 13.827,36 ευρώ μηνιαίως!!! Αν αυτό δεν συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους τότε ποιο είναι;

Διερωτώμεθα ειλικρινά, πόσο παχύδερμος, πόσο  πωρωμένος και πόσο θράσος πρέπει να διαθέτει κανείς για να εμφανίζεται στο βήμα της Βουλής και να εγκαλεί τους άλλους για διαφθορά -όχι βέβαια ότι οι άλλοι δεν είναι- όταν ο ίδιος μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να αποδείξει, ότι αν δεν είναι χειρότερος, είναι τουλάχιστον μια από τα ίδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ