Αρχική » , , , , » Το νέο κόμμα του Φράγκου-Μπαλτάκου και οι εξελίξεις στην κεντροδεξιά «πολυκατοικία»

Το νέο κόμμα του Φράγκου-Μπαλτάκου και οι εξελίξεις στην κεντροδεξιά «πολυκατοικία»

Οι συναντήσεις, οι διεργασίες και οι πυρήνες που αναλαμβάνουν τις κρίσιμες πρωτοβουλίες
Οι επαφές του Φρ. Φράγκου με το στράτευμα και το ντόμινο εξελίξεων, με τον Τ. Μπαλτάκο να έχει ετοιμάσει νέο φορέα, επιθυμώντας για αρχηγό τον Στυλιανίδη

Εξελίξεις, και μάλιστα σύντομα, θα έχουμε στην κεντροδεξιά «πολυκατοικία», καθώς η εμφατική μετατόπιση της Ν.Δ. προς το Κέντρο, όπως διαγράφεται από την καινούργια ηγεσία, που... προωθεί πολλά στελέχη με φιλελεύθερο -και, κατά πολλούς, νεοφιλελεύθερο- πρόσημο στις ηγετικές θέσεις, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για έντονη κινητικότητα στα δεξιά, με τη δημιουργία ενός ή ακόμα και δύο δεξιών κομμάτων να έχει ήδη δρομολογηθεί.

Κοινή συνισταμένη είναι τα στελέχη εκείνα που νιώθουν πως δεν «χωράνε» στη νέα Κεντροδεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και θέλουν να οριοθετήσουν τον δικό τους ζωτικό χώρο.

Την περασμένη Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, έγινε μια συνάντηση με πρωτοβουλία του Φραγκούλη Φράγκου που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στα δεξιά της Ν.Δ. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, με πολλές επαφές στις Ένοπλες Δυνάμεις, κινείται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας δεξιού πόλου. Και στο παρελθόν το όνομά του είχε εμπλακεί σε τέτοιου είδους σενάρια, ωστόσο οι προθέσεις αυτές δεν υλοποιήθηκαν. Πλέον, με την ανάληψη της ηγεσίας της Ν.Δ. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μη αξιοποίηση του πρώην υπουργού σε κάποιο πόστο, φαίνεται πως απελευθερώνονται περαιτέρω οι δυνάμεις για μια τέτοια κίνηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τις ευλογίες και μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος. Ο κ. Φράγκος, έχοντας ως αφετηρία τις πολλές επαφές στο στράτευμα, έχει ήδη βρει τους πρώτους πυρήνες για να στήσει το αμιγώς δεξιό κόμμα, που θα στηρίζεται στο συντηρητικό τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια».

Η μαγιά είναι σαφώς στρατιωτικοί, ο στρατηγός ωστόσο έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα δίκτυο συνομιλητών, ενώ έχει στενές επαφές και με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο τα λένε συχνά στη Θεσσαλονίκη. Το ερώτημα είναι σε τι χρόνο θα καταφέρει να οργανώσει τη δημιουργία του νέου φορέα.

ΑΡΧΗΓΟΣ. Στο παρασκήνιο, παράλληλα με το κόμμα του Φραγκούλη Φράγκου, γίνονται κινήσεις και από άλλα μη κοινοβουλευτικά στελέχη της ευρύτερης Δεξιάς. Κομβικό ρόλο στις συζητήσεις που γίνονται παίζει ο «σκληρός δεξιός» Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος διατηρεί διαχρονικά ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εκκλησία -και ιδιαίτερα με το Άγιον Όρος-, που είναι βασικοί πυλώνες στους οποίους πιστεύει ένας «καθαρόαιμος» δεξιός.

Στο νέο κόμμα που σχεδιάζεται θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή του Χρήστου Χρηστίδη, συνταγματάρχη εν αποστρατεία, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων, κάτι που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη στάση που θα κρατήσουν οι κορυφαίοι Έλληνες αξιωματικοί, από τη στιγμή που θα προχωρήσει και το εγχείρημα του Φραγκούλη Φράγκου. Σύμφωνα με πηγές, οι συγκεκριμένες ζυμώσεις, που δεν αποκλείεται να καταλήξουν πολύ σύντομα στη δημοσιοποίηση ενός καταστατικού, περιλαμβάνουν στα πλάνα τους για τη θέση του αρχηγού και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο πρώην υπουργός θεωρείται ιδανική περίπτωση, καθώς βρίσκεται απέναντι από τον «νεοφιλελευθερισμό», τον οποίο χαρακτήριζε συνιστώσα εντός της Ν.Δ. Ο Τάκης Μπαλτάκος σε συζητήσεις του λέει πως θα ήθελε για αρχηγό του νέου δεξιού κόμματός είτε τον Μάκη Βορίδη είτε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, για τους οποίους πιστεύει ότι αποτελούν «ιδανικές περιπτώσεις». Ωστόσο, ο πρώτος έχει το «μειονέκτημα» πως είναι ήδη βουλευτής και δεν υπάρχει καμία διάθεση «αρπαγής» βουλευτών από το μεγάλο κόμμα της Κεντροδεξιάς. Ούτε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βέβαια, είναι πρόθυμος να κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα. υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς θεωρεί τον εαυτό του κομμάτι της Ν.Δ., ενώ η ταύτισή του με τον Κώστα Καραμανλή δεν αφήνει πολλά περιθώρια κινήσεων, τα οποία μπορεί να εμπλέξουν και τον πρώην πρωθυπουργό.

Κομβικό κομμάτι μπορεί να έχει και η «αποκαραμανλοποίηση» του κόμματος, κάτι που μπορεί να απελευθερώσει και δυνάμεις που στήριξαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δεν αποκλείεται εμπλοκή Σαμαρά

Στην εξίσωση μελλοντικά ίσως να προστεθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Μπορεί η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δραστηριοποίηση του νυν περιφερειάρχη σε τέτοιου είδους κουβέντες, καθώς διατηρούν εξαιρετική σχέση, το γεγονός ωστόσο ότι δεν είναι βουλευτής και έχει ήδη καταγεγραμμένο ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 20% από τις εσωκομματικές εκλογές, βάζει το όνομά του στο τραπέζι των συζητήσεων. Στην παρούσα φάση το μόνο βέβαιο είναι πως θα γίνει βολιδοσκόπηση και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον Τάκη Μπαλτάκο, που ήταν στο επικοινωνιακό επιτελείο του σε όλη την προεκλογική περίοδο των εσωκομματικών καλπών της Ν.Δ. Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να είναι αμέτοχος στο όλο εγχείρημα, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει και εμπλοκή του. Και αν σε μεγάλο βαθμό οι στενοί του συνεργάτες στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που είχε σε μεγάλο βαθμό και το χαρακτηριστικό του deal, ώστε να φύγει το κόμμα από την επιρροή του Κ. Καραμανλή, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ουδέποτε εγκατέλειψε την ιδέα ενός καθαρά δεξιού κόμματος με χαρακτηριστικά... Σαρκοζί.

Άμεση ανάμειξη στην παρούσα φάση δεν θα έχει, αλλά αυτό που δεν μπορεί να αποκλειστεί είναι να κληθεί στο μέλλον, ανάλογα και με το πώς θα εξελιχθεί η προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο λένε πως μια τέτοια εξέλιξη ίσως και να συμφέρει τον νυν αρχηγό της Ν.Δ. Με δεδομένο πως οι αυτοδυναμίες είναι όνειρο θερινής νυκτός για όλα τα κόμματα, η δημιουργία ενός κόμματος με τέτοια χαρακτηριστικά θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση για μελλοντική συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας και μια δικλίδα ασφαλείας εμπρός στην προοπτική της εξουσίας.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 30/01/2016 – ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ - stavros.papantoniou@hotmail.gr)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Νέο κόμμα στα «σκαριά» με Στγο Φράγκο Φραγκούλη

6 σχόλια:

 1. panman : καλα ποιος θα τους ψηφησει αυτούς? ΜΟυ φαίνεται οτι ο δημοσιογραφος ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ... ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ YES MEN ..ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ψάχνουν τρόπους για να παρασύρουν τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Χρυσή Αυγή στις εκλογές που έρχονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Aν ομως δεν εγλυφαν τον καθε Ακη τον Βαρβι τον τον κτλ και δεν περνουσαν απο πολιτικα γραφεια δεν θα γινοταν στρατηγοι και ειδικα αρχηγοι Αραγε ειναι στα καθηκοντα τους σημερα να
  -Δεχονται οτι δεν μπορουν να φυλαξουν τα συνορα.
  -Γινουν ορντινατσες των λαθρομεταναστων και βγαζουν απο τα ΣΟΜΥ οικογενειες υφισταμενων,Αυτο και αν ειναι διοικηση...
  -Δεχονται ευθυνες για το Κυπριακο τη στιγμη που οι πολιτικοι κρυβουν τον φακελο της Κυπρου γιατι αυτοι το δημιουργησαν. Ας ζητησει καποιος αρχηγος το ανοιγμα του για να φανουν οι πραγματικα υπευθυνοι και να φυγει η μομφη απο το στρατευμα.
  -Αφησαν εντιμους συναδελφους τους που διοικησαν συνετα την Ελλαδα ,με ΦΚΕ 3,4% δεν ειχε χρεη, να πεθανουν στην φυλακη .
  Μετα απο τοση δουλικοτητα με τι προσοντα να κανουν κομμα και να τους εμπιστευθει ο λαος. Ισως παρασυρουν μερικους για να μην ενισχυθει η πραγματικη μαχομενη δεξια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Υπάρχει απογοήτευση και αγανάκτηση για τον πολιτικό κόσμο της μεταπολίτευσης στο σύνολο του, που οδήγησαν τη Χώρα στην πτώχευση, και συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, οδηγόντας μας σε τελειωτική καταστροφή. Αν δεν υπάρξει κάθαρση και τιμωρία, δεν υπάρχει λύση, και ο εμπαιγμός εις βάρος του ελληνικού λαού θα συνεχίζεται ες αεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κύριοι, οι στρατιωτικοί που έπαιξαν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μέχρι σήμερα ήσαν όσοι διεκρίθησαν στους πολέμους. Για να αναδειχθεί πολιτικός ηγέτης αξιωματικός θα πρέπει να έχει συγκρουσθεί δημοσίως με το άθλιο πολιτικό σύστημα της χώρας.Όταν λοιπόν καθ' όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, κατά την οποία τα στελέχη των ΕΝ. ΔΥΝΑΜΕΩΝ κατήντησαν παρίες του δημοσίου κανείς Αρχηγός Επιτελείου δεν θυσίασε τη θεσούλα του , πως σήμερα θα έχει την απαίτηση απ' τους συναδέλφους να τον ακολουθήσουν; Ας μη χάνουν λοιπόν άδικα το χρόνο τους να σκορπούν φρούδες ελπίδες σε μερικούς αφελείς ή απελπισμένους συναδέλφους μας. Το πολύ πολύ να γίνουν δεκανίκι κάποιου πολιτικού κομματιού.Αυτό εξ' άλλου έχει αποδείξει η μέχρι τώρα ιστορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ