Αρχική » , » «Φταίνε όλοι οι άλλοι έκτος του Σαμαρά»...

«Φταίνε όλοι οι άλλοι έκτος του Σαμαρά»...


ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ «παρών» στην επικοινωνιακή επιχείρηση προστασίας του πρωθυπουργού, αυτή τη φορά στο πεδίο των εθνικών θεμάτων, δίνει μέσω του φιλοσαμαρικής ιστοσελίδας, Antinews, ο στενός του συνεργάτης και στέλεχος του... εθνοπατριωτικού «Δικτύου 21», Φαήλος Κρανιδιωτης.

Ο γνωστός δικηγόρος και εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνει τους κινδύνους για τα εθνικά θέματα λόγω των περικοπών στις αμυντικές δαπάνες. Ως πρώτο κίνδυνο επισημαίνει τη μείωση των πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων, κάτι που, όπως λέει, έχει αποτέλεσμα αναχαιτίσεις «να γίνονται μόνο όταν το τουρκικό μαχητικό κοντεύει να φτάσει στην... Ακρόπολη». Έτσι, όμως, τονίζει ο κ. Κρανιδιώτης, χάνεται ένα από τα σημαντικότερα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα, η εμπειρία των Ελλήνων πιλότων, «αποκτημένο με το αίμα άριστων τέκνων, όπως ο Ν. Σιαλμάς και ο Κ. Ηλιάκης». Και προσθέτει: «Αυτά για όσους κάνουν περικοπές στην άμυνα χωρίς να σκεφτούν πού κόβουν και τι κόβουν». Ποιοι είναι άραγε αυτοί; Και το κάνουν εν αγνοία του πρωθυπουργού;

Δεύτερο κίνδυνο χαρακτηρίζει ο κ. Κρανιδιώτης την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μπαταρίες των ελληνικών υποβρυχίων, προειδοποιώντας πως «εάν συμβεί κάτι στα βάθη του Αιγαίου, τότε δεν θα κατηγορήσουν τους προηγούμενους ή τους προμηθευτές. Την κυβέρνηση θα χρεώσουν».

Τέλος, αναφερόμενος στην εξαγγελία διεξαγωγής σεισμικών ερευνών της Τουρκίας εντός της (εικαζόμενης) ελληνικής ΑΟΖ, αναρωτιέται τι θα κάνει η κυβέρνηση, «θα πει «βυθίσατε το Χόρα» σαν τον Ανδρέα; Με ποια κυβέρνηση; Αυτή που συμμετέχει ο Βενιζέλος και ο κυρ Φώτης;». Παράλληλα, μέμφεται τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ στην υπόθεση παρουσίασης του βιβλίου του Κούρδου Μ. Καραγιλάν και εξαίρει τη στάση του Α. Σαμαρά, για να καταλήξει: «Με την παρέμβαση του πρωθυπουργού αποκαταστάθηκε το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας. Όμως δυστυχώς ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα κάνει όλα»!

Σ' αυτή την επικοινωνιακή αφήγηση του πρωθυπουργού -μόνου στυλοβάτη της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας- θυσιάζεται ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν ο κ. Κρανιδιώτης γράφει ότι «άλλο πράγμα είναι οι δημόσιες σχέσεις, οι προσωπικές σχέσεις πολιτειακών παραγόντων και άλλο η εξωτερική πολιτική. Δημόσιες σχέσεις έχουν τα μπαρ και τα εστιατόρια. Οι χώρες έχουν εξωτερική πολιτική».

Και φυσικά αυτή η προσέγγιση αφορά το σύνολο της πολιτικής ζωής, όπου ο Α. Σαμαράς αγιογραφείται από συνεργάτες και «φίλια» ΜΜΕ.

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 28/12/2012 – ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ - t.tsakiroglou@efsyn.gr)

2 σχόλια:

  1. ΦΑΗΛΟ ΠΟΝΤΑΡΕΣ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ .ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Φαήλος είναι ο "μπροστινός" του Αντωνάκη του Αταλάντευτου! Απορώ, όμως, πώς είναι δυνατόν να ομιλεί περί των ΕΔ και της εγκατάλειψής τους! Από ποιον εξαθλιώνονται οι ΕΔ; Μόνο από Στουρνάρα και Παναγιωτόπουλο; Ο Αταλάντευτος δεν είναι πρωθυπουργός; Ή κάνω λάθος; Μόνο οι μπαταρίες, τα καύσιμα και τα ανταλλακτικά είναι αγαπητέ Φαήλο; Δεν παίζει ρόλο το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ; Ή αυτοί είναι τα σιγουράκια της Κυβέρνησης;
    Αλήθεια, πόσο αμοίβονται οι υπουργοί για να πράττουν το καθήκον τους; Για τους πολιτικούς, που κατά Βυρωνα "ποινήν εκτίουν", είναι λογικπο να παίρνουν κάθε μήνα από 7.000 ευρώ και πάνω και για τους στρατιωτικούς είναι καθήκον να υπηρετούν με σημαία τη "λάμπουσα πενία"; Δε ντρέπεστε λιγάκι ΟΛΟΙ μαζί;
    Φαήλο, ασχολήσου με τη δικηγορία και άσε τα άλλα θέματα για ειδιότερους! Και κυρίως ΜΑΚΡΙΑ από την άμυνα! Αρκετά παίξατε εσύ και η παράταξή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ