Αρχική » » Πρωτόγνωρη φθορά για τον Γιώργο

Πρωτόγνωρη φθορά για τον Γιώργο


Η έρευνα «Metron Forum» της εταιρείας «Metron Analysis», πιστοποιεί την προσωπική φθορά που υφίσταται ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόσο σε επίπεδο δημοφιλίας, όσο και, κυρίως καταλληλότητας για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος... για πρωθυπουργός, η απάντηση «κανένας»… κερδίζει με άνεση τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς συγκεντρώνει 36,4%, σε σχέση με το 27,6% του Γιώργου Παπανδρέου. Το καλοκαίρι, που πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, τα ποσοστά του «κανένα» ήταν μεγαλύτερα (39,3%), υψηλότερη όμως ήταν και η απόδοση του Γιώργου Παπανδρέου, με 31,6%, κάτι που σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός υπέστη συρρίκνωση της αποδοχής του στην κοινωνία, κατά 4%.

Ο Αντώνης Σαμαράς απ’ την άλλη, ανέβηκε από το 16,5% του περασμένου Ιουνίου, στο 18,3% του Δεκεμβρίου του 2010, παρουσιάζοντας ανοδικές τάσεις και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προφίλ του.

Εκείνο που χρήζει ιδιαίτερης επισήμανσης για την περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά η πρωθυπουργική καταλληλότητα πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30%, που σημαίνει πως ούτε καν 1/3 Έλληνες δεν τον αποδέχεται. Η φθορά, σε δημοσκοπικό επίπεδο είναι πρωτόγνωρη, και δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν για Πρωθυπουργό που βρίσκεται στην εξουσία μόλις για 14 μήνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ