Αρχική » » Πιο θανατηφόρα η παχυσαρκία από το κάπνισμα (TA ΝΕΑ)

Πιο θανατηφόρα η παχυσαρκία από το κάπνισμα (TA ΝΕΑ)


Για πρώτη φορά η παχυσαρκία ξεπέρασε το κάπνισμα σε ποσοστά πρόωρων θανάτων, σύμφωνα με επιδημιολογική μελέτη στην Αυστραλία.
«Η παχυσαρκία είναι ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάστιγα δημόσιας υγείας που καλείται να αντιμετωπίσει ο κόσμος, καθώς...
...δημιουργεί πολλά προβλήματα σε διάφορα όργανα του σώματος», δηλώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημόσιας Υγείας της Αυστραλίας, Mike Daube.
Νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη Δυτική Αυστραλία και αναμένεται να επιβεβαιωθούν για ολόκληρη τη χώρα, δείχνουν ότι το υπερβολικό πάχος που επιδρά αρνητικά στη υγεία έχει διπλασιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια και το 2006 αποτέλεσε την κυρίως αιτία για την πρόκληση του 8,7% των νόσων.
Την ίδια στιγμή, ο ρόλος του καπνίσματος στη πρόκληση προβλημάτων υγείας έχει μειωθεί κατά 25% και πλέον προκαλεί το 6,5% των νόσων.
Ο Mike Daube είπε ότι επιβάλλεται να ληφθούν δραστικότερα μέτρα, δεδομένου ότι πάνω από 60% των ενηλίκων Αυστραλών και ένα στα τέσσερα παιδιά είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
«Δεν αναφερόμαστε σ' ένα πρόβλημα που πρόκειται να έλθει. Η παχυσαρκία είναι ήδη εδώ», εξηγεί ο ίδιος, για να καταλήξει «αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, προφανώς δεν έφεραν αποτέλεσμα. Εκείνο που χρειάζεται είναι μια συνεχής και δυναμική αντιμετώπιση».
H Ελλάδα είναι από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ