Πρόσφατα Άρθρα Διαβάστε τις τελευταίες αναρτήσεις μας

Μετάταξη 109 Αξιωματικών ΠΑ για Αρχική Στελέχωση Σώματος Έρευνας-Πληροφορικής (ΟΛΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ)


Τη µετάταξη για την αρχική στελέχωση στο Σώµα Έρευνας - Πληροφορικής της Πολεµικής Αεροπορίας, µόνιµων Αξιωµατικών της ΠΑ προερχόµενων από ΑΣΕΙ ή Διαγωνισµό, για κάλυψη εκατόν εννέα (109) κοινών οργανικών θέσεων και συγκεκριµένα:

α. Δέκα (10) θέσεων Σµήναρχου
β. Δεκαέξι (16) θέσεων Αντισµήναρχου
γ. Τριάντα πέντε (35) θέσεων Επισµηναγού
δ. Τριάντα (30) θέσεων Σµηναγού
ε. Δεκαοκτώ (18) θέσεων Υποσµηναγού - Ανθυποσµηναγού...

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική εγκύκλιο:

Eurobank: Δώρο 100 € σε στελέχη ΕΔ-ΣΑ που θα την προτιμήσουν για την μισθοδοσία τους


Πελατειακό άνοιγμα στο ένστολο δυναμικό της χώρας (στρατιωτικούς και αστυνομικούς) πραγματοποιεί η Eurobank προσφέροντας δελεαστικά προνόμια για την μεταφορά της μισθοδοσίας τους στα δικά της γκισέ, με κορυφαίο ένα bonus ύψους 100 ευρώ. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της τράπεζας  που αναμένεται να λανσαριστεί άμεσα υπό τον τίτλο «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ», προσφέρει και επιπλέον προνόμια όπως:

Όφελος 5%  από τα καθημερινά έξοδα με τη χρήση της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας στα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ & σε επιλεγμένα Super Market: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Μασούτης, Χαλκιαδάκης.

Προνομιακό επιτόκιο 2% στο λογαριασμό μισθοδοσίας  για τα πρώτα €5.000, για την ενίσχυση του εισοδήματός .

Χρεωστική κάρτα, που συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή, στις καθημερινές  αγορές σε πάνω από 7.500 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, εξαργυρώσιμα σε μελλοντικές αγορές για «χτίσιμο» του αφορολόγητου.

Διευκόλυνση της καθημερινότητάς με αυτόματη και δωρεάν εξόφληση λογαριασμών όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ. μέσω πάγιας εντολής.

Πιστωτική κάρτα με δωρεάν συνδρομή, μειωμένο επιτόκιο κατά 3,50% και πληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Άμεση κάλυψη με μετρητά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μέσω της δυνατότητας υπερανάληψης, με τα πρώτα €150 κάθε μήνα άτοκα.

Προσωπικό δάνειο με μειωμένο επιτόκιο κατά 3,50%.

Ασφάλιση αυτοκινήτου με έκπτωση έως και 17% & Ασφάλιση κατοικίας Sweet Home Smart με έκπτωση έως και 25%.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα της Eurobank.

(thessaliaeconomy.gr)

Επίσκεψη απερχόμενου Α/ΓΕΕΦ στα Φυλακισμένα Μνήματα (ΦΩΤΟ)


Την 28 Μαρτίου 2017, ο απερχόμενος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα όπου απέτισε φόρο τιμής στους θυσιασθέντες αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955-59 και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου κατέθεσε στεφάνι εις μνήμη των πεσόντων της τουρκικής εισβολής του 1974.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(army.gov.cy)

ΝΙΜΤΣ και συνδικαλισμός


Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού είναι ένα από τα πλέον αξιόπιστα και ανθρώπινα νοσοκομεία, καθώς προσφέρει θαλπωρή και υγειονομική περίθαλψη όχι μόνο στους απόμαχους και τις οικογένειές τους αλλά και τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.

Διοικείται, από της ίδρυσής του, από ανώτατο αξιωματικό-γιατρό και οι απόστρατοι καταβάλλουν, ανελλιπώς, κάθε μήνα, συνδρομή.

Το «ΠΑΡΟΝ», την προηγούμενη εβδομάδα δημοσίευσε λίαν ενδιαφέρον άρθρο του κ. Ι. Κουλούρη με τίτλο: «Η Ελλάδα όμηρος των συνδικαλιστικών συντεχνιών». Είχε προηγηθεί ο κορυφαίος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μαρίνος, όπου είχε αποφανθεί ότι «ο συνδικαλισμός είναι ο νέος στρατός κατοχής».

Κάτι τέτοιο συμβαίνει στο ΝΙΜΤΣ, που διοικείται σήμερα από τον εξαίρετο ταξίαρχο-γιατρό κ. Γ. Γιαννακό. Οι συνδικαλιστές επιτίθενται και απειλούν με στάσεις εργασίας τη διοίκηση αν προβεί σε σύνταξη Ειδικού Κανονισμού Λειτουργίας και όχι Οργανισμού, όπως επιθυμούν αυτοί με συμμετοχή τους. Απαιτούν επίσης να ελέγξουν τα μέλη της επιτροπής σύνταξης και δεν κρύβουν την επιδίωξή τους για κατάργηση του ιδιαιτέρου status του νοσοκομείου και ένταξή του, ολοκληρωτικά, στο ΕΣΥ. Κοντολογίς, απαιτούν συνδιοίκηση. Ξανά-μανά τα ίδια…

Η πληροφορία διέρρευσε στους απόμαχους και έχει προκαλέσει την αγανάκτησή τους, αφού επιχειρείται να αμφισβητηθεί το status ενός νοσοκομείου το οποίο είναι το μόνο που τους απέμεινε από την οικονομική εξόντωσή τους.

(ΠΑΡΟΝ 26/03/2017)


Ημερίδα «Δημόσιες Συμβάσεις» από την ΜΕΡΥΠ (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, η Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) διοργάνωσε στην έδρα της, ημερίδα με θέμα «Δημόσιες Συμβάσεις».

Σκοπός της ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν 102 Στελέχη από τους Σχηματισμούς της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, ήταν η παρουσίαση του νέου θεσμικού πλαισίου των Δημόσιων Συμβάσεων.

Αποστολή της ΜΕΡΥΠ είναι η παροχή Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας στους Σχηματισμούς και Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και της ΑΣΔΕΝ, η οποία, μεταξύ άλλων, εκτελείται:

- Την εξασφάλιση του ρεύματος εφοδιασμού και αναπληρώσεων
- Την παροχή τεχνικής υποστήριξης 3ου και 4ου Κλιμακίων
- Την υγειονομική υποστήριξη
- Την ανάληψη, εκτέλεση και παρακολούθηση των δημοσίων συμβάσεων.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(army.gr)

Σιωπηρή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΣ)


Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 12.00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29, θα πραγματοποιηθεί Σιωπηρή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από τις χήρες κάτω των 55 ετών που πλήττονται άμεσα από τον Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).

Η ΕΑΑΣ συμμετέχει και συμπαρίσταται στην υπόψη πρωτοβουλία και καλεί όλα τα μέλη της να παρευρεθούν στην ειρηνική αυτή συγκέντρωση δείχνοντας την ευαισθησία της στο θέμα αυτό. Επιπρόσθετα δε θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια κατάργησης του υπόψη νόμου, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες προς πάσα κατεύθυνση, καθόσον πλήττει σκληρά ένα δοκιμαζόμενο κομμάτι μας και  άπτεται του ιερού θεσμού της οικογένειας.

Αθήνα 28 Μαρ. 2017
Εκ της ΕΑΑΣ

Ποιοι ΕΜΘ Υπαξιωματικοί ΠΑ τίθενται στην κατάσταση Υπηρεσίας Εδάφους (ΦΕΚ)


Με την Φ.400/ΑΔ.3028/Σ.612/17.3.2017/ΓΕΑ/Β1/2β απόφαση Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τίθενται στην κατάσταση Υπηρεσίας Εδάφους, σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 14 και 16 του ν.δ. 1400/1973, 6 του ν. 2109/1992 και 9 και 11 παράγραφος 3 του υπ’ αριθμό 21/1991 προεδρικού διατάγματος οι παρακάτω ΕΜΘ Υπαξιωματικοί, ως ακολούθως:...

Διαβάστε αναλυτικά τo σχετικό ΦΕΚ:

Εθιμοτυπική επίσκεψη νέου Διοικητή Σχολής Μηχανικού (ΣΜΧ) στον Δήμαρχο Κορινθίων


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό πραγματοποίησε σήμερα (27/03/2017) ο νέος Ταξίαρχος Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου Ηλίας Αρσένος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν στο καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στην αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες του στρατού, γεγονός που όπως τόνισαν αποβαίνει προς όφελος των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχήθηκε στον Ταξίαρχο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

(korinthosnews.gr 27/03/2017)

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 112 ΠΜ (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ), από τον Ταξίαρχο (Ι) Φώτιο Τζάλλα στον Σμήναρχο (Ι) Κυριάκο Παναγιωτόπουλο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διατελέσαντες Διοικητές της 112ΠΜ, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(haf.gr)

Κρίσεις Ανωτέρων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής


Κρίσεις Ανωτέρων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

1. Την 27-03-2017 συνεκλήθη το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2017 υπό την προεδρία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

α) Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού κρίθηκαν συνολικά για το έτος 2017:

Είκοσι (20) Πλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)
Ένας (01) Πλοίαρχος Τεχνικός
Τέσσερις (04) Πλοίαρχοι Υγειονομικοί
Είκοσι πέντε (25) Αντιπλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)
Είκοσι οκτώ (28) Πλωτάρχες (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)
Δεκατέσσερις (14) Πλωτάρχες Τεχνικοί

β) Ένας (01) Πλοίαρχος (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) και ένας (01) Πλωτάρχης (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) εξαιρέθηκαν από την κρίση για το εν λόγω έτος και

γ) Η κρίση για το ίδιο έτος, τριών (03) Πλοιάρχων (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) και ενός (01) Πλωτάρχη (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) ανεστάλη.

2. Εκ του συνόλου των κριθέντων:

α) Δεκατέσσερις (14) Πλοίαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) κρίθηκαν ως «Προακτέοι» και οι κάτωθι έξι (06) αρχαιότεροι εξ αυτών:

1. Θεοφίλου Ανδρέας του Ιωάννη (Α.Μ. 846)
2. Λαμπρόπουλος Αθανάσιος του Αριστείδη (Α.Μ. 847)
3. Ρουσάκης Ιωάννης του Δημητρίου (Α.Μ. 848)
4. Σούλος Δημήτριος του Βασιλείου (Α.Μ. 851)
5. Κοντομάρης Σπυρίδων του Δημητρίου (Α.Μ. 855)
6. Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος του Ευσταθίου (Α.Μ. 859)
προάγονται στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

β) Ένας (01) Πλοίαρχος (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) κρίθηκε ως «Παραμένων στον ίδιο βαθμό».

γ) Πέντε (05) Πλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) κρίθηκαν ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» και προάγονται στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (εκτός οργανικών θέσεων), για τριάντα (30) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων θα αποστρατευθούν.

δ) Ένας (01) Πλοίαρχος Λ.Σ. Τεχνικός κρίθηκε ως «Προακτέος».

ε) Τρεις (03) Πλοίαρχοι Λ.Σ. Υγειονομικοί κρίθηκαν ως «Προακτέοι» και ο αρχαιότερος εξ αυτών, Πλοίαρχος Λ.Σ. Υγειονομικός Σοφούλης Νικόλαος του Σπυρίδωνα (Α.Μ.Ε. 63) προάγεται στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Υγειονομικού προς κάλυψη κενής οργανικής θέσης.

στ)  Μία (01) Πλοίαρχος Λ.Σ. Υγειονομικός κρίθηκε ως «Παραμένουσα στον ίδιο βαθμό».

ζ)  Είκοσι (20) Αντιπλοίαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) κρίθηκαν ως «Προακτέοι» και πέντε (05) ως  «Παραμένοντες στον ίδιο βαθμό».

η) Είκοσι πέντε (25) Πλωτάρχες (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) κρίθηκαν ως «Προακτέοι» και τρεις (03) ως «Παραμένοντες στον ίδιο βαθμό». Ο αρχαιότερος εκ των ανωτέρω «Προακτέων» Πλωταρχών (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)  προάγεται στον βαθμό του Αντιπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς κάλυψη κενής οργανικής θέσης.

θ) Δώδεκα (12) Πλωτάρχες Τεχνικοί κρίθηκαν ως «Προακτέοι» και δύο (02) ως «Παραμένοντες στον ίδιο βαθμό».

Σχετικά αρχεία:  0328194.doc

ΕΑΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΕΑΣ

Δελτίο Τύπου #08 της 29 Μαρτίου 2017
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΕΑΣ

Γνωρίζουμε στα Μέλη μας (και όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου) μετά την Απόφαση 244/2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι αφού συνεκτιμήσαμε τις απόψεις τεσσάρων νομικών γραφείων, όπως αυτές αναφέρονται στον ιστότοπό μας, στη σελίδα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ» και συγκεκριμένα στο τμήμα (tab) «ΙΣΤΟΡΙΚΟ», (https://drive.google.com/file/d/0B-gpFu267pIiNk95RWlVOXZGb2c/view):καταλήξαμε ότι:

α) Με την παραπάνω Απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίθηκε ότι οι διατάξεις των άρθρων: 38 του Ν 3863/ 2010, 11 του Ν 3865/2010 και συνακόλουθα των διατάξεων των άρθρων 44 §10 του Ν 3986/2011 και 2 §13 του Ν 4002/2011 ως προς την επιβολή (και την αύξηση) της ΕΑΣ εις βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, αντίκεινται στο Σύνταγμα, διότι τελικός αποδέκτης των κρατήσεων δεν είναι το Δημόσιο, από το οποίο συνταξιοδοτούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι στρατιωτικοί, αλλά Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που δεν υπάγονται στο Δημόσιο και από τους οποίους δεν έχουν απολαβές οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

β) Η Απόφαση 244/2017 του ΕλΣυν είναι εφαρμοστέα από 9-2-2017.

γ) Οι απαιτήσεις για επιστροφή των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών της εισφοράς αυτής (εκτός από αυτούς που ήδη έχουν ασκήσει κατά το παρελθόν κάποιο ένδικο μέσο) αρχίζουν από την επομένη δημοσίευσης της απόφασης, ήτοι από 9-2-2017.

δ) Συνίσταται 3μηνη αναμονή για εκδήλωση τυχόν ενεργειών του Δημοσίου.

ε) Οι κρατήσεις που γίνονται σε κάθε συνταξιούχο, αναφέρονται στο Αναλυτικό Φύλλο Μηνιαίας Σύνταξης καθενός.

Μετά από βάσανο στο θέμα, συμπεράναμε ότι οι ενδεδειγμένες στο εξής ενέργειες, είναι κατά χρονολογική σειρά:

1) 3μηνη αναμονή για εκδήλωση τυχόν ενεργειών της Διοίκησης και διακοπή διενέργειας της κράτησης.

2) Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης (αυτό θα φανεί μέχρι την ανάρτηση του Μηνιαίου Φύλλου Σύνταξης ΙΟΥΝ 2017) υποβολή ανάλογης ΑΙΤΗΣΗΣ στο ΓΛΚ μέχρι την 1η εβδομάδα του Μαΐου 2017.

3) Με ατομική απόφαση, υποβολή ΕΝΣΤΑΣΗΣ κατά του Δημοσίου.

4) Με ατομική απόφαση, άσκηση ΑΓΩΓΗΣ κατά του Δημοσίου, όχι αργότερα του τέλους Ιανουαρίου 2019, για την επιστροφή των παρακρατηθεισών εισφορών (δηλαδή μετά την 9-2-2017, αλλά πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την ημερομηνία αυτή), ώστε αφ’ ενός να συγκεντρωθεί ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό προς διεκδίκηση, αλλά χωρίς να αρχίσει η ανά μήνα παραγραφή των παλαιοτέρων απαιτήσεων.

Παράδειγμα εντύπου αιτήσεως διατίθεται ήδη στη σελίδα (tab) «ΕΝΤΥΠΑ» του Ιστοτόπου μας (και εν καιρώ στα Γραφεία του Παραρτήματος, εφόσον μέχρι τότε δεν θα έχει διακοπεί η παρακράτηση).


Για το Τοπικό Συμβούλιο,
Αντγος εα Κων. Κωνσταντάρας, Πρόεδρος
Ανχης εα Ιωάννης Πανταζής, Γραμματέας

Η μόνη λύση


Άρθρο
του Υποστράτηγου ε.α 
Ιπποκράτη Δασκαλάκη

Συνεχόμενες και πολλαπλές πλέον οι οξύν­σεις της Τουρκίας με γειτονικές και μη χώρες, μεγάλες, μεσαίες και μικρές δυνάμεις, ευρωπαϊ­κές, αραβικές, ασιατικές πρωτεύουσες, με πο­λυεθνικούς οργανισμούς, με διεθνείς μη κυβερ­νητικές οργανώσεις αλλά και με μεμονωμένες προσωπικότητες. Συνεχόμενα και τα διεθνή αλ­λά και ελληνικά ερωτήματα για τους στόχους της επιθετικής αυτής πολιτικής.

Πολλές οι ερμηνείες, που κυμαίνονται από απόσπαση της προσοχής του τουρκικού λαού από τα υπαρκτά πλέον προβλήματα που αντιμε­τωπίζει η Άγκυρα, προσπάθεια συσπείρωσης των οπαδών του Ερντογάν εν όψει του δημοψη­φίσματος, απόκτηση status περιφερειακής υπερδύναμης μέχρι και υπερβολική αλαζονεία του ΑΚΡ και του «Σουλτάνου». Καθημερινά και ένα νέο διπλωματικό μέτωπο ανοίγεται από την Άγκυρα, ενώ παράλληλα τα τουρκικά στρατεύματα είναι επιπεπλεγμένα ή απειλούν με πολεμικές επιχειρήσεις σε όλα τα σύνορα της χώρας. Όλα αυτά σε μια χώρα όπου δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας χρόνος από την απόπειρα πραξικοπή­ματος που την έφερε στο χείλος του εμφυλίου, ενώ οι συνέπειές του καθημερινά στοιχειώνουν την υπόστασή της.

Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, η χώρα μας αντικρίζει με ανησυχία και επιφυλακτικότητα το «θηρίο» που βρυχάται και αναρωτιέται αν πρόκειται για τον επιθανάτιο ρόγχο ή τις ωδίνες της γέννας μιας νέας, πιο επικίνδυνης εθνικοϊσλαμίζουσας ταυτότητας με τάσεις ανάδειξης σε περιφερειακή υπερδύναμη. Ίσως απλοϊκά να αισθα­νόμαστε ότι, για πρώτη φορά τις τελευταίες δε­καετίες, η Άγκυρα ευρίσκεται απομονωμένη και μπλεγμένη σε περιπέτειες πέραν των δυνατοτή­των της. Συλλογισμός ορθός και μέχρι ενός ση­μείου καθησυχαστικός, που παραγνωρίζει όμως την πρόσφατη ιστορία, τους σημαντικούς πό­ρους, την ισχύ και τη θέληση αυτού του λαού αλ­λά και τις μεταλλάξεις των άλλων πρωτευουσών (δυτικών και μη) έναντι απόκτησης κερδοφόρων συμβολαίων, ανοίγματος της πολλά υπο­σχόμενης τουρκικής αγοράς και πρόσβασης στη στρατηγική της θέση.

Πραγματικά υπάρχει διαθέσιμος χώρος για κατάλληλες και μεθοδευμένες διπλωματικές (και όχι μόνο) κινήσεις της Αθήνας. Η πίστωση του χρόνου είναι αβέβαιη και απαιτούνται ταχύτατες ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, χωρίς όμως να προσδοκούμε και απτή υποστήριξη ξένων σε πε­ρίπτωση κλιμάκωσης. Ο σκοπός της στρατηγι­κής μας πρέπει να είναι με τις κατάλληλες ενέρ­γειες να αποφύγουμε μια σύρραξη, οποιοσδήπο­τε μεγέθους, χωρίς να απεμπολήσουμε κυριαρ­χικά δικαιώματα. Ο στόχος φαίνεται ίσως ανέφι­κτος, καθώς οι ενδείξεις φανερώνουν ότι η Άγκυρα έχει αποφασίσει, με σταδιακή κλιμάκωση των προκλήσεων, να δοκιμάσει, ακόμη και να εξαντλήσει τα όριά μας. Άρα δεν αρκεί η μέριμνα για αποφυγή ή για αποκλιμάκωση ενός επεισο­δίου.

Η στρατηγική μας πρέπει να στοχεύει στην ετοιμότητα για ανάληψη κατάλληλων πρωτοβου­λιών και κινήσεων που θα οδηγήσουν σε επικράτησή μας σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση ή τουλάχιστον στην πρόκληση «αφόρητης» ζημιάς στον αντίπαλο. Τη βούληση αυτή αλλά και την ύπαρξη αντίστοιχων δυνατοτήτων πρέπει η Άγ­κυρα να γνωρίζει επαρκώς. Χωρίς την τελευταία προϋπόθεση, η αποτροπή έχει αποτύχει. Σίγου­ρα αποτελεί ριψοκίνδυνη επιλογή, αλλά σήμερα προβάλλει ως η μοναδική που έχει λογικά περι­θώρια επιτυχίας.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού Υποβρυχίων (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Βάση Υποβρυχίων στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, η τελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Υποβρυχίων, παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ.

Καθήκοντα Διοικητού Υποβρυχίων παρέλαβε από τον Αρχιπλοίαρχο Δημήτριο Μήλα ΠΝ, ο Πλοίαρχος Στυλιανός Δημόπουλος ΠΝ.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(hellenicnavy.gr - Διεύθυνση Εθιμοτυπίας & Δημοσίων Σχέσεων)

Επίσκεψη Διοικητή 1ης Στρατιάς στη ΔΑΚ (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, επισκέφθηκε τη Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ), στο Ελευθέριο Λάρισας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης, Σμήναρχος (Ε) Νικόλαος Δ. Παπαδής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της Διοίκησης, καθώς και για θέματα του Συστήματος Αγωγού Καυσίμων που άπτονται της συνεργασίας Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(haf.gr)

Άνθρωπος: Ο πραγματικός «πολλαπλασιαστής ισχύος» του Στρατού στη Θράκη (ΦΩΤΟ)


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού δημοσιοποίησε σήμερα μία σειρά φωτογραφιών από την προκάλυψη του Δ’ΣΣ

Όσοι υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός «πολλαπλασιαστής ισχύος» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι τα διάφορα πολυδιαφημισμένα οπλικά συστήματά του, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό που τα υπηρετεί, ασφαλώς και έχει δίκιο!

Αν αυτή η θεώρηση ισχύει γενικώς στις ΕΔ της χώρας, ισχύει πολύ περισσότερο ειδικώς στον Έβρο και στη ζώνη ευθύνης του Δ’Σώματος Στρατού στη Θράκη!

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού δημοσιοποίησε σήμερα μία σειρά φωτογραφιών από την προκάλυψη του Δ’ΣΣ. Φωτογραφίες, που κάποιος καλλιτέχνης-φωτογράφος μπορεί να βρει ότι έχουν «τεχνικές ατέλειες».

Πιστεύουμε όμως πως οι ίδιες αυτές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι τελικώς (και διαχρονικώς) ο παράγων «Άνθρωπος», ο Έλληνας στρατιώτης, είναι ο καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Της Νίκης ή της Ήττας.

Και στον Έβρο και στο Δ’ΣΣ η επαγρύπνηση και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε προκλήσεως από το προσωπικό των Μονάδων Προκαλύψεως του Σώματος είναι συνεχής.

Να είστε όλοι σας καλά και σας ευχαριστούμε!

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - army.gr)

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

EΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ