Αρχική » , , , , » «Πολεμικό» χρώμα με άρματα μάχης στη ΔΕΘ

«Πολεμικό» χρώμα με άρματα μάχης στη ΔΕΘ


Σε υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ έχουν μεταφερθεί Λέοπαρντ, αντιαεροπορική πυραυλική συστοιχία MLRS, όχημα εκτόξευσης αντιαρματικών βλημάτων κ.λπ.
Τα στρατιωτικά εκθέματα θα δώσουν, σε επίπεδο εντυπώσεων, ένα διαφορετικό τόνο στο επιχειρηματικό προφίλ της Διεθνούς Έκθεσης.
Με βαριά πυροβόλα και συστοιχίες πυραύλων θα συμμετάσχει το υπ. Άμυνας στην Έκθεση.


Άρματα μάχης, βαριά πυροβόλα, συστοιχίες πυραύλων, είναι με­ταξύ των στρατιωτικών εκθεμά­των με τα οποία θα συμμετάσχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσ­σαλονίκης, δίνοντας, σε επίπεδο εντυπώσεων, έναν «πολεμικό» τόνο στο επιχειρηματικό της προφίλ, το οποίο φέτος θα φέρει έν­τονους τους χρωματισμούς του «κινεζικού δράκου».

Χθες το μεσημέρι στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πέταξαν σε χαμηλό ύψος δύο F-16 της πολε­μικής αεροπορίας, τροφοδοτών­τας φήμες ότι πραγματοποίησαν δοκιμαστική πτήση ενόψει ενα­έριας ατραξιόν που ετοιμάζεται για το Σάββατο κατά την παρου­σία του κυβερνητικού κλιμακίου στην πόλη. Αρμόδιοι της ΔΕΘ που ρωτήθηκαν επ' αυτού από την «Κ» απάντησαν πως «ίσως υπάρξει κάποια έκπληξη». Το βέ­βαιο είναι ότι κομάντος του στρα­τού θα επιχειρήσουν, στο πλαίσιο ακροβατικών επιδείξεων, θεαμα­τική κατάβαση με σκοινιά, πιθα­νότατα από την κορυφή του πύρ­γου του ΟΤΕ που βρίσκεται εντός του χώρου της ΔΕΘ.

Χακί σκηνικό

Το ΥΠΕΘΑ παίρνει μέρος με δικό του περίπτερο -μια τεράστια σκηνή- αλλά και ένα κομμάτι υπαίθριου χώρου στον οποίο έχουν μεταφερθεί ένα άρμα μά­χης τύπου Λέοπαρντ, αυτοκινού­μενο πυροβόλο των 155 χιλιοστών, αντιαεροπορική πυραυλική συστοιχία MLRS, θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης αντιαρματι­κών βλημάτων -μέχρι και αυτο­κινούμενος φούρνος παρασκευής ψωμιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την ενημέρωση των επισκεπτών θα γίνει και επίδειξη διάλυσης και συναρμολόγησης οχημάτων από ειδικούς του στρα­τού, ενώ το χακί σκηνικό συμ­πληρώνουν σύλλογοι και σωμα­τεία αποστράτων με εκθέματα παλαιά στρατιωτικά οχήματα όπως τα περίφημα «ΡΕΟ», οι «Καναδέζες», τα ανοιχτά τζιπ κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία των ενόπλων δυνάμεων εμφανί­ζεται φέτος ιδιαίτερα ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι, οπότε και πήρε για πρώτη φορά μέρος ως εκθέτης ο στρατός.

Και από τα τανκς και τα πυρο­βόλα του στρατού στους πυραύ­λους και στη διαστημική τεχνο­λογία των φοιτητών της Πολυτε­χνικής Σχολής του ΑΠΘ που με επικεφαλής τους καθηγητές τους θα παρουσιάσουν το ερευνητικό σχέδιο ASAT, το οποίο περιλαμ­βάνει ένα υπερ-ελαφρύ μη επαν­δρωμένο αερόχημα, το μοντέλο ενός ελληνικού πυραύλου (rocket) και το μοντέλο ενός ελληνικού Cubesat, μικρών διαστάσεων δο­ρυφόρου για μετρήσεις και δοκιμή τεχνολογιών σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.

Καθώς όμως η φετινή ΔΕΘ έχει ως τιμώμενη χώρα την Κίνα, στην πόλη αρχίζει να διαμορφώνεται ατμόσφαιρα «μεταξιού» με τους κεντρικούς δρόμους γύρω από την Έκθεση να έχουν στολιστεί με τα γνωστά κοκκινοκίτρινα κι­νεζικά φαναράκια και τους «πιο­νέρους» της κινεζικής παροικίας να ετοιμάζονται να καλωσορίσουν με το δικό τους σόου τους συμ­πατριώτες τους της αποστολής. Πρόκειται για τα παιδιά του κι­νεζικού σχολείου που λειτουργεί στην οδό Αισώπου, τα οποία κά­νουν ήδη πολύωρες εντατικές προετοιμασίες για να παρουσιά­σουν χορούς της πατρίδας τους και ακροβατικά.

Οι διοργανωτές της ΔΕΘ βέβαια έχουν προγραμματίσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, θέατρο δρόμου, κ.ά.

Μέχρι και το κατασκευασμένο το 1863 στο Βέλγιο βαγόνι που μετέφερε το βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας στις μετακινήσεις του στα τέλη του 19ου αιώνα, έχει μεταφερθεί προς επίδειξη στους χώρους της Έκθεσης.

Το όλο σκηνικό, βεβαίως, θα συμπληρώσουν το απόγευμα του Σαββάτου οι συγκεντρώσεις και πορείες γύρω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, η έντονη αστυνομική παρουσία σε μια πόλη από την οποία πολλοί κάτοικοι της θα προτιμήσουν την ημέρα εκείνη τη Χαλκιδική και τα άλλα κοντινά παραθεριστικά κέντρα.

Σ.ΤΖ.
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-07/09/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


3 σχόλια:

  1. Η αγωνία του καμένου για τις επόμενες εκλογές μεταφράζεται σε χακί ΔΕΘ. Η δεξια του κυρίου δίνει τη μάχη της επιβίωσης με τανκς και πυροβόλα. Υπάρχει κίνδυνος ο κόσμος να πάρει λάθος το μήνυμα της παρουσιας των ενόπλων δυνάμεων στην ΔΕΘ και να φοβηθεί οτι η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο και προετοιμάζει το έδαφος η κυβέρνηση. Τα άρματα παντα θα φοβίζουν τον έλληνα. Εμπορική εκδήλωση με φερετζέ τα κανόνια παραπέμπει εκτός του δυτικού πολιτισμού και κουλτούρας. Κάκιστη επιλογή απο τον καμμένο. Ευτυχώς που δεν έβαλε τους καταδρομείς στον λευκό πύργο και θα γλιτώσουμε απο ενα μεγαλυτερο ρεζιλικι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΚΑΗΚΕ ΣΤ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ. ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Η ΘΕΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΚΑΙΛΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπουτάρης: «Δεν έχουν καμία δουλειά οι Ένοπλες Δυνάμεις στη ΔΕΘ», «Τι γυρεύει μέσα στην Έκθεση το υπουργείο Eνόπλων Δυνάμεων, μπορεί ο κ. Καμμένος, να κάνει ένα περίπτερο, στην παραλία στην 28η Οκτωβρίου, και να έρχεται ο κόσμος να τους θαυμάζει, τι γυρεύει στην Έκθεση. Δεν υπάρχει κάποιος λόγο να υπάρχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη ΔΕΘ», τόνισε ο δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ