Νέος γύρος αλλαγών στο συνταξιοδοτικό στελεχών ΕΔ-ΣΑ


Παρά τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις της πολι­τικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Π. Καμμένος και Δ. Βίτσας), ότι δεν θα θιγούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στο νέο συντα­ξιοδοτικό νομοσχέδιο (Νόμος Κατρούγκαλου) υπάρχουν αρκετές διατάξεις που πλήττουν τους στρατιωτικούς.

Στις ερμηνευτικές εγκυκλίους διευκρινίζεται ότι για όσους συμπλήρωσαν τα 24,5 έτη το 2013 απαιτούνται 30,5 έτη χωρίς όριο ηλικίας και συνταξιοδοτούνται άμεσα, ενώ για όσους τα συμπλή­ρωσαν μετά την 1/1/2015 και είναι νέοι, έχουν καταταγεί δηλαδή μετά το 1993, απαιτούνται 40 έτη πραγματικής υπηρεσίας για να βγουν στη σύνταξη.

Επίσης σημαντικές απώλειες στις συντάξεις θα έχουν όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία κάτω των 55 ετών, δηλαδή χιλιάδες απόστρατοι (Στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας), οι οποίοι έχουν αποχωρήσει υπό καθεστώς 35ετίας, διότι κατά την αποχώρηση τους δεν είχαν οι περισσό­τεροι συμπληρώσει τα 55 έτη ηλικίας.

Αρνητική εξέλιξη στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, στο νέο Ασφαλιστικό, είναι ότι δεν υπάρχει ειδική μνεία για τον τρόπο υπολογι­σμού των ετών μονάδων εκστρατείας (μάχιμης 5ετίας), όπως και των εξαμήνων (πτητικά, κατα­δυτικά, αλεξιπτωτιστών και άλλα) στη νέα σύντα­ξη, ούτε εκδόθηκε έως σήμερα κάποια εγκύκλιος γι' αυτό το θέμα.

Αν δεν υπάρξει άμεσα διορθωτική παρέμβα­ση, τότε, οι απώλειες στις μελλοντικές συντάξεις των στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων και εκεί­νων που υπηρετούν σε μάχιμες Μονάδες του Στρατού, στις πολεμικές Μοίρες της Αεροπορίας, στις Φρεγάτες και τα Υποβρύχια, θα είναι σημαν­τικές.

Ωστόσο, αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας επιμένουν πως οι απώλειες από την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων -οι οποίες για χιλιάδες αξιωματικούς θα είναι ση­μαντικές- θα συμπεριληφθούν στην προσωπική διαφορά, με αποτέλεσμα η μέγιστη μείωση στις συντάξιμες αποδοχές να μην ξεπερνά συνολικά και συνδυαστικά για όλους το 18%.

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-19/08/2017)
 

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


1 σχόλια:

  1. Καμμένε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας είναι λύση σε περίοδο οικονομικής κρίσης να αποστρατεύεις σημαντικό αριθμό από νέους σχετικά σε ηλικία αξιωματικούς που επιθυμούν να παραμείνουν στο στράτευμα, ειδικά σε μια περίοδο της ζωής τους που οι περισσότεροι έχουν άνεργα παιδιά η παιδιά που σπουδάζουν; Και δεν φτάνει μόνο αυτό τους αφήνεις ξαφνικά και απλήρωτους επί 5-6 μήνες πετώντας τους απροειδοποίητα εν μια νυκτί στον ΕΦΚΑ του Χουλιαράκη. Εσείς δεν λέγατε πριν λίγο καιρό όχι σε 45άρηδες και 55άρηδες συνταξιούχους για να φτάσετε σήμερα να τους εξαθλιώνετε με τις συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις πείνας;
    Οι συνεχείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις (κόκκινες γραμμές) και τα ψέματα σου συνιστούν εξαπάτηση των στελεχών του στρατεύματος. Αν αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα των δήθεν προσπαθειών σου τότε δικαιολογημένα οι στρατιωτικοί να είναι εξοργισμένοι μαζίσου, όντας εξαπατημένοι. Ντροπή σου. Αν νομίζεις ότι κρυπτόμενοι πίσω απο τα ψευτικά τείχη της πολιτικής σας θα κοροιδεψετε πάλι εσύ και οι σύντροφοι σου το λαό πλανάσθε οικτρά. Θα εκπλαγείτε οδυνηρά απο τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ