Αρχική » , , , » Καθιέρωση νέου στρατιωτικού εμβλήματος Εθνοφυλακής (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Καθιέρωση νέου στρατιωτικού εμβλήματος Εθνοφυλακής (ΕΓΓΡΑΦΟ)


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Αποτελείται από την ασπίδα, που απεικονίζει την αμυντική θωράκιση της χώρας και το στάχυ, χαρακτηριστικό σύμβολο της υπαίθρου, τοποθετημένα πάνω στο σύμβολο του Έθνους, την Ελληνική σημαία. Ο συνδυασμός της ασπίδας με το στάχυ συμβολίζει τη συμμετοχή της Εθνοφυλακής στην άμυνα της χώρας σε περίπτωση εχθρικής απειλής κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

ΡΗΤΟ: «ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ» (Να αμύνεσαι έναντι παντός εχθρού της πατρίδος).

Αποτελεί Δελφικό παράγγελμα, το οποίο ανήκει στο Χίλωνα το Λακεδαιμόνιο, πολιτικό – νομοθέτη, φιλόσοφο και ελεγειακό ποιητή που έζησε κατά τον 6ο π.Χ. αιώνα και αναφέρεται ως ένα από τους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας.

Τα Δελφικά παραγγέλματα είναι συλλογή από αποφθέγματα που ήταν χαραγμένα στον πρόσθιο τοίχο του πρόναου, επί των παραστάδων της πύλης του κύριου ναού και επί των στηλών περιμετρικά του μαντείου των Δελφών.

Διαβάστε τη σχετική απόφαση:

1 σχόλια:

 1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ >ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ;;;
  Συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα απο αυτά που ψήφισε η πλειοψηφία της χώρας μας στις τελευταίες προδοτικές εκλογές πριν απο 2 χρόνια…Ψήφισες Ελευθερία και σου έφεραν νέα Δεσμά…Ψήφισες απαλλαγή και σπάσιμο των δεσμών σου και σου επέβαλαν 4 μνημόνια…Οτι και αν ψήφισες,στα βγάζουν ανάποδα..τα βγάζουν όλα σε καθρέφτη με ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα…Το νέο σοκ είναι η απαγόρευση της έπαρσης της ελληνικής σημαίας και η απαγόρευση του εθνικού μας Ύμνου στα σχολεία!!!
  Όταν ένα τέτοιο μέτρο επιβληθεί σε έναν λαό που η μοναδική του ταυτότητα και σύμβολα της εθνικής συνείδησης απαγορευτούν, σημαίνει την κατάλυση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!!!
  Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ εφόσον βαλλόμαστε εθνικά στην συνείδηση μας;;;
  …Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ…ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ..ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΑΣ…ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ…ή δεν σας ενδιαφέρει ούτε αυτό;;;
  ΚΑΙ ΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ…ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ !!!ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ