Αρχική » , , , , » Προϋποθέσεις χορήγησης δικαστικών εξόδων στο προσωπικό των ΕΔ (ΠΔ-ΦΕΚ)

Προϋποθέσεις χορήγησης δικαστικών εξόδων στο προσωπικό των ΕΔ (ΠΔ-ΦΕΚ)


Σε ποιες περιπτώσεις το Δημόσιο καλύπτει τα έξοδα των μελών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 121Α'/21-08-2017) το Προεδρικό Διάταγμα 87/2017 σχετικά με τις προϋποθέσεις χορήγησης δικαστικών εξόδων στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον υπολογισμό του ύψους του καταβαλλόμενου ποσού και σχετικά θέματα.

Σύμφωνα με το διάταγμα, το Δημόσιο καλύπτει τα έξοδα των μελών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, στα οποία υποβάλλονται με την ιδιότητα του κατηγορουμένου ή εναγομένου ή πολιτικώς ενάγοντος σε δίκες για ενέργειες ή παραλείψεις τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και των μελών των οικογενειών των εν λόγω δικαιούχων, τα οποία συμμετέχουν στις ίδιες ως άνω δίκες με την ιδιότητα του κατηγορουμένου ή εναγομένου ή πολιτικώς ενάγοντος.

Τα έξοδα καλύπτουν την αμοιβή του συνηγόρου της επιλογής του κατηγορουμένου ή του εναγομένου ή του πολιτικώς ενάγοντος για την παράσταση αυτού σε όλα τα στάδια της προδικασίας και ενώπιον των δικαστηρίων όλων των δικαιοδοσιών και βαθμών, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το τριπλάσιο του καθοριζομένου κάθε φορά ελαχίστου ορίου δικηγορικής αμοιβής.

Τα έξοδα καταβάλλονται στους δικαιούχους υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Για όσους φέρουν την ιδιότητα του κατηγορουμένου απαιτείται:

αα) Να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους για ενέργειες ή παραλείψεις τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

αβ) Να έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, με την οποία οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κηρύσσονται αθώοι ή απαλλάσσονται των κατηγοριών, ή τελεσίδικο βούλευμα δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο παύει οριστικά η ποινική δίωξη εναντίον τους, ή πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα, με την οποία η υπόθεση τίθεται στο αρχείο...

Δείτε αναλυτικά το Προεδρικό Διάταγμα 87/2017:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ