Αρχική » , , , , , , , , » Ζήτημα ισοπολιτείας η ακαδημαϊκή ταυτότητα για τους σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΕΚ-ΚΥΑ)

Ζήτημα ισοπολιτείας η ακαδημαϊκή ταυτότητα για τους σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΕΚ-ΚΥΑ)


Ο Βουλευτής ΧΑ Γερμενής Σπυρίδωνος Γεώργιος, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Αρ. Πρωτ. 7865/03-08-2017) με θέμα: «Ζήτημα ισοπολιτείας η ακαδημαϊκή ταυτότητα για τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών».

Θέμα ανισότητα και κοινωνικής αδικίας προέκυψε στο παρελθόν από το γεγονός ότι οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών δεν διέθεταν πρακτικές διευκολύνσεις όπως οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών δε διαθέτουν ανάλογο έγγραφο της ακαδημαϊκής ταυτότητας. Αν και το ΦΕΚ 126Β από 28/1/2016 προβλέπει ότι οι σπουδαστές στρατιωτικών σχολών δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν αρκεί απλώς η επίδειξη της ταυτότητάς τους (ως σπουδαστές στρατιωτικών σχολών), αλλά μιας συγκεκριμένης κάρτας:
Καθίσταται αδήριτη αναγκαιότητα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών, και να εκδοθούν επιτέλους ανάλογες ακαδημαϊκές ταυτότητες και για αυτούς...

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ερώτηση:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ