Αρχική » , , , , , , » Δ. ΒΙΤΣΑΣ: Ευθύνες σε Φώφη για την προμήθεια με τις διόπτρες

Δ. ΒΙΤΣΑΣ: Ευθύνες σε Φώφη για την προμήθεια με τις διόπτρες


Με γενικόλογες αναφορές, χωρίς συγκε­κριμένα στοιχεία και επιρρίπτοντας την ευθύνη στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά προσπάθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας (φωτό) να υποβαθμίσει το ζήτημα για ύπο­πτη προμήθεια με διόπτρες νυκτός στον Στρατό. Από τη Βουλή χθες ο κ. Βίτσας απέδωσε αρχικά τον θόρυβο που έχει προκληθεί σε επιχειρηματικό ανταγω­νισμό «θυματοποιώντας» τον πολιτικό του προϊστάμενο Πάνο Καμμένο. «Είτε με την επιχειρη­ματική πίεση εί­τε πιθανότατα με το γεγονός της κόντρας που έχει ανοίξει μεταξύ κομματιού ή εκπρόσωπων οικονομικών παραγόντων με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας» είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας το ιστορικό, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι η αρχική απόφαση ελήφθη από τον πρώην υπουργό Εθνι­κής Άμυνας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη το 2009 και, όπως υποστήριξε, ορθά. Ο αναπληρωτής υπουργός περιέγραψε τις ενστάσεις που υπήρξαν την περίοδο Βενιζέλου - Μπεγλίτη, ενώ είπε χαρα­κτηριστικά ότι δεν έχει κανέναν ψόγο να προσάψει στην περίοδο Αβραμόπουλου - Λαμπρόπουλου, οι οποίοι επανέφεραν την προτέρα κατάσταση, και Γιάγκου.

Ο κ. Βίτσας άφησε ωστόσο σαφείς αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι η συζήτηση ανάμεσα στα ΕΑΣ και στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων για την τι­μή ολοκληρώθηκε το 2014, όταν την εποπτεία στα ΕΑΣ είχε ως υπουργός η κυ­ρία Γεννηματά. «Και ξαφνικά έρχεται η κυρία Γεννηματά και βάζει στη Βου­λή αυτό το δημοσίευμα. Και λέει “να το διερευνήσουμε”» είπε ο κ. Βίτσας, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση στην τιμή εί­ναι μόλις 1% και αφορά την αύξηση του ΦΠΑ. «Λέω ότι η αντιπολιτευτική μα­νία σε οδηγεί σε τρελά λάθη και αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε» κατέληξε. Υπεν­θυμίζεται ότι στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφερόταν ότι ξεθά­φτηκε από το μακρινό 2002 μια υπόθεση προμήθειας που ατύχησε για δεύτερη φορά το 2009 και φθάσαμε στον Δεκέμ­βριο του 2016 να επανασυσταθεί αρμόδια επιτροπή για να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες στην κατακύρωση σε ιδιώτη με τιμές τριπλάσιες της αγοράς.

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-05/08/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

  1. Ειστε ολοι ....ενα ειδος πιθυκου που αρχιζει απο το γραμμα μ ας δη.οσιευτει και κανα ελευθερο αρθρο επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΕΜΣ-ΠΟΝ-ΣΕΠΑ

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ