Αρχική » , , , , , , » Δ. ΒΙΤΣΑΣ: Ευθύνες σε Φώφη για την προμήθεια με τις διόπτρες

Δ. ΒΙΤΣΑΣ: Ευθύνες σε Φώφη για την προμήθεια με τις διόπτρες


Με γενικόλογες αναφορές, χωρίς συγκε­κριμένα στοιχεία και επιρρίπτοντας την ευθύνη στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά προσπάθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας (φωτό) να υποβαθμίσει το ζήτημα για ύπο­πτη προμήθεια με διόπτρες νυκτός στον Στρατό. Από τη Βουλή χθες ο κ. Βίτσας απέδωσε αρχικά τον θόρυβο που έχει προκληθεί σε επιχειρηματικό ανταγω­νισμό «θυματοποιώντας» τον πολιτικό του προϊστάμενο Πάνο Καμμένο. «Είτε με την επιχειρη­ματική πίεση εί­τε πιθανότατα με το γεγονός της κόντρας που έχει ανοίξει μεταξύ κομματιού ή εκπρόσωπων οικονομικών παραγόντων με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας» είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας το ιστορικό, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι η αρχική απόφαση ελήφθη από τον πρώην υπουργό Εθνι­κής Άμυνας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη το 2009 και, όπως υποστήριξε, ορθά. Ο αναπληρωτής υπουργός περιέγραψε τις ενστάσεις που υπήρξαν την περίοδο Βενιζέλου - Μπεγλίτη, ενώ είπε χαρα­κτηριστικά ότι δεν έχει κανέναν ψόγο να προσάψει στην περίοδο Αβραμόπουλου - Λαμπρόπουλου, οι οποίοι επανέφεραν την προτέρα κατάσταση, και Γιάγκου.

Ο κ. Βίτσας άφησε ωστόσο σαφείς αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι η συζήτηση ανάμεσα στα ΕΑΣ και στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων για την τι­μή ολοκληρώθηκε το 2014, όταν την εποπτεία στα ΕΑΣ είχε ως υπουργός η κυ­ρία Γεννηματά. «Και ξαφνικά έρχεται η κυρία Γεννηματά και βάζει στη Βου­λή αυτό το δημοσίευμα. Και λέει “να το διερευνήσουμε”» είπε ο κ. Βίτσας, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση στην τιμή εί­ναι μόλις 1% και αφορά την αύξηση του ΦΠΑ. «Λέω ότι η αντιπολιτευτική μα­νία σε οδηγεί σε τρελά λάθη και αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε» κατέληξε. Υπεν­θυμίζεται ότι στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφερόταν ότι ξεθά­φτηκε από το μακρινό 2002 μια υπόθεση προμήθειας που ατύχησε για δεύτερη φορά το 2009 και φθάσαμε στον Δεκέμ­βριο του 2016 να επανασυσταθεί αρμόδια επιτροπή για να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες στην κατακύρωση σε ιδιώτη με τιμές τριπλάσιες της αγοράς.

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-05/08/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

  1. Ειστε ολοι ....ενα ειδος πιθυκου που αρχιζει απο το γραμμα μ ας δη.οσιευτει και κανα ελευθερο αρθρο επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ