Αρχική » , , , , » Επανέρχονται σε υπηρεσία όλα τα αερόστρωμνα ZUBR του Πολεμικού Ναυτικού μετά από 16 χρόνια

Επανέρχονται σε υπηρεσία όλα τα αερόστρωμνα ZUBR του Πολεμικού Ναυτικού μετά από 16 χρόνια


Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή συμφωνίας υποστήριξης (F0S) και την επανεργοποίηση των αερόστρωμνων τύπου Zubr (Bison/Project 12322) του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτή την στιγμή από τα τέσσερα αερόστρωμνα μόνο το ένα είναι σε λειτουργική κατάσταση και τα άλλα τρία, τα δύο ρωσικά και το ένα ουκρανικό, είναι εκτός υπηρεσίας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Έλλειψη για την οποία η μεν ρωσική πλευρά, κατηγορεί την ελληνική ότι «θέλει ουσιαστικά δωρεάν να δίνονται τα ανταλλακτικά» και η δεν ελληνική υποστηρίζει ότι «Είναι εξωπραγματικές οι τιμές τους».

Πρακτικά και οι δύο πλευρές θέλουν να καλύψουν βασικά γεγονότα: Η ελληνική πλευρά την απροθυμία παλαιότερων ηγεσιών του ΠΝ να θέσει σε υπηρεσία τα μοναδικά αξιόπιστα μέσα αποβάσεων για λόγους που έχουν σχέση και με πιέσεις που έχουν καταγραφεί από αμερικανικής πλευράς, αλλά και την έλλειψη κονδυλίων. Από την άλλη η ρωσική πλευρά δεν κατασκεύαζε τις μηχανές των πλοίων (ουκρανικής κατασκευής) και ειδικά μετά τα γεγονότα του 2014 τα ανταλλακτικό ήταν σχετικά δυσεύρετα και άρα υψηλού κόστους.

Πάντως, η ρωσική εταιρεία ούτε σε μία περίπτωση δεν αρνήθηκε ή δεν δήλωσε αδυναμία παροχής ανταλλακτικών, ενώ σε οτιδήποτε άλλο πέρα από τα μηχανικά μέρη (οπλικά συστήματα, ανταλλακτι­κά, «φούστες» κλπ) οι τιμές που έδινε ήταν οι ίδιες που δίνει σε όλους τους χρήστες του τύπου.

Πέρα από την θετική θέση του ΓΕΕΘΑ, το οποίο θέλει οπωσδήποτε δύο σκάφη σε ετοιμότητα, όπως προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την δύναμη ταχείας επέμβασης (Δύναμη Δέλτα) τα ευχάριστα νέα που ήρθαν από την Ρωσία επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα των εκπροσώπων της Rosoboronexport στην Ελλάδα ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την επανέναρξη παραγωγής των αερόστρωμνων και άρα θα υπήρχαν πλέον σε αφθονία ανταλλακτικά και για τα μηχανικά μέρη του εξαιρετικών δυνατοτήτων σκάφους.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 | ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

  1. ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ-ΤΟ ΥΠ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΩΣ ΤΟ 2024 ΚΑΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑ ΣΕ ΥΠ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΠΛΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΔΩ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ