«Δώρα» από ΗΠΑ έκλεισε ο Α/ΓΕΣ


Ουσιαστικά αποτελέσματα φαίνεται ότι είχε η συνάντηση του Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιά­δη Στεφανή, με τον Αμερικανό ομόλογό του, στρατηγό Mark A. Miiley.

Πρώτον, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ΓΕΣ, τα πρώτα, από το πακέτο των 75, ελικόπτε­ρα ένοπλης αναγνώρισης OH-58D Kiowa War­rior θα βρίσκονται στην Ελλάδα πριν από το τέλος του χρόνου. Ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου απλώς σημείωσε ότι αν καθυ­στερήσει η Γερουσία να δώσει την τυπική έγκρι­ση, τα ελικόπτερα θα έρθουν δύο μήνες αργότε­ρα, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2018, σε οκτώ μήνες από σήμερα! Η ουσία είναι ότι η Αεροπο­ρία Στρατού θα γνωρίσει πραγματική κοσμογο­νία και οι μονάδες των νησιών θα έχουν εξοπλι­σμένα ελικόπτερα επί τόπου, αφού το σχέδιο εί­ναι δύο έως τέσσερα ελικόπτερα να διατεθούν σε έξι από τα μεγάλα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Δεύτερον, έγινε συζήτηση («Ουσιαστική συ­ζήτηση», αναφέρουν οι ίδιες πηγές) για τα άρμα­τα μάχης Μ1Α1 του πακέτου που επρόκειτο να παραλάβει δωρεάν η χώρα, αλλά τόσο η Γερμα­νία όσο και εγχώρια επιχειρηματική συμφέρον­τα υπονόμευσαν. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει έγ­κριση από τις ΗΠΑ για 400 άρματα του τύπου και η προμήθεια των 90 πρώτων έφτασε μέχρι τη στιγμή της τελικής υπογραφής, αλλά εκκρεμεί για άγνωστους λόγους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι συζητήθηκε η παρα­λαβή και μεγάλου αριθμού TOMA M2 Bradley! Η συζήτηση αφορούσε 400 ΤΟΜΑ, μια επιχει­ρησιακή ανάγκη κάτι παραπάνω από κρίσιμη. Τα άρματα μάχης κερδίζουν τη μάχη, αλλά τα ΤΟΜΑ κερδίζουν σήμερα τους πολέμους. Τα Bradley μπορούν να αφιχθούν στην Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους και η εργοστασιακή αξιοποίησή τους να ξεκινήσει άμεσα, έτσι ώστε πριν από το τέλος του 2018 να ενταχθούν επιχει­ρησιακά στις Ταξιαρχίες του Έβρου.

Μία τρίτη εξέλιξη αφορά την προμήθεια βλη­μάτων Fire & Forget Hellfire AGM-114L, ένα όπλο που επιτέλους θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του συνδυασμού ραντάρ Long­bow, συστήματος IDM και AH-64DHA. Άλλωστε, με την προμήθεια των 75 OH-58D Kiowa Warrior, απαιτείται η προμήθεια τουλάχιστον 150 βλημάτων AGM-114 για να διατηρηθούν τα αποθέματα σε ένα ανεκτό επίπεδο.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-08/07/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΑΔΑΡΧΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΙΚΕΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΠΗΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΣΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΑ LEO ΚΑΙ
    ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΠΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προετοιμαζει το εδαφος για αλλαγη του αμυντικου δογματος, απο στατικη αμυνα, σε αμυνα περιοχης. Ο βασιλιας (πεζικο) πεθανε, φανηκε εξαλλου στις επιλογες των αντιστρατηγων, ζητω ο νεος βασιλιας (τεθωρακισμενα). Ο λυκος στην ανακατοσουρα χαιρεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ