Αρχική » , , , » Ηγετικός ο ρόλος του Π.Ν στην «ADRION LIVEX - CAX 2017»

Ηγετικός ο ρόλος του Π.Ν στην «ADRION LIVEX - CAX 2017»


ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ADRION LIVEX - CAX 2017».

Τον ηγετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει -και διαδραματίζει- το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στην ευρύτερη περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος της χώρας μας, όπως είναι η Αδριατική θάλασσα και το Ιόνιο Πέλαγος, κατέδειξε η διεξαγωγή της πολυεθνι­κής ναυτικής ασκήσεως «ADRION LIVEX - CAX 2017», με τη συμμε­τοχή του συνόλου των κρατών-μελών της πρωτοβουλίας, που όλα τους ανήκουν πλέον στο ΝΑΤΟ, μετά και την πρόσφατη είσοδο στη Συμμαχία και του Μαυροβούνιου. Η προαναφερθείσα άσκηση, στην οποία συμμετείχαν οι Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία, Κροατία, Μαυροβού­νιο και Σλοβενία, διοργανώθηκε και διεξήχθη από το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της Αδριατικής - Ιόνιας Πρωτοβουλίας, από 20 έως 30 Ιουνίου 2017, στη θαλάσ­σια περιοχή γύρω από την Κρήτη. Το διάστημα από 20 έως 26 Ιουλί­ου διεξήχθησαν οι δύο πρώτες φά­σεις της ασκήσεως, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων: 

Τον κατάπλου των πλοίων και τη συγκέ­ντρωση συμμετεχόντων στον Ναύ­σταθμο Κρήτης. 

Άσκηση προσομοιώσεως στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής /ΚΕΝΑΠ, που εδρεύει στη Ναυτική Βάση της Σού­δας στην Κρήτη και επιτελεί σπου­δαίο και πολύτιμο έργο, ενταγμένο στη ΝΑΤΟϊκή εκπαιδευτική δομή, υπό Έλληνα αξιωματικό του Π.Ν. διοικητή.

Τέλος, η άσκηση περιελάμβανε και την τρίτη φάση, που ήταν οι εν πλω δραστηριότητες της πολυεθνι­κής συμμαχικής ναυτικής δυνάμεως, που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή βορείως και δυτικώς της Κρήτης.

Του Λ.Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ-lsblav@gmail.com
(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-01/07/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ