Αρχική » , , , » Ο ξεχασμένος ήρωας του 1974 Μανώλης Μπικάκης

Ο ξεχασμένος ήρωας του 1974 Μανώλης Μπικάκης


Διέλυσε μόνος του μια ίλη τουρκικών αρμάτων και ένα τάγμα πεζικού

ΡΕ ΠΟΙΟΣ είν' τούτος; Μήπως του «Survivor»; Μήπως νεκρός της ΕΡΤ; Μήπως μεταγραφή αε­ροδρομίου; Μπα! Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ήταν απλώς ένας Έλληνας καταδρομέας, που στις 22 Ιουλί­ου του 1974, στην Κύπρο, με ένα αντιαρματικό και οκτώ βλήμα­τα, ΜΟΝΟΣ του κατέστρεψε έξι (!) τουρκικά άρματα και άγνωστο αριθμό πεζών, που είχαν καλυ­φθεί σε κτίριο, χτυπώντας το με τα υπόλοιπα δύο βλήματα. Και τι έγι­νε; Σιγά το πράγμα. Είναι απλώς αυτό που λέμε ένας ΗΡΩΑΣ. Και λοιπόν; Δεν είναι καν η Ηριάννα.

Απολύθηκε από τον Στρατό, έφτιαξε οικογένεια, εργάστηκε ως οικοδόμος στα Χανιά. Ένας ήρωας με πηλοφόρι. Και το 1994 βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο... Αυ­τό ήταν όλο. Το όνομά του; Μα­νώλης Μπικάκης. Μήπως ο ευαίσθητος σε τέτοια θέματα κ. Καμ­μένος θα πρέπει να δει κάπως πιο προσεκτικά την περίπτωσή του; Κάτι έκανε κι αυτός... Κάθε λογής αντιστασιακοί του γλυκού νε­ρού, υποκλιθείτε στον ήρωα!

Χρήστος Μπολώσης
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-22/07/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

  1. ΚΑΙ να ηταν ο μονος Ηρωας τότε της Ηρωικης ΕΛΔΥΚ?
    Οντως Ο Μπικακης αναφέρετε ΜΑΖΙ με τους Καταδρομείς Καβακιωτη και Σερέτη με επικεφαλής τον Ανθλο(ΚΔ) ΚΟΙΜΤΖΟΓΛΟΥ στο καταπληκτικο-καθηλωτικό βιβλίο { ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ 14-16/8/1974} Του αείμνηστου Ταξχου Παναγιωτη Σταυρουλόπουλου-τελευταιου Στρατοπεδάρχη της ΕΛΔΥΚ 1974.
    Ο Ηρωας αυτος τοτε Αντισυνταγματαρχης απο συνοδος αλλαγης σειρας οπλιτων-ΕΛΔΥΚαριων στο αποβατικό ΛΕΣΒΟΣ, η ενδοξη συγκυρια τον έφερε Στρατοπεδαρχη της ηρωικης ΕΛΔΥΚ. Αλλος ενας ξεχασμένος Ηρωας.... Η αφήγηση συγκλονίζει.......χωρίς την παραμικρή ένσταση....
    Ελπίζουμε Κυριε ΥΕΘΑ, ΟΙ ΠΡΟΝΑΦΕΡΌΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ και οχι μονο, να αναδειχθουν στο ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ και να μην περάσουν στην λησμονιά...επετειακες ημέρες που ειναι... τουλάχιστον να υποκλιθούμε στους ΑΦΑΝΕΙΣ Η Ρ Ω Ε Σ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ