Σε πλήρη ετοιμότητα οι ελληνικοί S-300


Επιτυχημένη βολή του ρωσικού α/α συστήματος, από την Πολεμική Αεροπορία.
Στόχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η αναβάθμιση των δύο πυροβολαρχιών που διαθέτει η Ελλάδα στη βελτιωμένη έκδοση S-300V4

H Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με Ρώσους τεχνικούς, υλοποιώντας ελληνο-ρωσική αμυντική συμφω­νία, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην επιχειρησιακή αναβάθμιση των ρωσικών αντιαεροπορικών οπλικών συστημά­των, συμπεριλαμβανόμενων και των S-300.

Μάλιστα, σχεδιάζεται να γίνει και βολή με βελτιωμέ­νο πύραυλο, μετά την ολοκλήρωση της πλήρους αναβάθ­μισης των S-300. Επισημαίνουμε ότι το αναβαθμισμένο σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων (ΑΑΜS) S-300V4, σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ρωσικό πεδίο βολής, επιβεβαίωσε την ικανότητά του να χτυπά εναέριους στόχους έως 400 χιλιόμετρα. Η χώρα μας δια­τηρεί δύο πυροβολαρχίες S-300 ΡΜU1 και στόχος είναι να αναβαθμιστούν σε S-300V4, να εφοδιαστούν με ανά­λογα και βελτιωμένα βλήματα, αλλά και με ραντάρ μεγάλης εμβέλειας. Τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, και μάλιστα στη βελτιωμένη έκδοσή τους, απλώνουν μια άτρωτη αντιπυραυλική και αντιαεροπορική ασπίδα για μια μεγάλη περιοχή που καλύπτει τα Δωδεκάνησα, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και εκτίνεται μέχρι τα τουρκικά παράλια της Μικράς Ασίας, σε περιοχές που είναι εγκα­ταστημένες αεροναυτικές βάσεις της Τουρκίας, όπως του Εσκισεχίρ και του Ντάλαμαν, που αποτελούν τις κύριες αεροπορικές βάσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπο­ρίας. Επισημαίνουμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που κατέχει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 αγοράστηκαν από την Κύπρο στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αλλά λόγω της έντονης αντίδρασης της Τουρκίας και των ΗΠΑ, σε συμφωνία με την Αθήνα (πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ΥΠΕΘΑ Α. Τσοχατζόπουλος), τα συστήματα εγκα­ταστάθηκαν στην Κρήτη και στη συνέχεια η Ελλάδα από­κτησε και την κυριότητα τους, από την Κυπριακή Δημο­κρατία. Στις 13 Δεκεμβρίου 2013, η Ελλάδα έκανε την πρώτη βολή από S-300, με απόλυτη επιτυχία (ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος) και με την παρουσία 22 στρατιωτικών ακολούθων διάφορων συμμαχικών κρατών.

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/06/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ