Αρχική » , , , , » Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις»!

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις»!


Η νοθεία στα καύσιμα στις Ένοπλες Δυ­νάμεις εξακολουθεί να καλπάζει ακόμα και σήμερα, είπε χθες ο πρώην υπουρ­γός και πρώην γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. Προκάλεσε μάλιστα τεράστια αίσθηση διασυνδέοντας ακόμα και πτώση στρατιωτικών ελικοπτέρων με κα­κή ποιότητα καυσίμων: «Βλέπουμε πτώσεις ελικοπτέρων και περίεργα πράγματα και δεν ξέρουμε ποιός είναι ο διακινητής νοθευμένων καυσίμων» είπε.

Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την απογοή­τευσή του για το ότι σημαντικές έρευνες διαφθοράς δεν προχώρησαν και έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των καυσί­μων: «Κατέθεσα σε εισαγγελικές αρχές στοιχεία για φάρμακα. Ραδιοφάρμα­κο που πωλείται στη Γαλλία 1.000 ευρώ, στην Ελλάδα πωλείται 3.500 ευρώ. Κα­τέθεσα στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη 85 φακέλους για τα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποδεδειγμένη νοθεία. Εί­χα ζητήσει ο ίδιος χημική ανάλυση. Και πριν από λίγες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το βούλευμα είναι απαλλακτικό» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Επίσης, ο κ. Σούρλας δεν δίστασε να αφήσει και αιχμές κατά της σημερινής κυβέρνησης, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν δίνει στη Βουλή ούτε τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ούτε τις χημικές αναλύσεις στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων επικαλούμενη λόγους «εθνικού απορρή­του». Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση. «Να δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας μια χημική ανά­λυση δείγματος καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχει ευθύνες και ο νυν υπουρ­γός. Γιατί είναι απόρρητο; Είναι νοθευ­μένα και τώρα τα καύσιμα. 350.000.000 λίτρα τον χρόνο νοθεύονται» είπε ο κ. Σούρλας, προσθέτοντας χαρακτηριστι­κά ότι, αν και εκτιμά τον κ. Τσίπρα, δεν τα πάει καλά σε θέματα πάταξης διαφθο­ράς και διαπλοκής.

Μετά την κατάθεση Σούρλα, ο βου­λευτής της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε ότι σήμερα το πρωί θα καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Όσον αφορά το θέμα τού «Ερρίκος Ντυνάν», ο κ. Σούρλας υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση του ιδρύματος βαρύνει τη δι­οίκηση του κ. Μαρτίνη.

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-23/06/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ