Αρχική » , , , , , , , , » Το ρωσικό υπερ-όπλο στον τουρκικό στρατό

Το ρωσικό υπερ-όπλο στον τουρκικό στρατό


Ανησυχία στο Πεντάγωνο από την πώληση του κορυφαίου α/α συστήματος.
Η προμήθεια των S-400 είναι η τρίτη μεγάλη ρωσο-τουρκική συμφωνία, καθώς έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες για τα ενεργειακά ζητήματα.

Η Ρωσία, προωθώντας τα συμφέροντά της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και αδιαφορώντας για τις ανησυχίες της Ελλάδας, θα πουλήσει στην Τουρκία το υπερσύχρονο αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Στις 9 Ιουνίου το ρωσικό πρακτορείο Tass μετέδωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν καταλήξει στις τεχνικές παραμέτρους του συμβολαίου που αφορά την πώληση των S-400 Triumf και πως αντιπροσωπεία της ρωσικής εταιρείας Rosabaron Export είχε επισκεφθεί την Τουρκία για να συζητήσει λεπτομέρειες που είχαν σχέση με το συμ­βόλαιο, ενώ συμφωνήθηκαν οι τεχνικές παράμετροι της συμφωνίας.

Δύο μέρες νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλή­σει στην Τουρκία πυραύλους S-400 και ότι το θέμα είχε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι S-400 Triumf είναι αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστή­ματα, που είναι σε θέση να πλήξουν πυραύλους τύπου Κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και επίγειους στό­χους. Η μοναδική εκκρεμότητα είναι η ικανοποίηση του αιτήματος της Τουρκίας, που είναι η τουρκική βιομηχανία να αναλάβει μέρος της συμπαραγωγής του συστήματος. Η Άγκυρα θα κάνει τα πάντα για ένα πρόγραμμα συμπαρα­γωγής στην Τουρκία και αυτό διότι: θα ενισχύσει την ασφάλεια της χώρας και, κυρίως, θα επιτύχει την ποιοτι­κή αναβάθμιση του στρατιωτικού προσωπικού που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα των S-400 και, συνεπώς, και της αμυντικής βιομηχανικής υποδομής της Τουρκίας.

Η προμήθεια των S-400 είναι η τρίτη μεγάλη ρωσο- τουρκική συμφωνία, καθώς έχουν ήδη υπογράφει συμφωνίες για τα ενεργειακά ζητήματα, και συγκεκριμένα η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream», αλλά και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγω­γής ηλεκτρικής ενέργειας Akyyou (η επένδυση εκτιμάται στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια).

Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε τους Τούρ­κους να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των παραπά­νω συμφωνιών, αλλά φαίνεται ότι η Άγκυρα την αγνόησε. Βέβαια, η απάντηση της Τουρκίας ήταν αναμενόμενη, με­τά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προχω­ρήσει στον εξοπλισμό των μεγαλύτερων εχθρών της Τουρκίας, των Κούρδων της Συρίας, που με τη βοήθεια της Ουάσινγκτον εξελίσσονται σε αξιόπιστη και ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολι­τείες θα αντιδράσουν, καθόσον δεν έχουν κανένα περιθώριο να επιτρέψουν την αγορά ρωσικού οπλισμού από χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία μάλιστα είναι σε διαδικα­σία απεξάρτησης από τη Δύση.

Η προοπτική ενίσχυσης της τουρκικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα S-440 και με τα υπερσύγχρο­να μαχητικά αεροσκάφη F-35 ΣΤΕΛΘ προβληματίζει ιδι­αίτερα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνι­κού υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ήδη σχεδιάζεται από τους αρμόδιους επιτελείς η ελληνική απάντηση...

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-17/06/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ