Αρχική » , , , , » Στα νέα ΑΤΜ η συναλλαγή θα ετοιμάζεται στο κινητό και θα εκτελείται ανέπαφα

Στα νέα ΑΤΜ η συναλλαγή θα ετοιμάζεται στο κινητό και θα εκτελείται ανέπαφα


Στο κινητό τους θα ετοιμάζουν τη συναλλαγή που θέλουν να εκτελέσουν οι καταναλωτές στο ΑΤΜ μέσα στην επόμενη πενταετία με τη βοήθεια της ανέπαφης τεχνολογίας.

Πρόκειται για μέθοδο που αναμένεται να διαδοθεί μέσα στην επόμενη 5ετία και να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

Στην προκειμένη περίπτωση τα νέα έξυπνα ΑΤΜ θα προσφέρουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανέπαφων συναλλαγών με την τεχνολογία NFC.

Στο πλαίσιο αυτό, ο συναλλασσόμενος θα ετοιμάζει στο κινητό του τηλέφωνο τη συναλλαγή που θέλει να πραγματοποιήσει, ανάληψη, πληρωμή, κατάθεση κτλ και όταν φτάνει στο ΑΤΜ το μόνο που θα κάνει είναι να πλησιάσει το κινητό του στο ειδικό σήμα των ανέπαφων πληρωμών.

Άμεσα, χωρίς την πληκτρολόγηση κωδικών και χωρίς την είσοδο της κάρτας στο ΑΤΜ, η συναλλαγή θα φτάνει στο τελευταίο της βήμα και θα εκτελείται.

Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου

Ήδη στα ΑΤΜ συστημικού ομίλου που αντικαθιστούν αυτά που είναι παλαιάς τεχνολογίας, υπάρχει ειδική σήμανση για τις ανέπαφες πληρωμές, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι λειτουργικό προς το παρόν.

Πρόκειται για ATM που είναι contactless ready μέσω των οποίων θα είναι δυνατές οι ανέπαφες συναλλαγές τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται πάντως, πως τα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών των τραπεζών έχουν εκσυγχρονιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

24/7 στην τράπεζα

Στο πλαίσιο αυτό, οι πελάτες τους μπορούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, να πραγματοποιούν συναλλαγές online, αντί να περιμένουν στις ουρές των γκισέ ή να χρησιμοποιήσουν το e-banking.

Η δυνατότητα Online συναλλαγών παρέχεται από τα ΑΤΜ που επιτρέπουν καταθέσεις μετρητών σε πραγματικό χρόνο, χωρίς την εισαγωγή τους σε φάκελο.

Στην προκειμένη περίπτωση το ΑΤΜ καταμετρά επί τόπου τα χρήματα που εισάγει ο καταθέτης στην ειδική σχισμή, χωρίς να χρησιμοποιήσει τον «παραδοσιακό» φάκελο.

Έτσι, ο καταναλωτής μπορεί:

- Να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του

- Να εμβάσει χρήματα σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα

- Να πληρώσει μία σειρά από λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών προς την εφορία

Οι υπηρεσίες κάθε τράπεζας

Οι τράπεζες λειτουργούν ΑΤΜ τόσο εκτός των καταστημάτων όσο και σε μέρη όπου δεν υπάρχει τραπεζική μονάδα.

Για να μπορεί να υποστηρίξει ένα ΑΤΜ καταθέσεις, θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που έχει πρόσβαση υπάλληλος τραπέζης, ακόμη και στις περιπτώσεις των «έξυπνων» μηχανών.

Αναλυτικότερα:

Εθνική Τράπεζα: Περίπου το 80% των ΑΤΜ της επιτρέπουν την πραγματοποίηση online καταθέσεων.


Alpha Bank: Προσφέρει ΑΤΜ κυρίως σε καταστήματα της πρώην Εμπορικής Τράπεζας που δίνουν τη δυνατότητα αυτόματων καταθέσεων.


Eurobank: Μέχρι το τέλος του 2017 όλα τα ΑΤΜ της τράπεζας θα έχουν αντικατασταθεί με καινούρια.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει μερικές δεκάδες ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα που επιτρέπουν τις online Καταθέσεις


Τράπεζα Πειραιώς: Σε επιλεγμένα ΑΤΜ είναι δυνατή η online κατάθεση μετρητών χωρίς φάκελο με αυτόματη πίστωση του συνδεδεμένου λογαριασμού


(moneyonline.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ