Αρχική » , , , , » Έτσι φανατίζουν ισλαμιστές στη Θράκη

Έτσι φανατίζουν ισλαμιστές στη Θράκη


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.
Ανησυχία προκαλεί η δραστηριοποίηση ενός 56χρονου χρυσοχόου στην Κομοτηνή με διασυνδέσεις με Τούρκους, ο οποίος μυεί και φανατίζει νεαρούς μουσουλμάνους της μειονότητας.
Ακολουθούν πιστά τη σκληρή ισλαμική ατζέντα των «Αδελφών Μουσουλμάνων», διατηρώντας διαύλους επικοινωνίας με την τουρκική κυβέρνηση και τον Ερντογάν.
Καταγγέλλουν την «εισβολή» της δυτικής παράδοσης και ηθικής, καθώς και οτιδήποτε άλλο είναι ξένο προς την ισλαμική πραγματικότητα.

Καμπανάκι έχει σημάνει στις Αρχές μετά από έκθεση σοκ για τη δράση ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης στη Θράκη η οποία φέρεται να αποτελεί παρακλάδι τουρκικής μουσουλμανικής αδελφότητας που ακολουθεί πιστά τη σκληρή ισλαμική ατζέντα των «Αδελ­φών Μουσουλμάνων», διατηρώντας ταυτόχρονα διαύλους επικοινωνίας με την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πύρινα κηρύγματα κατά ΗΠΑ, Χριστιανών και Εβραίων, ένας 56χρονος χρυσοχόος από την Κομοτηνή επιχειρεί να φανατίσει νεαρούς κυρίως, μουσουλμάνους της μειονότητας σε μια εποχή όπου ο ισλαμικός φονταμενταλισμός χτυπάει κόκκινο. Πρόκειται για «εκπρόσωπο» μιας ακραίας μουσουλμανικής αδελφότητας με έδρα την Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει επικεφαλής τον θεολόγο Μουσταφά Ισλάμογλου, που είναι γνωστός για τη ριζοσπαστική ατζέ­ντα του που έχει πολλά κοινά με τους «Αδελφούς Μουσουλ­μάνους» στην Αίγυπτο. Η ομάδα Ισλάμογλου δραστηριοποιείται στη Θράκη τα τελευταία οκτώ χρόνια, με επικεφαλής έναν 56χρονο χρυσοχόο που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί και στραφεί εναντίον της εκκοσμίκευσης, καταγγέλλοντας την «εισβολή» της δυτικής παράδοσης και ηθικής καθώς και οτιδήποτε άλλο είναι ξένο προς την ισλαμική πραγματικότητα.

Μειονοτικοί συμπατριώτες του τον χαρακτηρίζουν σκλη­ρό ισλαμιστή, κανείς όμως δημόσια έως σήμερα δεν του έχει εναντιωθεί λόγω των διασυνδέσεών του σε Κωνσταντινού­πολη κι Άγκυρα. Ο ίδιος εκτελεί και χρέη... ιεροκήρυκα σε συνοικιακά τεμένη της Κομοτηνής, με την ανοχή του ψευ­δομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ. Η σύζυγος του 56χρονου, αν και προέρχεται από αστική οικογένεια της Κομοτηνής, ακολουθεί τα ίχνη του συζύγου της, φορώντας αυστηρή ισλαμική μαντίλα και πραγματοποιώντας πύρινες ομιλίες σε μουσουλμάνες της μειονότητας.

Ο χρυσοχόος-ιμάμης μεταβαίνει σε τεμένη της Κομοτη­νής και μετά τη βραδινή -συνήθως- προσευχή πραγματοποιεί θρησκευτικά κηρύγματα, που διακρίνονται από έντονο φανατισμό και μισαλλοδοξία, με έντονες αναφορές κατά χριστιανών και Εβραίων. Στο στόχαστρό του συνήθως μπαίνουν οι ΗΠΑ, ενώ οι οπαδοί του ακραίου ιεροκήρυκα, που είναι μουσουλμάνοι νεαρής ηλικίας 20 έως 30 ετών, με καταγωγή κυρίως από τα Πομακοχώρια στην πλειονότητά τους μεταβαίνουν στο τέμενος μόνο όταν παραβρίσκεται ο 56χρονος για κήρυγμα.

Η ομάδα Ισλάμογλου χρησιμοποιεί τα social media και τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να προσηλυτίσει νεαρούς μουσουλμάνους, ενώ διανέμονται δωρεάν ακόμη και... CD με ηχογραφημένες ομιλίες του χρυσοχόου-ιμάμη. Εκτός από τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης, Μέτε και Σερήψ ανιΐοτοιχα, ο 56χρονος διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν μάλιστα αναρτημένες κοινές τους φωτογραφίες σε τεμένη της περιοχής ή σε θρησκευτικές τελετές.

Ποιος είναι ο Ισλάμογλου

Ο 56χρονος Μουσταφά Ισλάμογλου είναι ιδρυτής της αδελφότητας Akabe Egitim ve Kiiltlir Vakfi, που επιδιώκει -με την υποστήριξη του Ρετζέπ Τάγίπ Ερντογάν- να καταστεί το αντίπαλο δέος του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Ισλάμογλου θεωρείται σήμερα από τους πλέον σκληροπυρηνικούς θεολό­γους στην Τουρκία, με φρασεολογία που θυμίζει έντονα τη φανατική ισλαμιστική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλ­μάνων». Σπούδασε θεολογία στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, όπου ήρθε σε επαφή με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», υιοθετώντας μεγάλο μέρος της σκληροπυρηνικής τους ατζέντας.

Στο παρελθόν συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές για προσβολή της μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ, μια και θεωρείται υπέρμαχος του νεοοθωμανικού δόγματος που τον συνδέει με τον Ερντογάν. Η υπηρεσία κρατικής προστασίας του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχει χαρακτηρίσει ευθέως τον Ισλάμογλου «εξτρεμιστή θρησκευτικό ηγέτη», θεωρώντας τον ανεπιθύμητο» και απαγορεύοντας παράλληλα την κυκλοφορία βιβλίων του -που χαρακτηρίζονται από έντονο αντισημιτικό λόγο- στα τεμένη και στις μουσουλμανικές οργανώσεις που λειτουργούν στη χώρα.

Όπως σχολίασε στο ΘΕΜΑ άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στη μειονότητα, η ομάδα Ισλάμογλου στη Θράκη διαθέτει μεγάλη οικονομική άνεση, αφού έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση τόσο από το ίδρυμα Akabe Egitim ve Kiiltiir Vakfi, που διευθύνει ο Ισλάμογλου, όσο και από την Άγκυρα. Πρόκειται για μαύρο χρήμα, αφού αφορά μετρητά που περνούν λαθραία τα ελληνοτουρκικά σύνορα κρυμμένα μέσα σε βαριά ενδύματα που φορούν ηλικιωμένες γυναίκες οι οποίες έχουν στρατευτεί από την αδελφότητα. Το 2012 είχε συλληφθεί στις Καστανιές γυναί­κα που επιχείρησε να εισαγάγει παράνομα στην Ελλάδα 60.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Η ίδια δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πού βρήκε τα χρήματα αυτά και γιατί θέλησε να τα περάσει λαθραία στην Ελλάδα.

Τα CD του μίσους

Στα πύρινα κηρύγματα του ο χρυσοχόος-ιεροκήρυκας, όπως διαπιστώνεται από ηχογραφημένα CD που διανεμήθηκαν σε οπαδούς του, επαναλαμβάνει συνεχώς την ακραία ρη­τορική του κατά της Δύσης, βάζοντας στα στόχαστρο ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ από τις βολές του δεν ξεφεύγουν η Ελλάδα -που τη θεωρεί... καπιταλιστική χώρα, η CIA και τα social media. Επίσης, ζητάει επιτακτικά τα αγόρια να παίζουν αυστηρά με όπλα και αυτοκίνητα, ενώ τα κορίτσια μόνο με κούκλες και κουζινικά.

«Εδάφη μας η Τουρκία και η Μεσοποταμία»

«Τα εδάφη που μας υποσχέθηκε ο Θεός είναι η Τουρκία. Θα κάνουμε κέντρο του κόσμου τη Μεσοποταμία, την περιοχή τον Ευφράτη. Τα εδάφη στα οποία γεννήθηκε ο πολιτισμός. Νιώθω σπ ο Αλλάχ μας χρησιμοποιεί μια εποχή, μας χρησι­μοποιεί ως αναφορά. Πρέπει ο καθένας από εσάς να το βάλει καλά μέσα στο μυαλό του. Ο μόνος τρόπος είναι η διαμαρτυ­ρία και το εμπάργκο. Είναι ένας καταραμένος λαός οι Εβραίοι, καταραμένοι από τον Θεό όλοι οι σιωνιστές».

Μποϊκοτάζ σε εβραϊκά προϊόντα

«Εμείς δεν έχουμε όπλα στα χέρια μας. Εμείς είμαστε αδύνα­μοι, είμαστε μακριά. Από εδώ θα ζήσουμε πολύ ωραία πράγ­ματα. Στο επίπεδο του οικονομικού πολέμου που κάνουμε εκεί εμείς θα βγούμε νικητές από την κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο. Να ξέρετε ότι κάνοντας εμπάργκο σε εβραϊκά προ­ϊόντα, ο Αλλάχ θα σας δώσει αφθονία από εκεί που δεν το περιμένετε. Σε αντάλλαγμα των 1.000 που θα χάσετε, ο Αλλάχ θα σας δώσει 50.000».

Εξαρτημένη από τον... καπιταλισμό η Ελλάδα

«Κι εμείς εδώ στεκόμαστε σε μικρά εδάφη, στην άκρη τον μουσουλμανικού κόσμου, ο Θεός να μας δείξει τον δρόμο, να μας αξιώσει να γίνουμε μια σταγόνα νερού για να σβήσουμε τη φλόγα. Μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες ακόμη και στο κρεβάτι μας αν ξαπλώνουμε με αυτή τη συνείδηση. Η πορνεία είναι μία από τις καταστροφές αυτής της κοινωνίας. Αν είχε γίνει όση αναφορά έπρεπε, αν ο λαός στην Ελλάδα ήταν ένας λαός μη εξαρτημένος από τον καπιταλισμό, θα ήμασταν εμείς οι μοναδικοί που θα σώζαμε τηv Ευρώπη Μάρτυς μου ο Θεός».

«Μαϊμού» ο Μπιν Λάντεν

«Οι Αμερικανοί πράκτορες της CIA έβγαζαν ειδήσεις με εικόνες του Μπιν Λάντεν από μια σπηλιά, με ένα όπλο δίπλα του, μια τσάντα του Τζέιμς Μποντ και πίσω μια σημαία σαν να έστελνε στον κόσμο μηνύματα μέσα από τη σπηλιά. Έτσι πέρασε ότι ο μουσουλμάνος είναι με όπλα τρομοκράτης. Εντέλει ήταν ένας αστείος ηθοποιός της CIA. Λίγα γένια, λίγη πούδρα και έτοιμος. Τι έλεγε ο Αλλάχ; Αυτός που είναι εκτός ορίων του Αλλάχ, ο ψεύτης, ο αμαρτωλός, μη σας ξεγελά. Δηλαδή όταν οι Αμερικανοί πράκτορες σας παρουσιάζουν στις τηλεοράσεις μερικές ειδήσεις μην ορμάτε κατευθείαν. Θα είναι υπεύθυνα το χέρι σας, το αυτί σας, το μάτι σας. Θα έχετε κάνει αδικία σε κάποιους. Αν τότε το είχαμε εφαρμόσει αυτό, θα έπρεπε να μην εμπιστευόμασταν τους Αμερικανούς πράκτορες. Όλοι πέφτουμε στην παγίδα και στα στημέ­να. Δυστυχώς. Όλοι μας. Αν αύριο βγει κάτι, πάλι το ίδιο λάθος θα κάνουμε».

Facebook κατά εχθρών

«Μη χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο και το Facebook ως όπλο κατά των εχθρών μας, όπως το χρησιμοποιούν και αυτοί εναντίον μας. Να το χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε τα θρησκευτικά μας μηνύματα, για να υπηρετήσουμε το Ισλάμ μας».

Τα κορίτσια μόνο με... κουζινικά

«Τα αγόρια θα γαλουχηθούν να γίνουν άνδρες, να είναι οι αρ­χηγοί της οικογένειας, θα αναπτύξουν ικανότητες με βάση το φύλλο τους, να παίζουν με αυτοκίνητα, με όπλα, ότι κάνουν πόλεμο, να μπορούν να αξιοποιούν τα χέρια τους και τα κορί­τσια θα παίζουν με κούκλες και κουζινικά».

Του Παναγιώτη Σαββίδη-savvidispan@gmail.com
(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-11/06/2017) 

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ