Αρχική » , , , , » ΑΙΓΑΙΟ: Μπαράζ προκλήσεων με νέες υπερπτήσεις

ΑΙΓΑΙΟ: Μπαράζ προκλήσεων με νέες υπερπτήσεις


Ο ΤΟΥΡΚΟΣ πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έφυγε και οι Τούρκοι επέστρεψαν στο Αιγαίο με μια σειρά νέων προκλήσεων.

Οι προκλήσεις των Τούρκων, όπως εξε­λίχθηκαν χρονολογικά το τελευταίο 24ωρο: 

Η Υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού εξέδωσε τη NAVTEX 638/17, με την οποία δηλώνει ότι η ελληνική NAVTEX 346/17, η οποία εκδόθηκε από την Υδρογραφική του Π.Ν. και αφορά την παράνομη δέσμευση τριών περιοχών στο Αιγαίο για σχε­δόν όλο το 2017 με τις τουρκικές NAVTEX 821-822-823/16, εκδόθηκε από αναρμό­διο σταθμό (εννοεί τους ελληνικούς σταθμούς που είναι οι μοναδι­κοί εγκεκριμένοι από τον ΙΜΟ) και ως εκ τούτου είναι άκυρη!

Με δεύτερη παρά­νομη NAVTEX (640/17) η Τουρκία επιχειρεί να ακυ­ρώσει την ελληνική NAVTEX 348/17, η οποία αναφέρεται σε έρευνες από το πλοίο «RV Hercules» στο σύμπλεγμα των Φούρνων, προβάλλο­ντας το επιχείρημα ότι η ελληνική NAVTEX εκδόθηκε από αναρμόδιο σταθμό.

Όλα αυτά «επισφραγίστηκαν» με την υπέρ-πτηση άνωθεν των Φούρνων από δύο τουρ­κικά F-4. Ένα ζεύγος τουρκικών F-4 έκανε υπέρπτηση στο Μακρονήσι και στους Φούρ­νους, πετώντας στα 10.000 πόδια!

Το μπαράζ προκλήσεων ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουρ­γού Γιλντιρίμ. Όπως έλεγαν πηγές του ΓΕΕΘΑ, «το παραμύθι δεκαετιών που ήθελε το τουρ­κικό στράτευμα να λειτουργεί χωρίς να ενη­μερώνει την πολιτική ηγεσία έχει οριστικά τελειώσει, μετά τις μαζικές εκκαθαρίσεις που έκανε το καθεστώς Ερντογάν στις Ε.Δ. Σε κάθε μονάδα πια υπάρχει κομματικός κομισάριος».

Ο Γιλντιρίμ στην ομιλία του στη Θρά­κη είχε προσπαθήσει να φανεί «συγκαταβα­τικός», λέγοντας: «Έχουμε προβλήματα στο Αιγαίο, θα τα λύσουμε. Εσείς έχετε προβλή­ματα που αφορούν την Παιδεία, με τους μουφτήδες. Αντιστοίχως, υπάρχουν προσμονές της Ελλάδας για το θέμα της Θεολογικής Σχο­λής (της Χάλκης). Όλα αυτά θα τα συζητή­σουμε, δεν θα τα αποφύγουμε. Οι άνθρωποι συνεννοούνται μιλώντας».

Προς το παρόν, όμως, δεν μπορούμε να μιλάμε για συνεννόηση, αλλά περισσότερο για πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-22/06/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ