Αρχική » , , , , , , » Τουρκικός κίνδυνος από F-35 και S-400

Τουρκικός κίνδυνος από F-35 και S-400


Το ΥΠΕΘΑ έθεσε στο Μέγαρο Μαξίμου το ζήτημα της ενίσχυσης της ΠΑ.
Το «Joint Strike Fighter» μπορεί ακόμη και ως μονάδα να χρησιμοποιηθεί ως «κέντρο μάχης» σε τυχόν αερομαχίες.
Η ένταξη μαχητικών α/φ πέμπτης γενιάς στο τουρκι­κό οπλο­στάσιο μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες στο Αι­γαίο

Τα ισραηλινά F-35 ενεπλάκησαν ήδη σε πολεμικές επιχειρήσεις, μόλις έναν μήνα μετά την παραλαβή τους, πριν καν έρθουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα (!), αναφέρουν πηγές Γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών στην εφημερί­δα «Le Figaro» (η οποία παρεμπιπτόντως ανήκει στον όμιλο της Dassault και σίγουρα δεν έχει κανέναν λό­γο να θέλει να προβάλει τις δυνατότητες ενός ανταγω­νιστικού στο Rafale αεροσκάφους).

Η ουσία, που αφορά την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, όμως, είναι άλλη: Οι περισσότεροι υπολόγιζαν ότι η έλευση των πρώτων F-35 (δύο ή τεσσάρων F-35) σε 16 μήνες και η ένταξή τους στις τάξεις της τουρκικής Αεροπο­ρίας δεν θα σήμαιναν ταυτόχρονα απόκτηση δυνατότητας επιχειρησιακής αξιοποίησης μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2020, οπότε και υπολογίζεται ότι θα κηρυχθεί, σε 40 μήνες από τώρα, επιχειρησιακή η πρώτη Μοίρα των τουρ­κικών F-35. Ωστόσο, τα νέα που έρχονται από το Ισραήλ είναι τελείως διαφορετικά: Δείχνουν ικανότητα άμεσης ανάληψης επιχειρήσεων. Και επειδή δεν είναι ένα απλό αεροσκάφος, αλλά κέντρο μάχης και συντονισμού επιχειρήσεων (ρόλος στον οποίο διέπρεψε και το Su-35 στη Συρία), αλλά και συλλογής στοιχεί­ων από εχθρικούς αισθητήρες τους οποίους εν συνεχεία μεταβιβάζει στα φίλια «απλά» μαχητικά, όπως το F-16Ι, τα πράγματα πλέον είναι πολύ ανησυχητικά. 

Εδώ έχουμε άλλο ένα πρόβλημα για την ΠΑ: Η συνάσκηση των τουρκικών F-35 με τα επίσης τουρκικά S-400, των οποίων η προμήθεια έκλεισε (έστω στην υποβαθμι­σμένη έκδοσή τους), θα δώσει πρωτόγνωρες ικανότητες διάτρησης του ελληνικού αντιαεροπορικού δικτύου. Το πρόβλημα είναι ότι το F-35 αποδεικνύεται άμεσα χρησιμοποιήσιμο και ως απλή μονάδα, η οποία λειτουργεί ως «κέν­τρο μάχης» σε αποστολές COMAO για μαχητικά της προηγούμενης γενιάς. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσαν πάντως το Μαξίμου για τις παραπάνω εξελί­ξεις της νέας και ουσιαστικής ενίσχυσης της Τουρκικής Πο­λεμικής Αεροπορίας. Από στρατιωτικής - επιχειρησιακής απόψεως, το ζήτημα κρίνεται ως εξαιρετικά σοβαρό.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-06/05/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ