Αρχική » , , , , , , , » Απαράδεκτη συμπεριφορά ελεγκτών του μετρό έναντι πρωτοετών Ευελπίδων

Απαράδεκτη συμπεριφορά ελεγκτών του μετρό έναντι πρωτοετών Ευελπίδων


Εξηγήσεις δίνει η ΣΤΑΣΥ που υποστηρίζει ότι δεν ήταν Ευέλπιδες αλλά... Δόκιμοι!

Στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να δώσουν οι αρμόδιοι εξηγήσεις βρίσκεται πλέον το θέμα της επιεικώς απαράδεκτης συμπεριφοράς τριών ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ έναντι επτά νεαρών Ευέλπιδων Ι Τάξεως, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, αφού το θέμα έφερε στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρμόδιος για θέματα Αμύνης Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Από την πλευρά της η εταιρεία ΣΤΑΣΥ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι δεν ήταν επτά οι ελεγχόμενοι, αλλά τέσσερις, ότι δεν ήταν μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων αλλά της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, και ότι οι δύο έδειξαν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα λέγοντας ότι δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεως, ενώ άλλος ένας ότι έχασε το εισιτήριό του. Εκεί που συμφωνούν τόσο η εταιρεία όσο και οι καταγγέλλοντες πολίτες είναι το γεγονός ότι κανένας από τους Ευέλπιδες (ή Ναυτικούς Δοκίμους) δεν συμμετείχαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επεισόδιο σε βάρος των ελεγκτών (λεκτικό κλπ). Να σημειώσουμε εμείς ότι μάλλον στη ΣΤΑΣΥ αγνοούν ότι ΟΛΟΙ οι μαθητές των παραγωγικών Σχολών Αξιωματικών το καλοκαίρι όταν είναι εξοδούχοι φέρουν λευκή στολή, με πηλίκιο και ξιφίδιο και επομένως η παρουσία των νεαρών ατόμων με την άσπρη στολή δεν τους κατατάσσει αυτομάτως στο... Πολεμικό Ναυτικό!

Θυμίζουμε ότι, όπως κατήγγειλαν στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως πολίτες, την περασμένη Παρασκευή στις 15:30 περίπου 7 Ευέλπιδες Ιης Τάξεως, οι οποίοι ήταν εξοδούχοι για το τριήμερο Παρασκευοσαββατοκύριακο, εξέρχονταν από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην Πανόρμου, όταν τρεις ελεγκτές ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΣ σταμάτησαν τους εν στολή Ευέλπιδες, ζητώντας τους εισιτήρια, την ίδια ώρα που όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες και ξένοι επιβάτες διέρχονταν ανενόχλητοι και χωρίς να υφίστανται τον παραμικρό έλεγχο.

Οι Ευέλπιδες αμέσως πειθάρχησαν και έβγαλαν τα εισιτήριά τους, συμφώνως με τους καταγγέλλοντες πολίτες ωστόσο όμως επενέβησαν αυτοί και ένας Ειδικός Φρουρός, οι οποίοι έκαναν παρατήρηση στους ελεγκτές που ήλεγχαν ΜΟΝΟ τους Ευέλπιδες! Μάλιστα, όταν ο ένας εκ των πολιτών ζήτησε το λόγο από τους ελεγκτές γιατί εξέτασαν ΜΟΝΟ τους Ευέλπιδες, οι ελεγκτές τον απείλησαν ότι θα φωνάξουν την Αστυνομία και τον Εισαγγελέα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ευέλπιδες για προφανείς λόγους δεν έχουν καταγγείλει την πρωτοφανή και απαράδεκτη συμπεριφορά των ελεγκτών, και όλα αυτά έγιναν γνωστά από τις καταγγελίες πολιτών.

Και ενώ αυτά καταγγέλλουν οι πολίτες, η ΣΤΑΣΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικώς με το περιστατικό:

«Την Παρασκευή 5/5/2017, στον σταθμό Πανόρμου και ώρα 15:30, διενεργήθηκε έλεγχος σε τέσσερις φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και όχι της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, όπως αναφέρεται σε όλα τα δημοσιεύματα και αυτό πιστοποιείται από τα συστήματα καταγραφής του σταθμού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων δεν είχαν εισιτήριο ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Οι δύο ισχυρίστηκαν ότι με την επίδειξη της υπηρεσιακής του ταυτότητας δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση (δικαιούνται, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον ΟΑΣΑ, μειωμένο εισιτήριο όπως όλοι οι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), ενώ ο τρίτος ότι το... έχασε.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι δύο ελεγκτές δέχθηκαν φραστική επίθεση από δύο επιβάτες, οι οποίοι τους κατηγόρησαν ότι κακώς γίνεται έλεγχος σε ένστολους. Αντιθέτως δεν έχει καταγραφεί κανενός είδους επεισόδιο μεταξύ των φοιτητών της Σχολής και των ελεγκτών.

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο τομέας ελέγχου κομίστρου στελεχώνεται από μόνιμους μισθωτούς εργαζόμενους της εταιρείας μας και όχι από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε από τον κ. Δ. Καμμένο».

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

2 σχόλια:

 1. Να καταλάβουν κάποιοι, ότι όλοι οι πολίτες (και ο νόμιμοι μετανάστες και η ηγεσία αυτού του τόπου) είμαστε ίσιοι. Άγνοια νόμου και πολύ περισσότερο από αυτούς που καλούνται να ελέγχουν τους άλλους για την εφαρμογή τους ΔΕΝ επιτρέπεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φτιάξε μας ξερόλα επαρχιακές σχολές νομικής e-learning
   για να έχουμε γνώση νόμων η(διαζ) αν εννοεί,το πιθανότε
   το,κονομες για τους χασοδικες.Παρατηστε μας νομικές θερα
   παινιδες της εξουσίας με τις ανοησίες σας γιατί η προσφορά
   σας στην κοινωνία ειναι ανυπαρκτη(διαβάστε απόφαση για
   Μαντέλη).

   Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ