«Θαλάσσια» κόντρα για την Υδρογραφική Υπηρεσία του ΠΝ


Μια έντονη, αν και μέχρι στιγμής «υπόγεια», αντι­παράθεση υπάρχει μεταξύ των υπουργείων Εξω­τερικών και Άμυνας, εν γνώσει των αρμόδιων υπουργών Ν. Κοτζιά και Π. Καμμένου.

Στο νεοκλα­σικό της Βασ. Σοφίας υπάρχει δυσαρέσκεια για τον τρόπο που διαχειρίζεται το Πεντάγωνο την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Παράγο­ντες του υπουργείου Εξωτερικών μιλούν για σαφή υποβάθμιση μιας υπηρεσίας που ανήκει στον Διε­θνή Υδρογραφικό Οργανισμό, στον οποίο μάλιστα ο επιτελικός διευθυντής είναι Τούρκος απόστρατος ναύαρχος. Στον οργανισμό αυτό κατατίθενται οι γνωστές Navtex, που εκδίδονται από Ελλάδα και Τουρκία. Πρόκειται για μια υπηρεσία που σκοπό έχει τη διασπορά στα πλοία εν πλω ναυτιλιακών, μετεωρολογικών και κατεπειγούσης φύσεως πλη­ροφοριών που αφορούν στις παράκτιες θαλάσσιες περιοχές.

Η υποβάθμιση της υπηρεσίας του Πολε­μικού Ναυτικού στερεί τη χώρα από επιπλέον δυνατότητες αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητι­κότητας στο Αιγαίο.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-06/05/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ