Αρχική » , , , » Μία φωτογραφία που έχει συγκλονίσει με Εύζωνες πρωταγωνιστές

Μία φωτογραφία που έχει συγκλονίσει με Εύζωνες πρωταγωνιστές


Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου»

Μία ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ – κατά την προσωπική μας άποψη – φωτογραφία που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» έχει προκαλέσει εξαιρετικά θετικά σχόλια και συγκίνηση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, που την είδαν και έσπευσαν πρωί – πρωί να μας «ενημερώσουν» δια της διαβιβάσεως προς εμάς και δι’ ημών προς την εφημερίδα, τα συγχαρητήριά τους για την επιλογή της δημοσιοποιήσεως της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Πρόκειται για τη φωτογραφία στη σελίδα 7, που απεικονίσει ένα στιγμιότυπο από τη χθεσινή διαμαρτυρία στη Βουλή των μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών. Τα μέλη του Συλλόγου καθήμενα στα ειδικά «καροτσάκια» τους βρίσκονται στο τοιχίο που συνδέει τον περίβολο της Βουλής με τον περίβολο του Εθνικού Κήπου, αναζητώντας λίγη σκιά.

Την ώρα αυτή λοιπόν διέρχεται από μπροστά τους ο Δεκανέας Αλλαγής και ο συνοδός με τους δύο Εύζωνες φρουρούς του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτου, οι οποίοι μόλις πριν από μερικά λεπτά είχαν αλλαχθεί και επιστρέφουν στην έδρα της Προεδρικής Φρουράς, στο «Στρατόπεδο Τζαβέλλα» της Ηρώδου Αττικού.

Την ώρα αυτή λοιπόν και ενώ οι Εύζωνες διέρχονται μπροστά στους καθηλωμένους στα καροτσάκια τους συνανθρώπους μας, ο επικεφαλής αποδίδει στρατιωτικό χαιρετισμό με στροφή της κεφαλής του προς αυτούς, ενώ και ο επικεφαλής των Ευζώνων χαιρετά στρατιωτικώς φέροντας το δεξιό του χέρι, πάνω στο κοντάκι του τυφεκίου του Μ1 Garand, όπως προβλέπεται από τον Στρατιωτικό Κανονισμό!

Σπουδαία ενέργεια, που πρωτίστως και πάνω από όλα δείχνει ΗΘΟΣ, τόσο σε καθαρώς ατομικό επίπεδο για τους συγκεκριμένους Ευζώνους, όσο και ΕΠΙΠΕΔΟ και ΠΝΕΥΜΑ Μονάδος, για τους ευσταλείς Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι γνωρίζουν επακριβώς ΠΟΙΟΙ είναι και τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η συγκεκριμένη στολή που φέρουν και τιμούν για όλους εμάς τους Έλληνες.

Έτσι, μεταφέροντας κατ’ αρχάς τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που είδαν τη φωτογραφία στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» και συγκινήθηκαν, να προσθέσουμε και τα δικά μας συγχαρητήρια στα τέσσερα αυτά παλληκάρια, στους γονείς τους για το Ήθος που τους δίδαξαν και βεβαίως στη Μονάδα τους και στο Διοικητή τους!

Συγχαρητήρια!

(parapolitika.gr 10/05/2017 – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ