Αρχική » , , , , , » Επίσκεψη νεοσυλλέκτων (ΚΕΤΘ-ΚΕΥΠ) στο Μαρτυρικό Δίστομο (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη νεοσυλλέκτων (ΚΕΤΘ-ΚΕΥΠ) στο Μαρτυρικό Δίστομο (ΦΩΤΟ)


Ξεναγήθηκαν στο Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού του Δήμου

Δυο πολυπληθείς στρατιωτικές αντιπροσωπείες από τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ – Αυλώνα) και Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ – Λαμία) πραγματοποίησαν διαδοχικές επισκέψεις στη Μαρτυρική πόλη του Διστόμου και ξεναγήθηκαν στα Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού του Δήμου, καθώς και στην Αρχαιολογική Συλλογή, που διατηρεί στην πόλη το Υπουργείο Πολιτισμού.

«Όλη η μακραίωνα ιστορία του τόπου μας και η ελευθερία μας είναι ποτισμένη με αίμα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ταξίαρχος Μπέλλος, Διοικητής του ΚΕΥΠ, σε σύντομη ομιλία του προς τους 50 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που συγκροτούσαν την αποστολή του Κέντρου στο Δίστομο.

Τόσο στον Ταξίαρχο Μπέλλο, όσο και στον Αντισυνταγματάρχη (ΤΘ) Σταματάκη, ο οποίος ήταν αντιστοίχως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΕΤΘ, που αποτελείτο από νεοσύλλεκτους στρατιώτες, η Διοίκηση του Μουσείου πρόσφερε μια σειρά βιβλίων που αναφέρονται στη σφαγή του Διστόμου από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944.

Οι προαναφερθείσες επισκέψεις, όπως και η άλλη που προηγήθηκε από το ΚΕΠΒ της Θήβας και μία ακόμα που αναμένεται από την Σχολή Πεζικού (ΣΧΠΖ) της Χαλκίδας, εντάσσεται σε ένα νέο κύκλο εκπαιδευτικών επισκέψεων μονάδων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας στον ιστορικό τόπο του Διστόμου, που καθιέρωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πέραν των επισκέψεων των Στρατιωτικών Σχολών που ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα οι τελευταίες επισκέψεις επιδιώκεται να γίνουν εντός του διαστήματος που διαρκούν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Σφαγή που ήδη ξεκίνησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί στρατιωτικοί συμμετέχουν και στον 33ο «ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μάιου στην διαδρομή 11,2 χλμ Καρακόλιθος-Δίστομο.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ