Αρχική » , , , , , » Φούντα και παραλλαγή στο Άλσος του Στρατού (ΦΩΤΟ)

Φούντα και παραλλαγή στο Άλσος του Στρατού (ΦΩΤΟ)


• Φεστιβάλ υπέρ της νομιμοποίησης του χασίς με τις ευλογίες ΣΥΡΙΖΑ.

«Πανηγύρι χόρτου» στο άλσος Στρατού, στου Γουδή (σε μια περιο­χή που είναι ιστορικά φορτισμένη από την άδικη, όπως αποδείχτηκε, εκτέλεση των «έξι» για τη Μικρασιατική Κα­ταστροφή), πίσω ακριβώς από την Εθνική Γλυπτοθήκη, έχουν στήσει από χθες μέλη συλλόγων και κινη­μάτων που τάσσονται υπέρ της απο­ποινικοποίησης της χρήσης ουσιών και τη νομιμοποίηση της κάνναβης στη χώρα μας. Η «γιορτή της φού­ντας», την οποία έσπευσε να χαι­ρετίσει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ (κινούμενη στη γραμμή που είχε υιο­θετήσει στο παρελθόν και ο Γιώργος Παπανδρέου), περιλαμβάνει συναυ­λίες με δεκάδες καλλιτέχνες, ομιλί­ες, εργαστήρια, προβολές, έκθεση σκίτσων και βιβλίων.

Οι επισκέπτες του διήμερου «αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ» (ολοκληρώνεται σήμερα το βρά­δυ) μπορούν να δροσιστούν από το μπαρ που βρίσκεται στον χώρο και να δοκιμάσουν φαγητά, την ώρα που θα κάνουν βόλτα στα κιόσκια και θα ενημερώνονται από τους «ειδικούς» του χασίς για τα εναλ­λακτικά μοντέλα αποποινικοποί­ησης που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες και τα οφέλη τους. Μάλιστα, ορισμένοι φίλοι της ινδικής κάννα­βης φρόντισαν να πάρουν μαζί τους υπνόσακους και να διανυκτερεύσουν στο άλσος, κάνοντας ελεύθε­ρο κάμπινγκ, για να μη χάσουν ού­τε λεπτό από το... χασισοφεστιβάλ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανω­τές, που είναι απορίας άξιον πώς κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια σε έναν χώρο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο στρατόπεδο, «είναι και­ρός να εφαρμόσουμε και στην Ελλάδα ένα ρεαλιστικό μοντέλο για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στα πλαίσια της μείωσης της βλάβης και τη νόμιμη ρύθμιση της κάνναβης για όλες τις χρήσεις». Προχω­ρούν μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας πως η κάνναβη θα πρέπει να έχει αντίστοιχη αντιμετώπιση με τη σπιτική παραγωγή μπίρας και τις μικροζυθοποιΐες (!).

«Αυτοκαλλιέργεια»

Οι υποστηρικτές του φεστιβάλ ση­μειώνουν ότι «η χρήση και η κα­τοχή για προσωπική χρήση πρέ­πει να αποποινικοποιηθούν, όπως και η αυτοκαλλιέργεια, και να θε­σμοθετηθεί το μοντέλο των μη κερδοσκοπικών κοινωνικών λεσχών κάνναβης για την ελεγχόμενη διάθεση του φυτού», ενώ δεν διστά­ζουν να στρέψουν τα πυρά τους κατά της Εκκλησίας, των δικηγόρων, των αστυνομικών και των δικαστών, που, όπως λένε, «υποστηρίζουν τις αποτυχημένες απαγορευτικές πολι­τικές και είναι αυτοί που θέλουν να διατηρήσουν το μονοπώλιο της στε­γνής απεξάρτησης».

Πάντως, οι φίλοι του χασίς έχουν σύμμαχο στον αγώνα τους τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανα­κοίνωσή της στηρίζει τη διεξαγω­γή του φεστιβάλ και προκρίνει ένα σχέδιο δράσης που θα έχει ως άξο­νες «την ενίσχυση των δομών πρό­ληψης και θεραπείας, τη διάκριση μεταξύ “σκληρών” και “μαλακών” ουσιών και την αποποινικοποίηση της χρήσης».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-06/05/2017)

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό (από το lifo.gr) για μεγέθυνση:


__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ