Αρχική » , , , , » Τα Συνταγματικά Δικαιώματα των Στρατιωτικών

Τα Συνταγματικά Δικαιώματα των Στρατιωτικών


ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ»

Αντικείμενο της εν θέματι εργασίας αποτελεί η ανάλυση των δικαιωμάτων των στρατιωτικών, υπό το πρίσμα της συνταγματικής έννομης τάξης. Θα επιχειρηθεί να εστιασθεί η νομική μελέτη στο ζήτημα της ισχύος των συνταγματικών δικαιωμάτων αυτών των προσώπων στο πλαίσιο της ειδικής κυριαρχικής σχέσης, οπού εντοπίζεται η δράση των στρατιωτικών. Ειδική κυριαρχική σχέση, είναι εκείνη η εξουσιαστική έννομη σχέση που συνδέει ορισμένες κατηγορίες πολιτών με το κράτος. Σ’ αυτές τις ιδιαιτέρες κατηγορίες πολιτών επιβάλλονται αυξημένες υποχρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται τα συνταγματικά τους δικαιώματα. Είναι γνωστό ότι η εφαρμογή κάποιου θεμελιώδους δικαιώματος μέσα σε κάποιο θεσμό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: είτε ως εφαρμογή όλης της έκτασης του περιεχομένου του δικαιώματος, δηλαδή ως εφαρμογή του γενικού περιεχομένου του, είτε ως εφαρμογή του θεσμικού του περιεχομένου, εκείνου δηλαδή που αποκτούν τα συνταγματικά δικαιώματα εφαρμοζόμενα μέσα σ’ ένα συγκεκριμένο θεσμό .Το
σύνολο των απλών περιορισμών του γενικού αμυντικού περιεχομένου του δικαιώματος, αφαιρούμενο από το γενικό αυτό περιεχόμενο, σχηματίζει το θεσμικό περιεχόμενο του δικαιώματος στο συγκεκριμένο θεσμό.

Γι’ αυτό σκοπός αυτής της εργασίας είναι κυρίως η εξέταση του θεσμικού περιεχομένου των συνταγματικών δικαιωμάτων των στρατιωτικών, δηλαδή της θεσμοποίησης των δικαιωμάτων, την οποία συνεπάγεται η είσοδος τους στο θεσμό – ειδική κυριαρχική σχέση του στρατού. Οδηγός σε αυτή την προσπάθεια είναι αναμφίβολα και η πλούσια νομολογία, που έχει ασχοληθεί – με ομολογουμένως αξιοσημείωτη επιμέλεια – με το εν λόγω θέμα.

Διαβάστε την σχετική εργασία:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ