Αρχική » , , , , , , , » Η πρόκληση των Τούρκων με πτήσεις από τα κατεχόμενα. Ο Έλληνας Α/ΓΕΑ βλέπει τον Τούρκο

Η πρόκληση των Τούρκων με πτήσεις από τα κατεχόμενα. Ο Έλληνας Α/ΓΕΑ βλέπει τον Τούρκο


 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
 Η Άγκυρα χρησιμοποίησε το αεροδρόμιο της Τύμπου για να εκτελέσει, υποτίθεται, νατοϊκή αποστολή με αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Προκάλεσε η Άγκυρα με τη χρήση του αεροδρομίου της Τύμπου που βρίσκε­ται στα κατεχόμενα. Οι Τούρκοι χρη­σιμοποίησαν το αεροδρόμιο για να εκτελέσουν, υποτίθεται, νατοϊκή αποστολή. Το θέμα έχει καταγγελθεί από την Αθήνα στο ΝΑΤΟ, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση.

Πριν από μερικές ημέρες ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, από αυτά που σχεδόν κάθε μέρα «γράφουν» δεκάδες παραβι­άσεις στο Αιγαίο, απογειώθηκε από την τουρ­κική αεροπορική βάση του Ντάλαμα. Η πτήση του θα είχε «νατοϊκό καπέλο», αφού επρόκειτο για περιπολία που αφορούσε τις προσφυγικές ροές και το λαθρεμπόριο. Δεν είναι μυστικό ότι οι Τούρκοι αξιοποιούν αυτές τις πτήσεις για να παρακολουθούν ό,τι τους ενδιαφέρει στα ελλη­νικά νησιά και για αυτό κάνουν και τόσες πολ­λές παραβιάσεις σε κάθε πτήση τους.

Το CN-235, όμως, σε μια προσπάθεια ανα­βάθμισης της τουρκικής προκλητικότητας, πριν ξεκινήσει την περιπολία του προσγειώθηκε στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου. Εκεί παρέμεινε για κάποια ώρα και από εκεί απογειώ­θηκε για να αρχίσει τη νατοϊκή αποστολή του.

Η τουρκική παρασπονδία έγινε άμεσα αντι­ληπτή από τις κυπριακές και τις ελληνικές Αρχές. Το ΝΑΤΟ έχει ενημερωθεί και αναμένεται απλώς να καταγράψει την ελληνική καταγγελία.

Το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου βρίσκεται κοντά στον παλιό δρόμο Λευκωσί­ας - Αμμόχωστου. Κατασκευάστηκε από τους Βρετανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου για τις τότε στρατιωτικές ανάγκες του.

Μετά την τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή του, το αεροδρόμιο επισκευάστη­κε από τους Τούρκους και λειτούργησε από το 1975, συνδέοντας αεροπορικώς τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου με την Τουρκία. Το καλοκαίρι του 1976 ο ένας από τους δύο δια­δρόμους επεκτάθηκε, ώστε να δέχεται μεγάλα αεροπλάνα. Αρχικά οι Τούρκοι έχτισαν πρό­χειρες εγκαταστάσεις, αλλά μέχρι τον Σεπτέμ­βριο του 1977 λειτούργησαν καινούργια κτίρια.

Το αεροδρόμιο λειτουργεί παράνομα, με τακτικές πτήσεις από και προς τα Άδανα, την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι ονόμασαν το αεροδρόμιο αυτό «Ercan», που μπορεί να μεταφραστεί ως «γενναίο πρόσωπο».

Ο Έλληνας Α/ΓΕΑ βλέπει τον Τούρκο

Σε αυτό το κλίμα έντασης, ο Έλληνας Α/ΓΕΑ, πτέραρχος Χρηστός Χριστοδούλου θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τούρκο ομόλο­γό του Αμπιντίν Ουνάλ. Η συνάντηση είναι... υποχρεωτική, αφού και οι δύο συμμετέχουν στο ετήσιο Συνέδριο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών των χωρών της Ευρώπης (European Air Chiefs’ Conference - EURAC) που γίνεται στη Γερμανία. Οι δύο πτέραρχοι γνωρίζονται από το 2011 και έχουν -θεωρητικά τουλάχιστον- καλή επαφή. Ωστόσο, οι τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και ειδικά οι υπερπτήσεις τους πάνω από την Κίναρο, την ημέρα που η Ελλάδα θρηνούσε τέσσερις νεκρούς από την πτώση του ελικοπτέρου Χιούι, έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στην Αθήνα. Ο Έλληνας Α/ΓΕΑ αναμένεται να θέσει το ζήτημα της έλλειψης σεβασμού στον Τούρκο ομόλογό του.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-09/05/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ