Αρχική » , , , , , , , » Μη επανδρωμένα αεροσκάφη με leasing για την ΠΑ

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη με leasing για την ΠΑ


 Συμφωνία Καμμένου για τα UAV Predator.
Τα MQ-1 Predator μπορούν να μεταφέρουν δύο βλήματα AGM-114 Hellfire και να εκτελέσουν φονικό πλήγμα σε απόσταση 8 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αερο­πορίας, κατά το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμ­μένου στις ΗΠΑ συμφωνήθηκε να διατε­θούν στην Ελλάδα UAV κατηγορίας MA­LE τύπου MQ-1 Predator.

Ένας αριθμός 12-24 συστημάτων, από τα συνολικά 150 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα εξέλθουν από την ενεργό υπηρεσία στις ΗΠΑ, θα δοθούν στην Ελλάδα με καθεστώς χρονομίσθωσης (leasing). Το κόστος του καθενός από αυτά, βάσει έκθεσης στην Επιτροπή Άμυνας του Κογκρέσου, ήταν 4 εκατ. δολάρια το 2010. Υπολογίζεται ότι για 12 συστήματα θα καταβάλλεται ένα συμβολικό κό­στος, της τάξης των 500.000-700.000 δολαρίων τον μή­να. Σχετική δαπάνη θα υπάρξει και για την εκπαίδευση ενός σημαντικού αριθμού χειριστών, μια και συνολικά θα εκπαιδευθούν 36-72 χειριστές, ανάλογα με τον αριθμό που τελικά θα παραληφθεί.

Ποιο είναι το άκρως ενδιαφέρον στοιχείο: Ότι τα ΜΑLE θα εκτελούν και μαχητικά καθήκοντα εκτός από καθήκοντά επιτήρησης. Τα MQ-1 Predator μπορούν να μεταφέρουν δύο βλήματα AGM-114 Hellfire και να εκτελέσουν φονικό πλήγμα σε απόσταση 8 χιλιομέτρων. Άλλωστε, η περιγραφή που δίνει το ΓΕΕΘΑ στη συγκεκριμένη προμή­θεια είναι «υποστήριξη του αγώνα και επίθεση εναντίον εχθρικών δυνάμεων εμπροσθοφυλακής και/ή αναγνώρι­σης».

Λόγω των κρίσιμων επιχειρησιακών χαρακτηριστι­κών τους (αυτονομία 24 ώρες, ακτίνα δράσης άνω των 1.200 χλμ.), μπορούν να καλύψουν με χαμηλό κόστος ανά ώρα πτήσης ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσο­γείου και σίγουρα τα απώτερα όρια της δυνητικής ελληνι­κής ΑΟΖ, ενώ φυσικά μπορούν να εκτελέσουν αποστολές αναγνώρισης και κρούσης μαζί με μαχητικά F-16.

Με ταχύτητα μεταξύ 70 και 135 κόμβων, σε συνδυα­σμό με την 24ωρη δυνατότητα περιπολίας σε ύψη μεταξύ 10.000 και 25.000 ποδών, το σύστημα έχει απεριόριστες δυνατότητες επιτήρησης, καθώς τα ηλεκτροοπτικά του συ­στήματα μπορούν να εντοπίζουν μια φρεγάτα που πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων και να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο την εικόνα και την τακτική κατάσταση στην περιοχή στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ή στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπο­ρίας.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-08/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

3 σχόλια:

 1. ΤΑ 'ΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΥΤΑ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. General Atomics MQ-1 Predator - Wikipedia
  https://en.wikipedia.org/wiki/General_Atomics_MQ-1_Predator

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. List of unmanned aerial vehicles - Wikipedia
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unmanned_aerial_vehicles

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ