Αρχική » , , , , , , » EAAΣ: Η διαχρονική μείωση των συντάξεων (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

EAAΣ: Η διαχρονική μείωση των συντάξεων (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)


2010-2017 - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ BCLA.

2010-2017: οι αντισυνταγματικές περικοπές στις συντάξεις. ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

Oι αντισυνταγματικές περικοπές στις συντάξεις από το 2010: Οι συνταξιούχοι αποδείχθηκαν τα πρώτα και τα πιο εύκολα θύματα των μνημονίων. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν υποστεί μια σειρά μειώσεων τους εισοδήματος τους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά το 50%. Ο πέλεκυς ήταν βαρύς κυρίως για εκείνους που κατέβαλαν...

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική παρουσίαση:

13 σχόλια:

 1. ΓΙΑ ΝΑΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σύμφωνα με αυτά που συμφωνήθηκαν χθές, το αφορολόγητο, από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για τον άγαμο, θα πέσει κάτω από τις 6.000 ευρώ, φέρνοντας ετήσιες απώλειες από 650 ευρώ για όσους βγάζουν από μόλις 500 ευρώ το μήνα και πάνω, ειδικά όμως για τους παλαιούς συνταξιούχους η συνδυαστική απώλεια και από τη μείωση των παλιών συντάξεων ενδέχεται να ξεπεράσει για κάποιες κατηγορίες ακόμη και τα 3.000 ευρώ ετησίως !!! Η μείωση του αφορολόγητου δεν είναι σίγουρο πότε θα εφαρμοστεί !!! Η χθεσινή συμφωνία περιλαμβάνει δύο εκδοχές, η πρώτη, αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πετύχει το στόχο του 2018 πλεόνασμα 3,5 % του ΑΕΠ, προβλέπει ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί το 2020, αν όμως χαθεί ο στόχος του 2018 η μείωση του αφορολόγητου θα εφαρμοστεί κι αυτή το 2019 όπως στις παλαιές συντάξεις !!! Έτσι θα έχουμε την πλήρη φτωχοποίηση των συνταξιούχων τα επόμενα έτη με την οικονομική πολιτική Τσίπρα - Καμμένου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ, ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

   Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΤΥΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ , Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ !!!!!

   Διαγραφή
 3. ΓΛΚ, μετά από ερώτηση έλαβα τις παρακάτω απαντήσεις :

  α. Αναμένεται η αναγραφή της απόφασης Χουλιαράκη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Εκτίμηση του υπαλλήλου, ότι θα προλάβουν να δοθεί ένα μέρος τέλη Μαΐου και ένα μέρος τέλη Ιουνίου. Ταυτόχρονα, θα ζητηθούν πίσω και οι πρόωρες από όσους έχουν λάβει.

  β. Δεν εκκρεμούσε μόνο η εγκύκλιος του συντελεστή ΑΤΑ, για τις κανονικές συντάξεις. Υπάρχουν θέματα με τον υπολογισμό συντάξεων και πδ, εκτιμάται ότι θα καθυστερήσουν λίγο.

  γ. Μάχιμη πενταετία, οι παλαιοί ασφαλισμένοι τα δικαιούνται (προσμετράτε) κανονικά χωρίς να την πληρώσουν. Είναι ξεκάθαρο.

  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μήν παραμυθιάζεται τον κόσμο με αντίμετρα κ.Τσακαλώτο, τα οποία λέτε πως θα εφαρμοστούν μόνο αν επιτευχθεί αρχής γενομένης από το 2018, ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Η αλήθεια είναι αν επιτευχθεί πλεόνασμα πάνω από 3.5%. Από αυτό το παραπανίσιο μόνο το 40% θα πάει για αντίμετρα εν συνενοήσει με την τρόϊκα. Τα κάτωθι αναφέρει το 3ο μνημόνιο. "Οι αρχές θα συνεχίσουν, αντίστοιχα, να ακολουθούν μια νέα δημοσιονομική πορεία, βασισμένη στην επίτευξη στόχων πρωτογε- νούς πλεονάσματος ύψους -1/4, 0,5, 1 3/4 και 3,5% του ΑΕΠ το 2015, το 2016, το 2017 και το 2018 και μετέπειτα, αντιστοίχως.Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους δημοσιονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών αποφάσεων, και θα λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, στο βαθμό που αυτό απαιτείται, για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων. Οι αρχές προτίθενται να μεταφέρουν τουλάχιστον το 30%, του πλεονάσματος που θα επιτευχθεί λόγω επιδόσεων υψηλότερων από τις αναμενόμενες, στον χωριστό λογαριασμό που προορίζεται για τη μείωση του χρέους. Επιπλέον, ένα άλλο 30% του εν λόγω πλεονάσματος θα χρησιμοποιηθεί για την εκκαθάριση μη καταβληθεισών κυβερνητικών υποχρεώσεων του παρελθόντος". Κάποιος να μας εξηγήσει πως μας λέει ο Τσακαλώτος ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν με την επίτευξη του πλεονάσματος κατά 3.5% του ΑΕΠ.Το μνημόνιο αναφέρει ρητά "το πλεόνασμα που θα επιτευχθεί λόγω επιδόσεων υψηλότερων από τις αναμενόμενες". Οι αναμενόμενες επιδόσεις για το 2018 και μετέπειτα είναι 3.5%. Οι υψηλότερες είναι ότι παραπάνω από το 3.5% .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πληροφορίες χθες από το υπουργείο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης θα καθορίσει χαμηλότερο όριο περικοπών παλαιών συντάξεων στις προσωπικές διαφορές, προκειμένου να μην υπάρχουν ακραίες περικοπές έως 39 % που θα υποστούν ορισμένων κατηγορίες συνταξιούχων όπως οι πρώην ΤΕΒΕ, των Μηχανικών και των Νομικών. Το σχέδιο που ακούγεται έντονα το τελευταίο 24ωρο προβλέπει άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης μικτά (καταλογιστέα) εφόσον υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, τότε η προσωπική διαφορά θα κοπεί 50 %, ενώ για όριο κάτω από αυτό η μείωση θα είναι έως 20 %. Το όριο των 1.000 ευρώ μπορεί να είναι και ποιο χαμηλά για βγαίνει ο λογαριασμός των 1,8 δις ευρώ το 2019, τις επόμενες εβδομάδες μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΤΗ ΝΥΟΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΝΟΜΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ
  ΞΑΝΔΡΙΑΝΤΟΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΠΟ
  ΤΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗ
  ΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΡΟΖ ΠΑΣΟΚ(ΤΣΥΡΙΖΑ).ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ ΤΙ
  ΜΩΡΗΘΗΚΕ;ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΘΕ
  ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ
  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΜΕΛΩΝ
  ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΥ ΛΑΟΥ(ΔΕΝ ΠΕΡΙ
  ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ).ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΒΡΩΜΑ
  ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΩΣ
  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΘΑΚΟΥΣ ΑΓΥΡΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥ
  ΒΕΡΝΟΥΝ;ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΟΝΟ ΝΑ
  ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΞΕΡΟΥΝ
  ΠΑΛΙ "ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΕΛΕΙΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ".
  ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΠΕΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ
  ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ
  ΤΙΠΟΤΑ;ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ
  ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ.ΝΤΡΕΠΟ
  ΜΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ε.Ε ΚΑΙ Ε.Α ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ
  ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
  ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στην ΤτΕ Υπάρχουν 27 δις Ευρώ αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Επιπλέον υπάρχουν περίπου 17 δις ευρώ από εισφοροδιαφυγή. Μας κάνουν 44 δις Ευρώ !!! Υπάρχουν πάνω από 6 δις Ευρώ από το ΑΚΑΓΕ... Μόνο με το Κεφάλαιο του ΑΚΑΓΕ (το οποίον προέρχεται από την κλοπή των συντάξεων άνω των 1400 ευρώ και όχι από όλες τις συντάξεις όπως τον ΕΟΠΥΥ. Γιατί ανεχόμεθα παθητικά ληστεύουν τις συντάξεις ;; Γιατί δεν υπολογίζονται όλα αυτά ; Γιατί να παίρνουν κάθε χρόνο 65 εκατ. ευρώ από το Κεφάλαιο του ΑΚΑΓΕ προκειμένου να τα δίνουν στο πρόγραμμα <> ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ξέρουμε τι προβλέπει το ΔΝΤ (αυτό θα κάνει κουμάντο, μετά την νέα επιτυχία στη Μάλτα) :

  Ότι από φέτος θα έχουμε υστέρηση ανάπτυξης…
  Άρα, δημοσιονομικό κενό στο στόχο πλεονάσματος.
  Άρα, μέρος των μέτρων λιτότητας, θα έλθουν από τώρα και από το 2018 !!!!
  Αυτή τη «συμφωνία» λέγεται πως του δίνουν…
  Όσο «διαπραγματεύεται» τόσο χάνει έδαφος και του επιβάλουν επιπρόσθετα μέτρα…

  Όμως ο λογαριασμός ανεβαίνει συνεχώς … Για να δούμε λοιπόν, πόσο στοίχισε η καθυστέρηση διαπραγμάτευσης τους τελευταίους τρείς μήνες :
  Πρώτον, όλοι συμφωνούσαν μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, πως η ανάπτυξη φέτος (το 2017) θα έφτανε το 2,7% !
  Τώρα όλοι αναθεωρούν τις προβλέψεις τους προς τα κάτω.
  Ή και πολύ προς τα κάτω…
  Η μέση πρόβλεψη αυτή τη στιγμή είναι γύρω στο 1% Ανάπτυξη για φέτος !
  Τι σημαίνει ότι η Ανάπτυξη φέτος θα είναι (μετά από δύο χρόνια πρόσθετης ύφεσης)
  1,7% λιγότερο απ’ ό,τι την υπολόγιζαν;
  Ότι μόνο φέτος οι Έλληνες θα χάσουν εισόδημα 3,1 δισεκατομμύρια !
  (Και αντίστοιχα τα επόμενα χρόνια).
  Κι ότι τα δημόσια έσοδα θα είναι μικρότερα,
  (άρα και τα πλεονάσματα μικρότερα) κατά 1 δισεκατομμύριο περίπου…
  Και γι’ αυτό θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για το 2017
  και μάλιστα από τα μέσα της φετινής χρονιάς… έρχεται η μείωση ή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις παλαιές συντάξεις !!! μακάρι να πέσω έξω ……….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΑΝ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018, ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ 2019 Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

   Διαγραφή
 9. ΑΝΑΛΥΤΕΣ.....STOP ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΨΤΕΕΕΕΕΕ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΜΠΛΟΓΚ".

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΝΕ 300€ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ. ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΦΩΝΑΞΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ.

  ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ 50€ "ΑΝΑ ΝΟΜΟ" ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ. ΒΓΑΑΑΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΗ ΚΟΣΜΑΑΑΚΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ