Αρχική » , , , , , » Δόθηκαν τα ξίφη σε ...απόστρατους αξιωματικούς του ΠΝ (ΦΩΤΟ)

Δόθηκαν τα ξίφη σε ...απόστρατους αξιωματικούς του ΠΝ (ΦΩΤΟ)


Εφαρμογή του «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Μία ολόκληρη ζωή υπηρέτησαν ευόρκως το αγαπημένο τους Πολεμικό Ναυτικό και για διάφορους λόγους και αιτίες δεν είχε γίνει δυνατό να λάβουν το ξίφος, διαχρονικώς χαρακτηριστικό των αξιωματικών σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλο τον κόσμο, όσο ήταν εν ενεργεία!

Έτσι αποστρατεύτηκαν και τελικώς αυτό το «όνειρό» τους και ανεκπλήρωτη υποχρέωση της Πολιτείας και του Πολεμικού Ναυτικού, υλοποιήθηκε την χαρακτηριστική ημερομηνία της 1ης Απριλίου, όπου σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται το... ψέμα!

Ο λόγος για 150 απόστρατους αξιωματικούς του ΠΝ, εξ υπαξιωματικών, οι οποίοι έλαβαν τα ξίφη τους στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) Αθηνών, το Σάββατο 1η Απριλίου, με την οργανωτική συμβολή της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) και την υποστήριξη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Τα ξίφη στους 140 τελικώς δικαιούχους, άνδρες και γυναίκες, από τους 150 που είχαν προσκληθεί από όλη την Ελλάδα, επέδωσαν ο Διοικητής της Διοικήσεως Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού (ΔΔΜΝ) Αντιναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης ΠΝ, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. Σπυρίδων Περβαινάς ΠΝ, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. Θεόδωρος Γερούκης ΠΝ και τα άλλα μέλη της Ενώσεως.

Απομένει η δεύτερη ομάδα άλλων 150 αποστράτων αξιωματικών, εξ υπαξιωματικών, του ΠΝ, που πρόκειται να λάβουν στο μέλλον τα ξίφη τους, ευθύς μόλις τα προμηθευτεί το ΓΕΝ και τα παραδώσει στην ΕΑΑΝ, όπως έγινε και τώρα.

Ανεξαρτήτως πάντως αυτού, καλό είναι τέτοιες τιμητικές τελετές να πραγματοποιούνται ΕΓΚΑΙΡΩΣ και όσο τα στελέχη αυτά είναι εν ενεργεία και όχι π.χ. τότε να μην τους έχει χορηγήσει – για διάφορους λόγους – η Υπηρεσία το ξίφος και να ορίζονται να παραστούν σε τελετές και εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας το ΠΝ χωρίς το ξίφος τους και να το… «δανείζονται» από άλλους συναδέλφους τους για την τελετή και μετά να τους το επιστρέφουν!

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr 03/04/2017 - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

3 σχόλια:

  1. Αφου σας εδωσαν τα ξιφοι δεν πειραζει που θα σας φερουν τις συνταξεις στα 200 ευ ,πουληστε τα στο μοναστηρακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε πρώτα πώς γράφονται τα ξίφη και άσε μας να παίρνουμε 200 ευρώ

      Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ