Αρχική » , , , , , , » Καμμένος και Αποστολάκης στην Ελληνική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου

Καμμένος και Αποστολάκης στην Ελληνική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου


Στο Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται σήμερα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ανταλλαγή ευχών για το Άγιο Πάσχα με το προσωπικό της εκεί επιχειρούσας Ελληνικής Δυνάμεως Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ-3). Τυπικό μεν καθήκον, αλλά και ουσιαστικό, καθώς η ΕΛΔΥΚΟ-3 είναι σήμερα η μοναδική εκτός ελληνικών συνόρων στρατιωτική δύναμη, που βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, πραγματοποιούν την αυθημερόν επίσκεψή τους στο Κοσσυφοπέδιο, όπου η Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου επιχειρεί από τον Ιούνιο του 1999, ύστερα από σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Στο πλαίσιο της γενικότερης αποκλιμάκωσης της εντάσεως και οικονομικών περικοπών, η ΕΛΔΥΚΟ έχει μειώσει αισθητά τη δύναμή της, που αρχικώς ήταν επιπέδου μηχανοκινήτου ταξιαρχίας (ΕΛΔΥΚΟ-1), αργότερα μετέπεσε σε ένα μηχανοκίνητο τάγμα (ΕΛΔΥΚΟ-2) και τώρα, εδώ και πέντε χρόνια, είναι επιπέδου ενός μηχανοκίνητου λόχου μειωμένης σύνθεσης (ΕΛΔΥΚΟ-3).

Από τα τέλη του 2012 η ΕΛΔΥΚΟ έχει μετασταθμεύσει, από το στρατόπεδο «Ρήγας Φεραίος» στο Ουρόσεβατς, στο στρατόπεδο «FILM CITY» στην Πρίστινα, που αποτελεί πλέον την έδρα της. Από την προαναφερθείσα μετακίνηση τα λειτουργικά έξοδα της ΕΛΔΥΚΟ-3 έχουν μειωθεί κατά 90%, ενώ δεν επηρεάζονται η αποστολή και οι επιχειρησιακές δυνατότητές της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συμμετέ­χει και σε άλλες διεθνείς αποστολές, όχι χερ­σαίες, αλλά θαλάσσιες, όπως είναι η UNIFIL στον Λίβανο με μία πυραυλάκατο, η «Active Endeavor» για την πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας στη θάλασσα, αυτήν την περίοδο με ένα υποβρύχιο, που είναι πολύ πιο οικονομικό από μία φρεγάτα και λόγω μειωμένης κατανάλωσης καυσίμων αλλά και λόγιο μειωμένου αριθμού πληρώματος (περίπου 180 άτομα μία φρεγάτα, 35-40 άτομα ένα υποβρύχιο).

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-11/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠ ΑΜΥΝΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕ
    Δ.Καζάκης (Ε.ΠΑ.Μ.) : «Θα πρέπει να μας φοβίζει η παραμονή μας στην Ε.Ε.» - 8 Απρ 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=9Cng7FlKRaQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ