Αρχική » , , , , , , » Επιστολή ΠΟΣ για την εφαρμογή της απόφασης για την ΕΑΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Επιστολή ΠΟΣ για την εφαρμογή της απόφασης για την ΕΑΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Η ΠΟΣ πρόσφατα ενημέρωσε τα μέλη της και τους συναδέλφους σε ότι αφορά την υπ' αριθμ. 244/2017 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΔΩ) και έκανε μια πρώτη προσέγγιση νέου υπολογισμού (ΕΔΩ) χωρίς την ΕΑΣ.

Στη συνέχεια πέραν της προφορικής ενημέρωσης στο ΓΛΚ, η Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία, αναλύοντας τους λόγους (με κοστολογημένη προσέγγιση) που επιβάλλεται η ΑΜΕΣΗ εφαρμογή της απόφασης, πέραν της εκ του Συντάγματος υποχρέωσης εκτέλεσης των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Δείτε την σχετική επιστολή:

2 σχόλια:

  1. Στα περισσότερα θέματα έχει επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς όπως μεταρρυθμίσεις στη παιδεία, ενέργεια, φορολογικό, για το ασφαλιστικό το ΔΝΤ ζητά άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις από 01/01/2019 για όλους τους συνταξιούχους, ενώ η ελληνική πλευρά έχει προτείνει να μπει πλαφόν στην περικοπή έως και 22% της κύριας σύνταξης και να «κοπούν» και οι επικουρικές συντάξεις, για να καλυφθεί ο στόχος της εξοικονόμησης της δαπάνης των 2 δισ. ευρώ ετήσια, μέχρι την Τετάρτη αναμένεται ολοκλήρωση της συμφωνίας και κατόπιν τα πολυνομοσχέδια να κατατεθούν στη Βουλή για ψήφιση μέχρι μέσα Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι, η προσωπική διαφορά στις κύριες συντάξεις υπολογίζεται σε ετήσιο ποσό περίπου 2,4 δις ευρώ, εάν κοπεί σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διακόσια ευρώ τον μήνα ή 2.400 ευρώ τον χρόνο θα πρέπει να «κοπούν», κατά μέσο όρο, από 840.000 κύριες συντάξεις προκειμένου να μειωθεί, με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης • -δανειστών, κατά 1,8 δισ. ευρώ η ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη. Η οποία, σύμφωνα με αδημοσίευτα στοιχεία του συστήματος «Ηλιος» που δημοσιεύει η «Ημερησία», διαμορφώθηκε τον Απρίλιο του 2017 στα 2,122 δις ευρώ και, σε ετήσια βάση, υπολογίζεται να φτάσει στα 25,5 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται οι επικουρικές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ