Αρχική » , , , , , , , » Βγάζουν στο Αιγαίο το «Τσουμπουκλού» οι Τούρκοι!

Βγάζουν στο Αιγαίο το «Τσουμπουκλού» οι Τούρκοι!


Οι Τούρκοι ετοιμάζουν πρόκληση με το ωκεανογραφικό σκάφος. Νέες παραβιάσεις χθες στη Λέσβο από ελικόπτερο και μαχητικά F-16.

Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έστελνε μήνυμα προς την Άγκυρα από το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στον Αυλώνα, στη Μυτιλήνη ένα ελικό­πτερο του τουρκικού ναυτικού έκα­νε μία παραβίαση που προβλημά­τισε τα Γενικά Επιτελεία. Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό, μέσω τουρ­κικής Navtex, ότι σήμερα και αύριο ένα από τα ωκεανογραφικά της σκά­φη θα βρίσκεται στην «καρδιά» του Αιγαίου. Όσο πλησιάζει η 16η Απρι­λίου και το δημοψήφισμα που θα κρί­νει ίσως την τύχη του Ταγίπ Ερντογάν, το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο θα ανεβαίνει.

Ο Π. Καμμένος στην ομιλία του προς τους νεοσύλλεκτους είπε: «Τονί­ζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο σεβασμός των αρχών του διεθνούς δικαίου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας μετα­ξύ κρατών και λαών. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και απειλή κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας».

Πτήση στη Λέσβο

Την ίδια ώρα, ένα ελικόπτερο SH-70 του τουρκικού ναυτικού απογειωνόταν από βάση των μικρασιατικών παραλίων και παραβίαζε τον εναέ­ριο χώρο στη Λέσβο. Το ελικόπτε­ρο πέταξε γύρω από το νησί σαν να προσπαθούσε να καταγράψει κάτι. Αυτή είναι η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ. Το τουρκικό ελικόπτερο αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από τη Λήμνο. Αμέσως μετά την αποχώρηση του τουρ­κικού ελικοπτέρου, εμφανίστηκαν στην περιοχή δύο τουρκικά F-16, τα οποία επίσης αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά αεροσκάφη. Ωστόσο, η όλη ενέργεια προκαλεί ερωτήματα.

Λίγες ώρες μετά γινόταν γνωστό, μέσω τουρκικής Navtex, ότι σήμε­ρα και αύριο στο κεντρικό Αιγαίο θα πλεύσει το ωκεανογραφικό σκά­φος «Τσουμπουκλού». Το όνομά του μπορεί να προκαλεί πονηρά γέλια, ωστόσο η παρουσία του στο Αιγαίο φέρνει έντονο προβληματισμό. Τον λόγο εξηγεί ο ειδικός επί των τουρ­κικών θεμάτων αναλυτής Χρηστός Μηνάγιας:

«Με δεδομένο ότι η τουρκική ανα­κοίνωση αναγράφει ότι θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε πέντε σημεία, κρίνεται σκόπιμο να διερευνηθεί από ελληνικής πλευράς αν οι έρευ­νες των Τούρκων θα αφορούν στα ύδατα ή στον πυθμένα της θάλασ­σας. Αν ισχύει η δεύτερη περίπτω­ση, στις έρευνες αυτές θα χρησιμο­ποιηθεί ένας ειδικός εξοπλισμός που αποτελείται από ένα έμβολο, το οποίο βυθίζεται στον πυθμένα της θάλασ­σας και εξάγει δείγματα των ιζημάτων-λάσπη από τον βυθό. Φυσικά, η διαδικασία λήψης δειγμάτων είναι παράνομη και θα πρέπει να εκληφθεί ως μια ενέργεια περαιτέρω κλι­μάκωσης της έντασης. Σημειωτέον. στο παρελθόν οι Τούρκοι είχαν ανα­κοινώσει την πραγματοποίηση παρό­μοιων ερευνών από 15 έως 30 Μαΐου 2015 με το πλοίο επιστημονικών ερευνών ''R/V KOCA PIRI REIS'' σε 20 περιοχές του βυθού του Αιγαίου».

Είναι μάλλον αναμενόμενο ότι, όσο πλησιάζουμε προς το δημοψή­φισμα της 16ης Απριλίου, οι προ­κλήσεις των Τούρκων θα εντείνονται. Όχι αριθμητικά, αλλά περισ­σότερο «ποιοτικά».

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-07/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ