Αρχική » , , , , , » Πάνω από 35% οι νέες περικοπές στους Απόστρατους. Ανάλογη μείωση για ε.ε. Στρατιωτικούς

Πάνω από 35% οι νέες περικοπές στους Απόστρατους. Ανάλογη μείωση για ε.ε. Στρατιωτικούς


Στην εξαθλίωση οι Απόστρατοι
Απόστρατος Ταξίαρχος με σύνταξη 1.280 ευρώ σήμερα, από το 2019 -με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς- θα δει τη σύνταξή του στα 870 ευρώ
Ανάλογη μεταχείριση επιφυλάσσει η κυβέρνηση και στα ε.ε. στελέχη ΕΔ-ΣΑ

Οι συνταξιούχοι, Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίω­ση. Η κυβέρνηση, στα νέα μέτρα περικοπών των συντάξεων, επιφυλάσσει μια οδυνηρή έκπληξη για τους απόστρατους.

Οι περικοπές στις συντάξεις από 900 μέχρι 1400 ευρώ πε­ρίπου θα είναι στο 25%, ενώ για συντάξεις πάνω από 1.500 ευ­ρώ οι περικοπές θα φθάσουν το 35%, ίσως και περισσότερο. Ο επανυπολογισμός των συντάξεων, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου, έχει οδυνηρά αποτελέσματα για τους Απόστρατους. Οι περικοπές θα ισχύσουν από το 2019, όταν θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά, αν και δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να ενδώσει στις πιέσεις των δανειστών και οι περικοπές να ισχύσουν από 1/1/2018. Για παράδειγμα, πρώην Αρχηγός Στρα­τού, που σήμερα παίρνει 1.550 ευρώ σύνταξη, με την κατάργη­ση της προσωπικής διαφοράς θα παίρνει 990 ευρώ! Απόστρατος Ταξίαρχος με σύνταξη 1.280 ευρώ σήμερα, από το 2019 θα δει τη σύνταξή του στα 870 ευρώ.

Οι Στρατιωτικοί, εν ενεργεία και Απόστρατοι, είχαν πειστεί από τις υποσχέσεις των κομμάτων εξουσίας ότι θα εφαρμο­στούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας, για επα­ναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2012. Δηλαδή, πριν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, προχωρήσει στις «γεν­ναίες» περικοπές μισθών και συντάξεων των Στρατιωτικών.

Μάλιστα, το ΣτΕ δικαίωσε τους Στρατιωτικούς και το προ­σωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας -κρίνοντας παράνομο τον νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και του Χρήστου Σταϊκούρα- για επιστροφή του 50% των αποδοχών τους και αποφάσισε ότι αυτές θα πρέπει να επιστρέψουν πλήρως, στο επίπεδο του καλοκαιριού του 2012. Επομένως, το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, με διαδοχικές αποφάσεις του, απαιτεί την πλήρη μισθολογική και συνταξιοδοτική απο­κατάσταση των Στρατιωτικών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (Τσίπρα - Καμμένου) είχε δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει πλήρως την απόφαση του ΣτΕ για τους Στρατιωτικούς. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση «ξέχασε» την υπόσχεσή της και δεσμεύτηκε ότι σύν­τομα θα καταρτιστεί ένα νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρα­τιωτικούς.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον Σε­πτέμβριο του 2016, αναφέρεται ότι «προγραμματίζεται για τους πρώτους μήνες του 2017 η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το νέο μισθολόγιο δεν προβλέπει κανενός είδους “πάγωμα” μισθολογικών προαγωγών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, περιλαμβάνει τα οικονομικά κλιμάκια που θεσμοθετήθηκαν και δεν προβλέπει καμιά απολύτως μείωση αποδοχών σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και αποστράτους».

Όμως, οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των δανει­στών, προκειμένου να κλείσει η «αξιολόγηση», όχι μόνο ακυ­ρώνουν κάθε υπόσχεση της κυβέρνησης προς τους Στρατιωτι­κούς, αλλά «τιμωρούν» τους Απόστρατους με συντάξεις μιζέριας και ανέχειας. Οι Απόστρατοι, αντί σύνταξης, θα λαμβάνουν φι­λοδώρημα. Και για τα εν ενεργεία στελέχη όμως, η κυβέρνηση επιφυλάσσει ανάλογη μεταχείριση.

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-08/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

20 σχόλια:

 1. Η επιστροφή της τρόικας κλειδώσει τις μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο τις επόμενες εβδομάδες, το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται, τα σενάρια που παίζουν για την μείωση του αφορολογήτου από το 2020, με συντελεστή φορολόγησης στο 20 % για τα πρώτα 20.000 ευρώ ετήσια είναι τα εξής :

  α. Προσγείωση του αφορολόγητου στα 5.500 ευρώ, τότε με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, ετήσια επιβάρυνση 400 ευρώ (33,3 ευρώ/ανά μήνα επιπλέον φόρο), εισόδημα 19.000 ευρώ, επιπλέον φόρος 420 ευρώ (35 ευρώ /ανά μήνα), εισόδημα 17.000 ευρώ επιπλέον φόρος 460 ευρώ (38,3 ευρώ/ανά μήνα), 15.000 ευρώ, επιπλέον 500 ευρώ (41,6 ευρώ/ανά μήνα), 13.000 ευρώ επιπλέον 540 ευρώ (45 ευρώ/ανά μήνα), 9.000 ευρώ επιπλέον 620 ευρώ (51,6 ευρώ/ανά μήνα), κτλ

  β. Μείωση αφορολογήτου στα 5.600 ευρώ, τότε με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, ετήσια επιβάρυνση 380 ευρώ (31,6 ευρώ/ανά μήνα επιπλέον φόρο), με 19.000 ευρώ επιπλέον 400 ευρώ (33,3 ευρώ/ ανά μήνα), με 17.000 ευρώ επιπλέον 440 ευρώ (36,6 ευρώ/ανά μήνα), με 15.000 ευρώ επιπλέον 480 ευρώ (40 ευρώ/ανά μήνα), με 13.000 ευρώ επιπλέον 520 ευρώ (43,3 ευρώ/ανά μήνα), με 10.000 ευρώ επιπλέον 580 ευρώ (48,3 ευρώ/ανά μήνα), κτλ.

  γ. Το καλό σενάριο προβλέπει αφορολόγητο για έγγαμους μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες στα 5.900 ευρώ, τότε με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, ετήσια επιβάρυνση 320 ευρώ (26,6 ευρώ/ανά μήνα επιπλέον φόρο), με 19.000 ευρώ επιπλέον φόρος 340 ευρώ (28,3 ευρώ/ανά μήνα), με 17.000 ευρώ επιπλέον 380 ευρώ (31,6 ευρώ/ανά μήνα), με 15.000 ευρώ επιπλέον 420 ευρώ (35 ευρώ/ανά μήνα), με 12.000 ευρώ επιπλέον 480 ευρώ (40 ευρώ/ανά μήνα), με 10.000 ευρώ επιπλέον 520 ευρώ (43,3 ευρώ/ανά μήνα), κτλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το σχέδιο προβλέπει την ενεργοποίηση των μειώσεων του αφορολόγητου ορίου το 2020 και να είναι της τάξης των 1,8 δις ευρώ, στη συμφωνία δεσπόζει η ρήτρα (θανάτου) με την οποία θα διασφαλίζεται η συνολική επιβολή των μέτρων το 2019 και όχι τμηματικά σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2018 για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 % του ΑΕΠ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιάννης Βρούτσης, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε υπάρχουν περιθώρια βεβλίωσης του ασφαλιστικού σύστηματος, όπως η επανεξέταση και αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε ευαίσθητες κατηγορίες συντάξεων, όπως χηρείας, αναπήρων, συνταξιούχων αγροτών που εργάζονται, η βελτίωση της ανταποδοτικότητας του συστήματος με πιο δίκαιους και αναλογικούς συντελεστές αναπλήρωσης, κτλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παρά τα καλά νέα από το Eurogroup στο Μαξίμου κρατούν επιφυλάξεις και μικρό καλάθι ως προς το αν θα εγερθούν νέες απαιτήσεις που δεν μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ένα σενάριο που παίζει όταν επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα ώστε να γίνει οριστική συμφωνία μέχρι τον Μάιο, συμφωνία με αυτά τα μέτρα ή αλλιώς κάλπες τον Ιούνιο, ο Αλέξης δεν αντέχει άλλο, ο Σόιμπλερ ή ο Τόμσεν όμως έχουν πει την τελευταία λέξη ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΙΝ μισο ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΑΝ ΦΩΝΗ....
  ΈΝΑΝ ΕΞΑΊΡΕΤΟ ΓΚΟΥΡΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.... ΤΟΝ Εργατολογο-Οικονομολογο ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ γιαννη ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ?
  ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΦΙΜΩΣΑΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ??? ανιδιοτελως με μαχητικότητα και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΈΝΑ επιχειρηματα εβαζε τα πράγματα στην τάξη?? ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΩΡΟΥΣΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ......τωρα όμως???...
  Πως είναι δυνατόν ΜΟΝΟ ετησιες κρατησεις ενος Συνταγματαρχη το 2010 υψους 23000 ευρω ΕΦΌΣΟΝ το ασφαλιστικο ειναι ανταποδοτικό ΚΑΙ αναλογικό να δίνει σε ένα Ταξίαρχο με 40 συντάξιμα χρόνια το 2019 σύνταξη..... μόλις 870 ευρώ????????
  {εκτος βεβαια εαν επιστραφουν οι κρατήσεις στον ασφαλισμένο}.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. σωστά τα λες αλλά το σχέδιο Κατρούγκαλου που εδώ μέσα ορισμένοι υποστηρίζουν και την κυβέρνηση έγινε για να στηριχθούν οι συντάξεις με 15 έως 25 χρόνια στα πρώην ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ και σε ορισμένα άλλα ταμεία, όπου εκεί διαπιστώνεται το εξείς φαινόμενο Κατρούγκαλου, σύμφωνα με τις παλαιές συντάξεις ασφαλισμένος π.χ. 20 έτη να έπερνε σύνταξη 625 ευρώ και με τον νέο τρόπο 668 ευρώ δηλαδή έχει αύξηση 43 ευρώ !!!

   Διαγραφή
 6. Το μάρμαρο της μείωσης του αφορολογήτου θα πληρώσουν πιο ακριβά τα πιο χαμηλά εισοδήματα, λιγότερο τα μεσαία εισοδήματα, ενώ θα ελαφρυνθούν κιόλας, έστω και πολύ λίγο τα υψηλά εισοδήματα. Παράλληλα θα υπάρξει μείωση του πρώτου συντελεστή φορολογίας από το 22% στο 20% και ανατροπές στην κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία μειώνεται. Ο συνδυασμός των δύο παρεμβάσεων έχει σαν αποτέλεσμα όλοι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες με φορολογητέα εισοδήματα έως 33.250 € να πληρώσουν περισσότερους φόρους με τη μείωση του αφορολόγητου. Για μεγαλύτερα εισοδήματα προκύπτει ελάφρυνση η οποία φτάνει τα 210 € για όσους δηλώσουν στην εφορία το 2020 πάνω από 65.000 € εισόδημα.
  Το νέο αφορολόγητο θα είναι μειωμένο περίπου κατά 3000 € σε σχέση με το παλιό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η αβεβαιότητα είναι χειρότερη από την απογοήτευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο σιωπών συναινεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τα όρια των τυράννων καθορίζονται από την ανοχή αυτών που καταπιέζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ .ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ.ΕΙΔΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΑΙ ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ.ΑΝ ΤΩΡΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΝΑΜΑΣΤΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΤΣΧΑΙΜΕΡ ΜΕΧΡΙ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΘΗΣΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ,ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ.ΤΕΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ; Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΦΡΑΣ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ 2015 ΑΠΟ 4 % ΣΤΟ 6 % ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ; Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΠΙΡΡΕΑΖΕΙ ; Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ; Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

   Διαγραφή
  2. ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ 10 % ΕΩΣ 30 % ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ, ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ, ΚΑΡΓΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΟΒΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ 2019 & 2020.

   Διαγραφή
  3. ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ :

   Μεγάλη επιπρόσθετη περικοπή στις κύριες συντάξεις και μεγάλη επιπρόσθετη περικοπή στο «αφορολόγητο»… Όλα αυτά υποτίθεται ότι «δεν θα τα δεχόταν ποτέ» ! Κι όμως τα δέχθηκε ! Όλα… (Παρεμπιπτόντως η Τρόϊκα ΔΕΝ ζητούσε καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις το Νοέμβριο του 2014 από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά του «καταραμένου κατά ψεκασμένων» )…

   Ούτε ζητούσε τότε καμία περικοπή του «αφορολόγητου», που ο «καταραμένος» Σαμαράς το είχε βρει στις 7 χιλιάδες, το ανέβασε στις 9,5 χιλιάδες, ο Τσίπρας και ο Καμμένος είχε υποσχεθεί να το ανεβάσει στις 12 χιλιάδες, ήδη το… κατέβασε στις 8,6 χιλιάδες και τώρα θα το κατακρημνίσει κάτω από τις 6 χιλιάδες…

   Κι αφού τα δέχθηκε όλα αυτά, ο Τσίπρας - Καμμένος, το πρόβλημά του δεν ήταν οι περικοπές που γίνονται, αυτές καθ’ αυτές, αλλά το… πότε θα εφαρμοστούν !

   Δηλαδή, κοροϊδεύει τον κόσμο άλλη μία φορά το 2018 με υποσχέσεις της πλάκας πάλι.

   Πάσχιζε να πάει όλες τις νέες περικοπές (ύψους 3,6 πρόσθετων μέτρων λιτότητας) από το 2020, ώστε το 2019 να κάνει εκλογές με νέα ψέματα.

   Διαγραφή
  4. ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ :

   Κι ακόμα χειρότερα :
   Ο «συμβιβασμός» που προτείνεται, υποτίθεται, είναι να «σπάσουν» τα μέτρα στα δύο –ανάμεσα στο 2019 και το 2020 – μόνον εφ’ όσον πιαστούν οι στόχοι για το 2018 !
   Αλλά την ίδια στιγμή, του λένε πως οι στόχοι δεν θα πιαστούν και γι’ αυτό πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα και για το 2018 !
   Δηλαδή «θεωρητικά» θα ψηφίσουν πως θα «σπάσουν» τα πρόσθετα μέτρα ανάμεσα στο 2019 και στο 2020, αλλά στην πραγματικότητα θα τα φέρουν ακόμα ένα χρόνο νωρίτερα : από το 2018 …

   Ουάουου !

   Δηλαδή παίζουν τις «Κουμπάρες»! Κανονικά…
   Και το πράγμα γίνεται ακόμα πιο γελοίο, διότι του αμφισβητούν και το μηχανισμό επιβολής των μέτρων-κόφτη από το ΔΝΤ:
   Δεν θα αποφασίσουμε, του λένε, να επιβάλουμε τα μέτρα στις αρχές της χρονιάς που περιμένουμε την «υστέρηση», αλλά στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς...
   Και την απόφαση θα την παίρνει το ΔΝΤ που θα έχει τον ελεγκτικό ρόλο στο εξής, όχι η Κομισιόν…

   Και ξέρετε τι σημαίνει, αν το δεχθεί αυτό ο Τσίπρας :
   Ότι θα έλθει το ΔΝΤ όχι το 2019, όχι το 2018, αλλά τώρα, σε ένα μήνα και θα του πει :
   --Μεγάλε, όπως τα κατάφερες πρόβλημα θα έχεις και από το 2017 !
   Διότι η ανάπτυξή σου θα είναι μικρότερη απ’ όσο προέβλεπες (+ 2,7 % φέτος) άρα τα φετινά πλεονάσματα δεν θα τα πιάσεις !

   Άρα σου λείπουν από 0,6 ως 1,2 δισεκατομμύρια για φέτος, κι ανάλογα του χρόνου (δηλαδή το 2018)…

   Οπότε πάρε τις περικοπές από φέτος, πριν κλείσουμε οριστικά τη συμφωνία !!!!!!!
   Μ’ άλλα λόγια, φέρε την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις, πιθανό και από το δεύτερο μισό του 2017 !!!!!!!!!!! και καθαρίσαμε για την ώρα…
   Αυτά δεν είναι εικασίες…
   Ήδη του τα είπανε ή έστω τα υπονόησαν σαφώς:
   --Η διαφωνία λένε αφορά «τον μηχανισμό πρόβλεψης», ώστε να ενεργοποιείται εγκαίρως – εκ των προτέρων - ο «κόφτης»…
   Να είναι ο κόφτης «προληπτικός» κι όχι «κατασταλτικός» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 12. ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ, ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ. ΤΟ 2019 ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ ΕΩΣ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,5 % ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ 2018) ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΦΤΩΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ 50 % ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 700 ΕΥΡΩ). ΤΟ 2020 ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΤΑ 250 ΕΚ. ΕΥΡΩ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 20.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 22 % ΣΤΟ 20 % ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 29 % ΣΤΟ 26 %, ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 20.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ