Αρχική » , , , , » Ενδιαφέρον του ΠΝ για νέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα

Ενδιαφέρον του ΠΝ για νέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα


Τα θέλουν αλλά... δωρεάν

Ενδιαφέρον από πλευ­ράς του ΠΝ για την έντα­ξη σε αυτό δέκα ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων SH-60F από τα αποθέματα της Αεροπορίας του αμερικανικού Ναυτικού έχει εκδηλωθεί ανεπισήμως και διερευνητικώς αυτή τη χρονική περίοδο. Οι πρώτες αντιδράσεις από την άλλη πλευ­ρά του Ατλαντικού είναι θετικές μεν, αλλά με την καταβολή τιμήματος, δηλαδή την αγορά, κάτι βεβαίως που δεν συζητά το ΠΝ, το οποίο θέλει δωρεάν τα εν λόγω ελικόπτερα. 

Το ζήτημα όμως δεν έχει λήξει, καθώς η ελ­ληνική πλευρά το εντάσσει στη γενικότερη «στρατηγική συνερ­γασία» μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στη χρησιμοποίηση των αεροναυτικών εγκαταστάσε­ων της Σούδας από τους Αμερικανούς, στο πλαίσιο του αγώνος κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανα­τολικής Μεσογείου και της Μέ­σης Ανατολής. Τα SH-60F της αμερικανικής εταιρείας Sikorsky είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα οκτώ ανθυποβρυχιακά ελικό­πτερα S-70B-6 Aegean Hawk και τρία S-70B Aegean Hawk, συνολικώς 11, που ήδη υπηρετούν στις τάξεις του ΠΝ και εκτός από τον ανθυποβρυχιακό τους ρόλο χρησιμοποιούνται και για απο­στολές ερεύνης - διασώσεως και αεροδιακομιδών. Ως γνωστόν, το ΠΝ διαθέτει ακόμα οκτώ ελικόπτερα παλαιότερης γενιάς, τύ­που AB-212ASW/EW, καθώς και ένα-δύο εναπομείναντα γαλ­λικά Alouette.

Του Λ.Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ-Isblav@gmail.com
(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-18/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ