Αρχική » , , , , , , » Παραχώρηση Στρδου Παπακώστα και αναβάθμιση ΚΕΝ Άρτας ζήτησε ο Δήμαρχος Αρταίων από ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα

Παραχώρηση Στρδου Παπακώστα και αναβάθμιση ΚΕΝ Άρτας ζήτησε ο Δήμαρχος Αρταίων από ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα


Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα είχε πρόσφατα στην Κόνιτσα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, στο πλαίσιο του εορτασμού για την 104η επέτειο της Απελευθέρωσης της Κόνιτσας. Ο Δήμαρχος σε συνομιλία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό, του παρέδωσε υπόμνημα για δυο πολύ σημαντικά θέματα του Δήμου Αρταίων, ιδιαίτερης αναπτυξιακής σημασίας, που αφορούν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, στο υπόμνημα γίνεται αναφορά στην παραχώρηση του Στρατοπέδου Παπακώστα στο Δήμο Αρταίων, με εξεύρεση κοινής λύσης για το θέμα του Σκοπευτηρίου. Πρόκειται για ένα αίτημα του Δήμου και φορέων της περιοχής  από το 1987. Το Στρατόπεδο Παπακώστα χρησιμοποιείται σήμερα ως πεδίο βολής και βρίσκεται εντός του αστικού ιστού. Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να διεκδικεί το Στρατόπεδο και συγκεκριμένα την παραχώρηση  χώρου 6.411,20 m² έμπροσθεν του χώρου του διατηρητέου κτηρίου για την ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Άρτας καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη, αλλά και του υπόλοιπου χώρου για χρήσεις Πολιτιστικών, Αθλητικών δραστηριοτήτων και χώρων αναψυχής, όπως αυτές δύναται να αναπτυχθούν και με βάση το Πολεοδομικό Σχέδιο της Άρτας.

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος έχει προβλέψει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 το ποσό αρχικά των 20.000,00 ευρώ για κατασκευή Σκοπευτηρίου το οποίο προτίθεται να κατασκευάσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Στρατού αλλά και Σωματείων Σκοποβολής.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό  Εθνικής Άμυνας ήταν η αναβάθμιση του Στρατοπέδου Άρτας από Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) σε Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού (ΚΕΥΓ). Στην Άρτα λειτουργούσε για χρόνια το ΚΕΥΓ Άρτας το οποίο ωστόσο έχει μετατραπεί και λειτουργεί ως ΚΕΝ. Αποτέλεσμα της υποβάθμισης ήταν η μείωση του αριθμού Στρατεύσιμων, με σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία της Άρτας. Αποτελεί πάγιο αίτημα της των δημοτών η επαναλειτουργία του ΚΕΝ ως ΚΕΥΓ, γεγονός που θα τονώσει την οικονομία της περιοχής και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της.

(ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 01/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ