Αρχική » , , , , , , » ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ο δήμαρχος με στολή ... παραλλαγής για το στρατόπεδο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ο δήμαρχος με στολή ... παραλλαγής για το στρατόπεδο


ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Κάθετος ως προς τη συνέχιση λειτουρ­γίας του στρατοπέδου Καλαμάτας εμφανίστηκε χθες (14/03/2017) ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ξεκαθάρισε άτι ο Δήμος διεκδικεί τη λειτουργία του και τίποτε άλλο. Μάλιστα, σημείωσε, σε ερώτηση του «θάρρους», ότι δε θα δεχτεί καν ενδεχόμενη πρόταση να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις στο Δήμο, επιμένοντας στη γραμμή «ή το στρατό­πεδό σε λειτουργία ή τίποτα».

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε στο Σώμα ότι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προέβη σε δηλώσεις σύμ­φωνα με τις οποίες «μελετιέται η κατάργηση όλων των κέντρων νεοσυλλέκτων». Στη συνέχεια, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εγώ δεν μπορώ να μπω σε ζητήματα που έχουν σχέση με δόγματα στρατιωτικά και τα παρεμφερή. Απλά μας ειδοποίησαν ότι έγινε μια δήλωση σήμερα (σ.σ. προχθές), ότι μελετιέται αλ­λαγή στον τρόπο οργάνωσης των ενό­πλων δυνάμεων. Από το μελετιέται μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει μια από­σταση... Ο Δήμος Καλαμάτας θα κάνει το καθήκον του - όπως πράττει τόσα χρόνια, από το 2011, από τότε που ήταν υπουργός ο κ. Μπεγλίτης και κατάρ­γησε το στρατόπεδο- για να είναι εν λειτουργία το συγκεκριμένο στρατόπεδο».

Ερωτηθείς ο δήμαρχος για το αν χρειάζεται να υπάρξει εναλλακτικό σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, σε περίπτωση που αυτό κλείσει, απάντησε: «'Όποιος βάζει σχέδιο δεύτερο για το συγκεκριμένο θέμα, αποδυναμώνει το πρώτο. Δε συζητάμε τίποτε άλλο από το να είναι το στρατό­πεδο εν λειτουργία. Τίποτε άλλο. Όλα αυτά τα οποία λέγονται νομίζω ότι υπονομεύουν την προσπάθεια για να παραμείνει εν ζωή το στρατόπεδο».

Επίσης, σχετικά με την πρόταση να ζη­τήσει ο Δήμος να του παραχωρηθεί το στρατόπεδο σε περίπτωση που σταμα­τήσει η λειτουργία της στρατιωτικής μονάδας, ο δήμαρχος σχολίασε: «Ο Δήμος δεν το παίρνει. 'Όσο είμαι εγώ δήμαρχος, δεν αποδεχόμαστε αυτό το οποίο ειπώθηκε. Θεωρούμε ότι το στρα­τόπεδο πρέπει να είναι εν ζωή, εν λει­τουργία. Ο συγκεκριμένος χώρος, που είναι ο καλύτερος της Ελλάδος, να εξυ­πηρετεί στρατιωτικές ανάγκες. Προφανώς καταλαβαίνετε ότι θα υπάρξει ζήτημα, εάν καταργηθούν όλα τα κέντρα νεοσυλλέκτων, όλα, γιατί μέχρι τώρα μόνο για της Καλαμάτας γίνεται συζήτηση». Πάντως, ενδέχεται οι εξελίξεις να ανοί­ξουν «αναγκαστικά» το θέμα του εναλλακτικού σχεδίου για την αξιοποίηση των υποδομών του στρατοπέδου της Κα­λαμάτας. Αν κλείσουν όλα τα κέντρα νε­οσυλλέκτων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, τότε η Καλαμάτα θα δυσκολευτεί να διεκδικήσει τη λειτουργία μόνο του κέντρου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό και από εκείνους που δε δέχονται να συζητήσουν «σχέδιο Β». Ακόμα και οι θιασώτες της «σκληρής γραμμής» πιστεύουν ότι αν το ζήτημα τεθεί σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να παρουσιαστεί εναλλα­κτική πρόταση, η οποία, όμως, δε θα αλλάζει το χαρακτήρα της χρήσης των υποδομών, ο οποίος θα πρέπει να παραμείνει στρατιωτικός.

Οι δηλώσεις Καμμένου

Νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προχώρησε σε μια δήλωση που έδωσε λαβές για νέα σενάρια σε σχέση με την τύχη του στρατοπέδου. Μάλιστα, ο κ. Νίκας έκανε ειδική αναφορά στη δήλωση του κ. Καμμένου κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Κυ­ριακής. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM” ο κ. Καμμένος ση­μείωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζε­ται το σενάριο της κατάργησης όλων των κέντρων νεοσυλλέκτων.

«Μελετάμε τη δυνατότητα να εκπαι­δεύονται πλέον οι νεοσύλλεκτοι κατευ­θείαν στις μονάδες που θα υπηρετή­σουν. Να μη χάνουν δηλαδή αυτές τις 45 μέρες της αρχικής εκπαίδευσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. Επίσης, τό­νισε ότι οι «μετατροπές των μονάδων γί­νονται όπως τις εισηγούνται οι στρατιω­τικές Αρχές και όχι εγώ».

A.Π.
(ΘΑΡΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-15/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ