Αρχική » , , , , , » Ερώτηση του Αδωνι Γεωργιάδη για το στρατόπεδο Καλαμάτας

Ερώτηση του Αδωνι Γεωργιάδη για το στρατόπεδο Καλαμάτας

Το στρατόπεδο Καλαμάτας, με αφορμή το ενδεχόμενο κατάργησης του, χρησιμο­ποιεί ως όχημα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης για να εξαπολύσει επί­θεση στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, μέσω σχετικής ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο Α. Γεωργιάδης καλεί τον υπουργό να ενημερώσει «ποιος είναι ο σχεδιασμός σας αναφορικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου “Παπαφλέσσα” στην Καλαμάτα και του 9ου Συντάγματος Πεζικού “Γιαννιτσά” που εδρεύει σε αυτό».

Την ίδια στιγμή, εκτιμά ότι «η πολιτική διγλωσσία του κ. Καμμένου απειλεί τη λειτουργία του στρατο­πέδου», καθώς ο υπουργός, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, εφαρμόζει «πολιτική δοκιμασίας των αντοχών των φορέων, πολιτών και εργαζομένων στο στρατόπεδο “Παπαφλέσσα” στην Καλαμάτα (...) ενός εκ των πιο σύγχρονων και συνάμα ιστορικότερων μονάδων στη χώρα, αλλά και του ιστο­ρικού 9ου Συντάγματος Πεζικού “Γιαννιτσά” που εδρεύει σε αυτό».

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη στάση του Π. Καμμένου, επικαλείται «τις αντιφατικές δηλώσεις του, όταν ενώπιον του δημάρχου Καλαμάτας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης, την 23η Μαρτίου 2015, διαβεβαίωνε ότι το στρα­τόπεδο θα παραμείνει, αλλά με μικρότερη πληρότητα».

Για να αντιδιαστείλει ότι «ο κ. Καμμένος, σε ομιλία του στη Βου­λή, στις 2.6.2016, όταν στηλίτευσε, διά μίαν εισέτι φοράν, την προηγούμενη κυβέρνηση για έλ­λειψη πνεύματος εξοικονόμησης πόρων στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, προμηνύοντας εμμέσως το κλείσιμο του στρατοπέδου, δη­λώνοντας σκωπτικά “Δεν φυλά­γεται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη, για να έχει στρατεύματα”».

Στην ερώτησή του ο Α. Γεωργιάδης, εξ άλλου, επισημαίνει ότι «οι εκπρόσωποι φορέων και συλ­λόγων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Καλαμάτας απέδωσαν στις 10 Μαρτίου ομόφωνο ψήφισμα για την παραμονή σε λειτουργία του στρατοπέδου “Παπαφλέσσα”, επικαλούμενοι μια σειρά παραμέ­τρων, μεταξύ αυτών: το οικονομικό όφελος από τη μειωμένη ανάγκη συντήρησης των προσφάτως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων, τη δυνατότητα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στο ύπαιθρο όλο το χρόνο, λόγω των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και τη δέσμευση του Δήμου Καλαμάτας να συμβάλει οικονομικά στη λειτουργία του στρατοπέδου, εφόσον το οικονομικό κριτήριο προκριθεί για τη διατήρησή του ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων».

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-16/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (κλικ για μεγέθυνση):
1 σχόλια:

 1. ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
  ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΑΧΛΟΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔ.ΔΕΝ
  ΣΤΗΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
  ΣΚΟΥΠΙΔΙΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΙ'ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ.ΤΙΣ
  ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Ε.Ε
  ΚΑΙ Ε.Α ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΜΕΙΨΟΥΜΕ ΟΠΟ
  ΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ
  ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ